Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované kuře bez grilu

Zatímco některé hospodyňky pečou kuře na talíři nebo plechovce od piva, my jsme zvolili mřížku. Kuře bude ze všech stran hezky zlaté a křupavé, uvnitř zůstane dokonale šťavnaté. Chutná skoro jako grilované, tak se pusťte do pečení.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min dle velikosti kuřete

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, dle velikosti kuřete)

13. 10. 2011 17:41

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie414 kJ / 99 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky11,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nechceme jako přílohu pečivo nebo bramborový salát, který se také velice dobře hodí, můžeme na dno kastrolu nebo pekáčku dát pár na čtvrtiny rozkrojených brambor, které trošku osolíme a posypeme kmínem. Kuře opravdu chutná jako grilované. Ráda dělávám i "Kuře na soli", které je zde v rcp také uvedeno, jen tam se mi nelíbilo, že vlastně veškerá sůl jde vniveč. Jednou jsem si ji zkusila uschovat v lednici, ale brzo žlukne. Takto upravené chutná vlastně stejně a soli potřebujeme jen polévkovou lžíci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Klariska Klariska

14. 10. 2011 10:38

Super nápad a ty brambory upečené ve výpeku z kuřete musí být luxusní :yes::-K.

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 10. 2011 09:37

Děkuji Vám za moc príma komentáře;-)a hodnocení:-K:-K
AniCiz:-Oopravdu nevím,jaký to má význam,péct kuře hřbetem hore.Tak se to dělávalo u nás doma a já to dělám stejně.Ale myslím si,že když se to peče bez šťávy na té mřížce,nebo roštíku,že je to jedno,protože ta kůrčička je ze všech stran:-p:-)
Bahulo-teda takto "ugrilovaná"krkovička musí být parádní:-*Mňam:yes:Také vyzkouším;-)

Bahula Bahula

14. 10. 2011 09:03

BILKOVAI: já tak dělám naloženou krkovici:-p:-p

Bahula Bahula

14. 10. 2011 08:58

No to vypadá jako z grilu :-p:yes:+

cathleen cathleen (moderátorka)

14. 10. 2011 08:57

Chutná krása!:-K:yes::yes:Také jsem kdysi asi dvakrát dělala kuře na soli, také mně jí bylo "líto" vyhodit....pak jsem to začala řešit tak, že kuře pouze nasolím víc, než jsme zvyklí a upeču, bez podlévání.
Je šťavnaté, kůže hodně slaná, ale my to máme rádi:-8 a masko je slané tak akorát.:yes::yes:+

1974andrea 1974andrea

14. 10. 2011 08:49

Vypadá to krásně křupavoučce:-*. Super Aničko:-p:yes:

AniCiz

14. 10. 2011 07:42

:yes::-K:a dívám se,že pečeš hřbetem nahoru..já obráceně ..má to nějaký význam?

monikaK

14. 10. 2011 06:16

Dobrý nápad,Aničko:yes: +1

eva hubova eva hubova

14. 10. 2011 01:50

:-O:-p:-p:yes:+16

BILKOVAI BILKOVAI

13. 10. 2011 21:10

Aničko, máš pravdu, že umývání té mřížky ve dřezu, je tedy opravdu "chuťovka":-//, ale nedělám to tak často, takže jednou za čas se to dá:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 10. 2011 20:45

Všem Vám moc děkuji za bodíky a hlavně za moc hezké komentáře i přidané zkušenosti:-K
ŠPAGETKO k té soli z pod kuřete-také jsem ji napřed nechala vysušit,tu moc tvrdou solnou vrstvu přímo z pod kuřete,tak tu jsem vyhodila,byla jak beton i po pár dnech,zbytek jsem pořádně vysušila a uchovala v zavařovačce v suchu a chladnu,ale začalo to žluknout i tam.Pak jsem zkoušela nechat vysušené v ledničce a také se mi to nelíbilo:-/Pár kousků jsem si nechala do vody na brambory,ale už to nepraktikuji,raději kuře dělávám už jen takto:-)
BILKOVAI-Ivetko,také jsem kdysi pekávala,jak popisuješ,ale potom to umývání mřížky ve dřezu:-Oto bylo něco;-)Já jsem pak,než jsem si pořídila mřížku dávala na pekáč nerezový pařák na knedlíky a kuřátko,nožky,nebo jen křidélka byly stejně dobré,jako na té mřížce:-p:yes:

senky senky

13. 10. 2011 20:37

:-O Bezva tip:yes::yes: Nebudu o víkendu doma a když připravím synečkovi takové kuřátko, určitě se nebude zlobit;-):-))

suslajda suslajda

13. 10. 2011 19:54

:-psupr nápad+1:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 10. 2011 19:13

:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 10. 2011 19:09

:-K;-):-O:-p:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: grilovane kure v troube kuře grilované v troubě grilované kuře grilovane kure na grilu kuře na grilu v troubě jak grilovat kuře v troubě kuře na grilu grilování kuřete v troubě grilované kuře bez grilu celé kuře na grilu kuře na grilu recept jak ugrilovat kure v troube grilované kuře recept grilované kuře na soli kure jako grilované jak grilovat kuře grilování bez grilu kuře grilovane recept na grilované kuře kuře na gril

Suroviny: kuře, olej, sůl

TopRecepty.cz

Grilované kuře bez grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNY7