Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek

Hovězí oháňka vyžaduje dlouhou přípravu, ale za dostatek času se odmění skvělou chutí. Připravíme ji na slanině s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Recept je inspirovaný kuchyní Grandhotelu Šroubek.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 330 min

360 min (30 min příprava + 330 min tepelná úprava)

21. 10. 2011 22:59

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie18 551 kJ / 4 434 kcal
Bílkoviny200,70 g
Tuky366,96 g
Vláknina36,20 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 4,54 g
Sůl9,28 g
Sacharidy50,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jedná se o recept, který jsem si vytiskla z internetu pod názvem Zadělávaná hovězí oháňka na zelenině dle Šroubka. Během realizace jsem ho upravila a upravenou verzi zde předkládám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petr somsi

16. 2. 2016 19:57

Veronika.Hrozna:zkuste si ji objednat v reznictvi u soukromnika ja to tak delam a za 2 dny ji vetsinou mam.hodne zdaru.





Veronika.Hrozna:

Eliza Eliza

16. 6. 2013 11:04

janatka: Děkuji za fotečku, jsem ráda, že měl recept úspěch. Nakonec Šroubek, to je pojem...:-K;-)

janatka janatka

6. 6. 2013 12:45

Minulý týden se mi dostala do ruky hov.oháňka a ani na chvilku jsem nazaváhala ji koupit.Dnes ji máme k obědu.Vařila jsem v tlakovém hrnci 1,5hodiny a úplně se rozpadávala.Zbytek postupu jsem už dodělala jen v hrnci na plotně,vše osmahla a dochutila,příloha housk.knedlík a ještě jsem podusila kys.zelí.Možná někdo namítne,že zelí už nemusí být,ale já si ho k tomu dala ráda.Hov.maso miluji na všechny způsoby.;-)Mňamka to byla veliká,přidám poté fotečku.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 10. 2011 21:53

Anna Kocikova: Jo kde vzít a nekrást.Já bych i ukradla ,ale nevím kde?

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 10. 2011 16:28

Oháňku jsem neviděla už strašně dlouho:-/Měla jsem nedávno koupený malý kousek na polévku,ale to byly opravdu jen ty konečné špičky ze kterých ani nešlo pomalu nic obrat:-(
Tohle musí být dobrota:-p+14:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 10. 2011 21:19

Eliza: Není nad domácí kuchyni ,ale já to někde seženu a ukuchtím! V Bratislavě pořád ruší řeznictví,pomalu už jsou jenom ty v super a hyper fujtajblkšeftech ! ;-(:-((

Eliza Eliza

24. 10. 2011 20:47

Holky, já jsem hovězí oháňku znala v dětství od babičky a v dospělosti jsem na ni zapomněla. Není to tak dlouho, co blízko nás otevřeli skvělou restauraci s domácí českou kuchyní (opravdu vycházející z tradice - je to Praha 3, U vodoucha) a jejich kuchyně mně katapultovala zpátky do kuchyně mojí babičky. Spoustu věcí jsem od ní tenkrát moc nejedla a měla jsem raději máminu minutkovou kuchyni. Ale tady se mi to připomnělo a už na ni nedám dopustit. A jsem ráda, že díky chuťové paměti umím vykouzlit stejná jídla i ve svojí kuchyni.
Ve svém oblíbeném řeznictví jsem tak dlouho "otravovala" s dotazy na oháňku, až ji začali brát, asi aby se mě zbavili...;-):-D Ale nejedu v tom sama, mají ji hned prodanou...:-!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 10. 2011 20:34

VeronikaHrozna:oprava má tvuj plynovod. Ale kde vzít takové masíčko,:-?:yes: tak to už tady není /jo řeznické tajemství/.

VeronikaHrozna

24. 10. 2011 20:32

spagetka:Špagetko,nejsem řezník,takže jsem to nevěděla,já zas vím kolik kPa tvuj plynovod.

Klara Klara

24. 10. 2011 19:48

dievčatá, Ladka, Veronika, v pohode, už je mi to jasné, je to chvost a bast:-)):-)), ale recept z neho vypadá výborne:-p:yes:

spagetka spagetka

24. 10. 2011 17:53

Veronika Hrozna: nemáš tak zcela pravdu, dělení na přední, zadní maso a pod. je podle kvality a zpracování masa, oháňka patří do předního hovězího, ne do svíčkové nebo zadního...
Klari - jinak oháňka i chvost se v řeznickém slangu běžně používá ;-);-)

Veronika Hrozna

24. 10. 2011 17:36

Klara:Klárka môžete mi veriť ,že je to chvost! S predným maskom nemá spoločné absolútne nič. Niekedy aj tu píšem česky!

Klara Klara

22. 10. 2011 21:49

Veronika.Hrozna: Zaujímavé je, že keď som rozklikla odkaz od špagetky vladahadrava.xf.cz/maso.html, tam je zaradené ako hovädzie predné.

suslajda suslajda

22. 10. 2011 21:35

opět nádhera:yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2011 18:02

Klara: Oháňka je chvost! V českom jazyku sa používa aj chvost aj oháňka v trošičku inom význame "na chvostě - sa používa častějšie pri športe /na chvostě peletonu / ! A pes má ocas,nebo ocásek !

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí oháňka hovězí ohánka recepty hovězí ohánka recept teleci ohanka recept na hovězí oháňky oháňka recept recept na hovězí oháňku oháňka hovězí ohánka na víně hovězí na zelenině dělení hovězího masa recepty z hovězí oháňky hovězí ocas zadělávaná zelenina hovězí maso dělení obrázek zadelavane hovezí maso oháňka na zelenině vareni hovezi ohanka recepty hovězí oháňka hovězí líčka

Suroviny: oháňka hovězí, slanina, cibule, mrkev, celer, kořen petržele, víno červené, mouka hladká, máslo, rozmarýn, bobkový list, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K55M