Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňa

Tarhoňa je drobná těstovina oblíbená zejména na Slovensku a v Maďarsku. Používá se jako příloha k masu se šťávou, zavářka do polévek, ale skvěle se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Před vařením ji, pro lepší chuť, nejdříve opražte.

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby schnutí

15 min (15 min příprava, bez doby schnutí )

6. 8. 2008 12:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie442 kJ / 106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na Slovensku dostať tarhoňu hotovú bežne v každých potravinách, netreba ju teda pripravovať doma. Doma robená tarhoňa nemá tvar dokonalých guličiek, to kvôli tomu strúhaniu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kedlubna

29. 3. 2013 00:03

Špagetko, Albert mám za barákem a jsem tam 3x týdně , na tarhoňu jsem tam za poslední rok nenatrefila :-(
Jednou v Lídlu, asi před 3 měsíci a nutně ji potřebuji na sobotu !!!!!!!!!! a tedy tu u nás v Havířově není nikde :-(
Loni v létě jsem ji teprve poprvé ochutnala na Jižním Slovensku ( s jejím drštkovým "maďarským" perkeltem, mňam) tady u nás je fakt problém ji sehnat , to tu máme Alberty, Tesco, Kauflandy, Globus, Lídl, Penny. . . . .nic nikde :-//

Valery21

2. 1. 2013 23:16

Matej : A zkuste třeba tarhoňu na způsob rizota.
Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, přidejte čajovou lžičku solamylu a promýchejte, poté přidejte sojovou omáčku (aby se obalilo ve šťávě všechno maso). Připravte si vše, co máte rád. Já dávám žampiony, hrášek, kukuřici, pórek na kolečka.
No a teď máte dvě možnosti:

1) Vezměte hrnec, který lze dát do trouby. Na oleji opražte kuřecí maso, přidejte vše co máte rád a lehce poduste. Zalijte cca 1dl sojové omáčky. Promíchejte. Poté nasypte 1 balení tarhoňy. Přidejte sůl. Opražte. Poté zalijte dvojnásobkem vařící (převařené) vody (500g tarňohy = 1l vody). Přiklopte pokličkou a dejte do trouby. Směs bude hotová, když v hrnci nebude žádná voda - zjistíte, když směs rozhrnete vidličkou. Poté vyndejte, směs promíchejte a je to :-)

2) Vezměte hrnec, který lze dát do trouby. Na oleji opražte 1 balení tarhoňy. Přidejte sůl. Když začne tarhoňa hnědnout, tak zalijte dvojnásobkem vařící vody (jak jsem psala nahoře) a dejte do trouby. Hotovou tarhoňu poznáte stejně, jak jsem psala nahoře. Na pánvi opražte kuřecí maso, přidejte vše co máte rád a lehce poduste. Zalijte cca 1dl sojové omáčky. Poté směs vsypte do tarhoňy a promíchjte.

Nebo si udělejte tarhoňu jen jako přílohu a nemíchejte s masovou směsí. Je to na Vás ;-)

Matej

2. 1. 2013 22:20

Dakujem :D ;-) :yes:

magdalenka magdalenka

30. 12. 2012 14:54

Matej : ja robím tarhoňu k hocijakému mäsu na šťave. Vyber si nejaký recept, je ich tu kopa. Ak zvládneš tarhoňu, určite zvládneš aj to mäso.

Masula Masula

30. 12. 2012 14:10

Matej :Já mám tarhoňu nejraději k roštěnkám http://www.toprecepty.cz/recept/28612-rostena-mari... a nebo hovězímu na houbách,taky k vepřovému po cikánsku není špatné:-p:-):-K

Matej

30. 12. 2012 13:50

Ahojte prosim vas som zaciatocnik co sa tyka varenia a velmi milujem tarhonu. Avsak vzdy ked ju robim nepodari sa mi omacka. Mohli by ste mi
dat nejaky typ na nejaku dobru omacku ??? Vopred dakujem :D

spagetka spagetka

14. 11. 2012 13:02

Tarhoňa se dá naprosto běžně už sehnat v Albertu, Kauflandu, Intersparu, Tescu........

Zuzana

14. 11. 2012 12:58

Valery21:
Tarhoňa se dá koupit v Lidlu a je výborná.:-)

Valery21:

Valery21

20. 9. 2012 15:57

Tarhoňu si kupuji na Slovensku, když jsem na návštěvě u rodiny. Jinak, když ji zrovna nemám, tak ji nahrazuji drobnou těstovinou Panzani...malé mušličky nebo kytičky.
Dusím to v troubě a je to výborná příloha k masu s omáčkou, číně nebo jako těstovinové "rizoto" :-)

Jarka

31. 5. 2012 21:27

Nyní se dá sehnat v Lídllu za 9,90 a je super :-))

Petra

12. 12. 2011 14:50

Dá se koupit v Ternu a jmenuje se to zavářka. My to kupujem na Slovensku v Coop, takže jsem se jen poohlédla po stejné prodejně u nás a vida...

Masula Masula

13. 9. 2011 11:45

tajaja:U nás se tarhoňa špatně shání,ale dá se nahradit těstovinovou rýží a připravuje se jako tarhoňa a je to též výborné a přidávám fotku,aby jste měli k porovnání.Dá se koupit v běžných obchodech.

tejaja tejaja

8. 3. 2011 17:48

miles (neregistrovaný/á) : dodaj kačeny, ja tú tarhoňu bez problémov donesiem :-D:-D:-D

miles

8. 11. 2010 10:23

rodinný recept získaný ze Slovenska. Je to opravdu dřina a nepovede se kilo mouky s jedním vajíčkem spojit, postupně přidávám...a vody jen po douškách. Zvolím už hrubé struhadlo... Rozložené pak na plechu se v troubě upečou, aby získaly zlatavou barvu. Přes noc namočím houby, uvařím a do kastrolu s "drobky" naliji. Kastrol postavím do většího s vodou a v té vodní lázní se pomalu dusí tarhoně, kterým po žufánkách přidáváme slepičí vývar (větší trvají i 2 hodiny). Nemusí se pořád míchat! Pohodlnější jak v troubě. Bohatě posypu zelenou petrželkou až před koncem. Ideální k drůbeži, letos to budou kačeny.m.irene@atlas.cz
Po letech vařením v trobě

tejaja tejaja

29. 7. 2010 22:19

no vida, magdalénka poradila ;-):-D:-D ale tá cena....:-((

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tarhoňa jak vařit tarhoňa jako příloha jak se vaří tarhona recepty s tarhoňou trhoňa torhoňa tarhoňa a kuřecí maso targoňa těstoviny tarhońa jak vařit tarhoňu tarhuňa karhoňa terhona recept s tarhonou tarhola tvarhoňa tarhaňa jak se dela tarhona tarhona cena tarhane

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, sůl, voda

TopRecepty.cz

Tarhoňa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBrN