Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza podle mojí babičky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

28. 10. 2011 20:01

Suroviny

Porce: 4-5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 024 kJ / 2 157 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky222,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 1,90 g
Sůl4,63 g
Sacharidy12,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tato Majolka® vyjde mnohem levněji než z obchodu a já osobně ji dělám už jenom domácí. Je výborná do salátu nebo i jako polotovar k přípravě domácí tatarské omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenka

17. 11. 2012 13:06

Je výborná!!!!! Teď jsem ji dokončila:-):yes:

Alca

21. 8. 2012 12:45

tak nevím co delám špatně ,ale majonéza se mi vůbec nepovedla chutná vážně odporně :(

PajaDanny

22. 7. 2012 17:59

Tak dneska jsem vyzkoušela a jsem moc spokojená. Pokaždé jsem si jí koupila, ale ode dneška budu dělat jen tuhle. Dávala jsem akorát drobet víc oleje a místo octa jsem dala nálev z okurek a nemá to chybu :yes:

Olinka5555

29. 6. 2012 21:43

když použídám syrová vejce, což je často, tak je dám na chvíli do mísy s osolenou vodou (videla jsem to v TV při výrobě Tiramisu), když je vejce OK zůstane na dně, když vyplave, tak ho nepoužívat.

lenička

24. 6. 2012 08:25

Gratuluji všem, kdo dělají domácí majonézu a vyhýbají se tak koupi předražených,chemicky konzervovaných majonéz vyráběných často ze surovin neznámého původu.Lenulko, manželovi zkus vysvětlit,že syrová vejce se používají i při výrobě majonéz z obchodu(samozřejmě těch kvalitních)a stačí pár kapek octu nebo citr.šťávy a zaručeně tam nebude žádná salmonela apod.Rozhodně bych nekombinovala mléko a vejce,aby se to po přidání octu nesrazilo.

babrli

1. 11. 2011 21:30

:-K:-K:-K Výborná věc.V sobotu jsem udělala a nemá chybu.Levná a dobrá.Akorát oleje jsem musela dát více,ale to asi je také kvalitou oleje.Odte'd si dělám vlastní!!:-8

martin 77

31. 10. 2011 15:40

AntoninZ:to je dobrá otázka...., moje babička to vše šlehala metličkou, takže podle mojí babičky jsou jen ty ingredience. tyčový mixér používám já vlastně z pohodlnosti a taky trochu z nedostatku času:-)

Lenullka

29. 10. 2011 13:16

já ji kupuji, ráda bych vlastní ale jak se manžel dozvěděl, že jsou ty vejce syrová tak by mi to asi nepozřel - ale já bych si domácí dala, člověk ví co tam dá :-)

AntoninZ

29. 10. 2011 09:35

Já se jen divím, ona babička měla tyčový mixer?:-O

Eliza Eliza

29. 10. 2011 09:35

Moje maminka dělá majonézu ze žloutků, ale pokud ji používá do bramborového salátu, přidává k ní asi třetinu ochuceného studeného bešamelu. A já se přiznám, že majonézu kupuju (asi zas tak poctivá kuchařka nejsem...;-) ).
Ájo, machrovat nepotřebuju a narozdíl od vás jsem tu našla celou řadu báječných kuchařek (i lidí), od kterých se stále učím. To dokazují i moje komentáře.
Mrzí mě, že to tak vidíte a žasnu, jak v jedné větě dokážete pochválit a zároveň urazit (nejen mě, ale i celou řadu nejmenovaných lidí...).

majka k

29. 10. 2011 09:23

Taky dělám majonézu jen doma v robotu používám ronic stačí jedno vejce.

senky senky

29. 10. 2011 09:15

Co jsem vdaná,dělám si majonézu sama doma a z celých vajec;-) recept mám od sestry a ta zase od vedoucí kuchařky ze školní jídelny. Majonéza je rychlá, lehká a doupravit a dochutit se dá jakkoliv.:-p

HANE

29. 10. 2011 09:05

Betyna:ja delam majonezu jen z mleka a oleje, poprve jsem ji zkusila jen ze zvedavosti a nedam na ni dopustit,nekdy ji redim se zak.smetanou: do mensi nadoby dejte trochu mleka, pridejte sul pepr, wor.omacku, trochu hortice, tycovym mixerem napente,pridejte citron a potom uz jen prilevejte olej do hustoty kterou potrebujete. Na konec si ji muzete jeste dochutit podle svych jazycku.

Betyna

29. 10. 2011 08:58

a tady majonéza z mléka a oleje úplně bez vajec, způsobů je opravdu mnoho

http://recepty.vareni.cz/rychla-domaci-majoneza/

Betyna

29. 10. 2011 08:56

a tady zase ze žloutků
http://www.cuketka.cz/?p=3230

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí majonéza tyčový mixer domácí majonéza podle polreicha vyroba domaci majonezy domácí tatarka podle polreicha majonéza z mléka výroba majonézy domácí majonéza video domácí majonéza tyčový mixér-bez vajec domaci majoneza z celých vajec jak vyrobit majonézu majonéza z mléka a oleje domácí majonéza z mléka výroba domácí majonézy tyčovým mixérem video majonéza z celých vajec domácí majonéza z mléka recept recept na majonézu od polreicha domácí majonéza recept video domácí majonéza z celého vejce domácí majonéza bez vajec recept majonéza

Suroviny: vejce, olej, hořčice, cukr, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Majonéza podle mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K59Y