Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované kuře bez grilu

Zatímco některé hospodyňky pečou kuře na talíři nebo plechovce od piva, my jsme zvolili mřížku. Kuře bude ze všech stran hezky zlaté a křupavé, uvnitř zůstane dokonale šťavnaté. Chutná skoro jako grilované, tak se pusťte do pečení.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min dle velikosti kuřete

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, dle velikosti kuřete)

13. 10. 2011 17:41

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie414 kJ / 99 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky11,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nechceme jako přílohu pečivo nebo bramborový salát, který se také velice dobře hodí, můžeme na dno kastrolu nebo pekáčku dát pár na čtvrtiny rozkrojených brambor, které trošku osolíme a posypeme kmínem. Kuře opravdu chutná jako grilované. Ráda dělávám i "Kuře na soli", které je zde v rcp také uvedeno, jen tam se mi nelíbilo, že vlastně veškerá sůl jde vniveč. Jednou jsem si ji zkusila uschovat v lednici, ale brzo žlukne. Takto upravené chutná vlastně stejně a soli potřebujeme jen polévkovou lžíci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 10. 2011 19:09

BILKOVAI:jši šikula na nápady :-K;-)

BILKOVAI BILKOVAI

13. 10. 2011 18:58

Krásné, obzvlášť vypečené kuřátko:-* Já ho dělávám skoro stejně, akorát nepoužívám pekáč, ale položím ho na mřížku, která je v každé troubě. Pod mřížku dám plech s vodou, aby měla kam odtékat šťáva. Je to dietní a moc dobré. Aničko, posílám plusík:yes:

magdalenka magdalenka

13. 10. 2011 18:42

rebeka:tiež si myslím...:yes:

rebeka rebeka

13. 10. 2011 18:06

Ano, Anno:-K:-K v jednoduchosti je krása:-):-K
a čistá chuť zlatavě upečeného kuřátka..geniální:yes::yes:;-):-K

spagetka spagetka

13. 10. 2011 18:05

Aničko hezký recept.:-p:yes:
Jen ti chci doporučit, neskladuj sůl z Kuřete v soli nikdy v lednici!!!! Já ji používám z toho kuřete běžně, pozor, ale musíš ji pěkně rozprostřít v jedné vrstvě na nějaký tác,prkno z umělé hmoty apod a nechta volně dobře uschnout. Pak ji sesypat do vhodné sklenice nebo umělohmotné nádoby a uschovat v chladu a suchu!!! V lednici ti zvlhla, to je jasný.!!!!! Naopak ta sůl je chu%tově vynikající do dalších masitých jídel a omáček ;-);-):yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

13. 10. 2011 18:05

V jednoduchosti je krása :yes:

Dasty

13. 10. 2011 18:04

Supééér nápad a pokud bude opravdu chutnat jako grilované tak už se moc těším :yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

13. 10. 2011 18:02

Aničko, dost dobře vymyšlené a i gril mám, doma ho nerada používám, jen venku a tak takové grilované kuřátko jde hezky doma i přes zimní sezónu. Dávám ti 3.bod:yes:

jirholu jirholu

13. 10. 2011 17:54

Jednoduché, rychlé a dobré :-O :-p +:yes:

danielle72 danielle72

13. 10. 2011 17:49

Tak to vypadá moc dobře - posílám bodík a až tohle skorogrilované kuře upeču, dám vědět :-8

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: grilovane kure v troube kuře grilované v troubě grilované kuře grilovane kure na grilu kuře na grilu v troubě jak grilovat kuře v troubě kuře na grilu grilování kuřete v troubě grilované kuře bez grilu celé kuře na grilu kuře na grilu recept jak ugrilovat kure v troube grilované kuře recept grilované kuře na soli kure jako grilované jak grilovat kuře grilování bez grilu kuře grilovane recept na grilované kuře kuře na gril

Suroviny: kuře, olej, sůl

TopRecepty.cz

Grilované kuře bez grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNY7