Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašené pikantní zelí

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 10. 2011 11:41

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 147 kJ / 3 621 kcal
Bílkoviny172,90 g
Tuky23,98 g
Vláknina313,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42,22 g
Sůl100,30 g
Sacharidy530,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto zelí je vynikající jako salát, zdravé, plné vitamínu C. Ještě mimo to nakládám zvlášť klasicky 20 kg zelí - pouze kmín, cibule, sůl a koprové semínko - , které pak používám k vaření. Domácí je domácí :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

11. 10. 2011 13:12

Taky nakládáme:yes: a tohle musí náramně vonět:-))

suslajda suslajda

11. 10. 2011 13:03

:-Kparádní zelíčko plné vitamínů:-*+1

Kadlik Kadlik

11. 10. 2011 12:56

Paráda... Je to 14 dní, co jsem podobného zelíčka naplnil čtyři pětilitrové sklenice. A šlapal jsem ho!!! Ovšem tak nějak moderněji. Nakrájené zelí, cibuli, sůl, kmín, jsem dal do pevného igelitového pytle, tento dal do vany, a šlapal přes ten igelit. Den nechal odležet a pak fest nacpal do sklenic. až po víčlo /to plastové/. Týden to bublalo, pak se víčka "vcucly".. a těším se na výsledek! A měl jsem to těsně pod víčka!!!! Jestli z každé sklenice vyteklo deci šťávy, je moc..;-)

1974andrea 1974andrea

11. 10. 2011 12:46

rebeka:Nadi, jak píše Spagetka, určitě, stačí třeba velký kastrol nebo hlubší lavor, vylož si ho igelitovým pytlem, naštouchej to do něj a dovnitř toho pytle dej ještě jeden uzavřený pytel s vodou na zatížení a celé to zavaž, aby k tomu nemohl vzduch a dej do tmy. Můžeš to ještě přiklopit poklicí.

spagetka spagetka

11. 10. 2011 12:41

rebeka: rebi dalo, ale bacha, zelí musíš mít tak, aby zbylo místo na kvašení a řádně pěchovat.Musí tam být místo na proces kvašení i tekutiny....Já na to mám kvašák, kdysi jsem taky ale dávala do téhle sklenice, takže to jde určitě....Naplň a upěchuj tak, abys měla aspoň 10 cm místa od konce sklenice, množství si musíš určit sama ;-);-), nezapomeň, zelí nesmí zústat na vzduchu, vždy pod šťávou!!!!

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

11. 10. 2011 12:39

;-):-K:yes:

rebeka rebeka

11. 10. 2011 12:37

krásný obal na vitamínky:-8:-D:yes:
myslíš, že by se zelí dalo napěchovat i do 5litrové sklenice:-?
samozřejmě s menší gramáží všeho;-)

1974andrea 1974andrea

11. 10. 2011 11:56

Já to nejdřív opravdu hodně našťouchám pěstma, místo šlapání a zatížím to zavázaným pytlem s vodou, krásně to pak zatíží každý koutek.

spagetka spagetka

11. 10. 2011 11:48

Já to dělám skoro stejně, přidávám ještě na kilo zelí 2 drcené hřebíčky, toho bobkáče dávám víc - na kilo 1 a i jablko na kilo
půlku, takže je to jen o poměru, jak to komu chutná;-) ale :-p:-p:yes::yes:
Andrejko, už taky nešlapeš, jen tížíš. Já kdysi fakt i doma šlapala (ZELÍÍÍÍÍ:-!:-!:-!:-D:-D:-D), teď už teda ne, na zatížení mám perfektní kusy křemene;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kvašené zelí kvašené zelí recept domácí kvašené zelí recept na domácí kvašené zelí recept na kvašené zelí kvaseni zeli kvašené zeli ve sklenici šlapání zelí kvašené červené zelí kvašené zelí recepty zeli kvašene recept kvašené zelí recepty kvašené zelí jak udělat kvašené zelí šlapané zelí kvašené zelí s křenem recepty na kvašené zelí kvasene zeli do sklenic nádoba na kvašení zelí pikantní zelí

Suroviny: zelí bílé, cibule, kapie červená, mrkev, křen, kopr, jablko, deko, kmín celý, sůl, bobkový list, koření nové koření

TopRecepty.cz

Kvašené pikantní zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJm6