Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chuťově suprová polévečka

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

5. 8. 2011 17:17

Suroviny

Porce: 2,5 litru

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 789 kJ / 1 145 kcal
Bílkoviny20,84 g
Tuky85,80 g
Vláknina55,39 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,10 g
Sacharidy46,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Odebírám časopis Glanc od jeho vzniku a tam byl recept z Gurmetu na tuto báječnou polévku, která je trochu pozměněná-vyzkoušejte jí-stojí za to!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

13. 8. 2011 20:53

Karin: Karin, velmi si mě potěšila, že mé recepty chutnají asi celé rodině;-) To je totiž pro mne to největší ocenění a těší mě to víc než 100 nějakých bodů:yes: Děkuji:yes:

Karin

13. 8. 2011 19:31

Bibinko,moc díky za opravdu super polévku,mám tu na prázdninách vnoučata a kluk je tak vybíravý v jídle až hrůza,jen by jedl rajskou omáčku,tu už všichni nemohou ani vidět,tak jsem mu udělala tuto polévku a velká spokojenost i u dědy a vnučky,prý byla fakt hustá to je v mluvě dnešní omladiny pochvala. Tvé recepty nám moc chutnají,díky za inspiraci.

Bibinka Bibinka

9. 8. 2011 13:08

Zorka:Zorko, nemám ti co promíjet;-)já to pochopila dobře, ale stejně se mi to líbilo-ne každá ironie je až tak špatná;-)
Že je brslen jedovatý vím, i když je pravda, že jsem netušila, že až tak moc:-( tak jsem zase chytřejší-člověk se učí celý život:yes:

Zorka

9. 8. 2011 11:50

Bibinka: Promiň, ale to byla ironie. Taky bych se bála dávat takové věci k jídlu. Sama dělám dorty a vím, jak je nebezpečné použití některých živých květin na dorty a dávám si opravdu velký pozor na všechno, co přijde do kontaktu s jídlem. Myslím, že to cathleen myslela dobře, že tě upozornila. Je to opravdu "o hubu". http://www.zorka.estranky.cz/

Bibinka Bibinka

9. 8. 2011 11:40

Zorka::yes::-D

Zorka

9. 8. 2011 10:45

cathleen: Třeba tomu právě ten brslen dává tu suprovou chuť, tomu nerozumíš :-p.

cathleen cathleen (moderátorka)

8. 8. 2011 15:19

Bibi, víš o tom, že všechny druhy brslenů jsou jedovaté?:-O (Brslen obsahuje mimo jiné jedovatý glykosid evonymin, kterého je nejvíce přítomno v kůře, plodech a větvích. Chemicky patří evonymin do skupiny náprstníkových glykosidů. Otravy brslenem se projevují podrážděním zažívacího ústrojí, zvracením, studeným potem a průjmem. Byly pozorovány zejména u dětí a u zvěře.)

Bibinka Bibinka

6. 8. 2011 12:27

Anna Kocikova: Aničko, já měla také tu větší a dala jsem polovinu-přesně 6 rajčat a půlku toho tekutého pyré a úplně to stačilo a budu mít ještě jednu. Ona by se celá dát mohla, ale to už by bylo moc blízké rajské polévce-tato má opravdu báječnou chuť;-):-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 8. 2011 11:14

Ukládám a snad se mi podaří někdy tak príma polévečku také uvařit:-p+9:yes:
Bibinko-ta plechovka rajčat to je ta 400g,nebo menší:-?Tu velkou mám;-)

Dooga Dooga

6. 8. 2011 09:04

Tak to musí být ale dobrůtka. :-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 8. 2011 23:11

:yes::yes:

Sodovka Sodovka

5. 8. 2011 22:40

Zítra jedeme s manželem na houby. Doufám, že budeme mít štěstí, abych mohla uvařit tuhle polívčičku. Bibinko, vypadá velice dobře. Ukládám a posílám +6.

Bibinka Bibinka

5. 8. 2011 21:55

karolina1: Karolinko, děkuji, že jsi si všimla, je vidět, že jsi recept pozorně četla,je doplněno;-)

karolina1

5. 8. 2011 21:18

bibinka-v surovinach ti asi vypadla mrkvicka-ci

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 8. 2011 19:48

1974andrea: je to krásné;-):-K:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: demi glanc demi glanc omacka demi glanc demi clanc otrava brslenem co je demi glanc evonymin suprová česnečka polévka z brslenu polevka kyselo vznik chuťově super jídla demi glanc omacka de miglanc omacka demiglanc suprová polévka zorka.estranky

Suroviny: máslo, cibule, celer, mrkev, česnek, houba hřib, rajče loupané, petrželka hladkolistá, kopr, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Chuťově suprová polévečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJxX