Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo bez zavařování

Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy totiž dostanete polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba sklenice zavařovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 8. 2011 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 885 kJ / 4 036 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky272,40 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,60 g
Sůl41,00 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

5. 4. 2021 08:37

Rostislavmervinsky: " lečo se nikdy nedělá na oleji"
No a proč neééé ;-)

Rostislavmervinsky

4. 4. 2021 23:10

A ještě jedna drobnost, lečo se nikdy nedělá na oleji, pravé lečo se vždy dělá na sádle❗❗❗

Rostislavmervinsky

4. 4. 2021 23:06

Dobrý den, musím jen podotknout, takto dělám lečo také, s malím rozdílem, té hořčice je na to množství šíleně moc, to přetluče chuť zeleniny, dále do leča patří pepř a cukr❓Kde jste viděla aby se do leča dával cukr, to musí být pěkně humus❗

AgataSikora

11. 5. 2020 15:09

Lucy81: Zdravím, není třeba přidávat vodu, zelenina pustí dostatečné množství.

Lucy81 Lucy81

5. 5. 2020 15:49

zdravím, do leča se tedy nepřidává voda?

Lenunka Lenunka

7. 9. 2019 16:56

dneska opět spácháno, z dvojité várky, vše se povedlo. Sklenice taky nevyvařuji, jen je umyji a vysuším a nechám je před použitím protočit v mikrovlnce 1 minutu na max výkon:-). Nic se nezkazilo ani z loňska, nedávno jsme spotřebovali poslední skleničku :-)

zdenka.s zdenka.s

26. 8. 2019 15:27

tooli : stejně jako Tom Beyk nikdy nevyvařuji sklenice ,mám je umyté v myčce a tak je jen vypláchnu a vytřu dosucha.Lečo dělám 3 roky a nikdy se mi ani jedna sklenička nezkazila. Postupuji přesně podle receptu a je to skvělé do masových jídel :yes:

Tom Beyk Tom Beyk

26. 8. 2019 10:36

tooli: sklenice jsem nikdy nevyvařoval, používám jen suché sklenice ze špajzu. Důležité je aby lečo bylo vkládáno do sklenic vařící, vypínám hořák až když mám v hrnci poslední zbytek. Plné sklenice na chvilku (půl minuty) otočím a potom nechám sklenice vystydnout na prkénku dokud se víčka neprohnou dovnitř - někdy to lupne. Je to důkaz, že jsou víčka utažená. Pak teprve uklízím do špajzu.
V tvém případě mohlo být některé rajče uvnitř nahnilé a nakvašené (domnívám se). Ale sám tomu moc nevěřím.:-?

Alzbetina Prk.

26. 8. 2019 09:48

tooli: A měla jste vyvařené a horké sklenice? To by mohl být problém

tooli

25. 8. 2019 21:41

Tak jsem dnes po cca týdnu od uvaření leča všech šest sklenic musela vyhodit, jelikož ve všech začalo lečo kvasit. Nevím, kde se stala chyba, ale bez zavařování už nikdy lečo zkoušet nebudu. Škoda práce a surovin.

cathleen cathleen (moderátorka)

10. 9. 2018 09:28

Tom Beyk: adminům jsem návrh s ručním spuštěním videa přetlumočila - děkují za návrh, promyslí a případně aplikují ;-)

Tom Beyk Tom Beyk

7. 9. 2018 20:50

MilaO: ..je vidět , že jsi taky nečetla původní recept. Ta hořčice funguje jako konzervant a vůbec nevadí chuti. Řekl bych, že tomu dává určitou pikantnost (je fakt, že dávám hořčice míň - asi o třetinu). Dělám tímto způsobem lečo čtyři roky z domácích ingrediencí (mimo cibule) a je to prostě papráda, nic se nezkazilo, poslední sklenici jsem otevíral letos v červnu. Loni jsem měl 13 sklenic, letos jich už mám 16 a ještě přibudou. Samozřejmě to dělám bez klobásy a vajec. (Pro adminy - to video u receptů je pěkně otravné - při každém otevření stránky se automaticky nastartuje:-((:-?:-// nedá se to uděkat s ručním spuštěním?)

hosta hosta

7. 9. 2018 18:10

MilaO: No a někteří lidé přispívají na tyto stránky zas jen kritikou, to je taky síla! Tento recept jsem vyzkoušela (s menším množstvím hořčice) - od té doby i lečo z čerstvé zeleniny dochucuji lžičkou hořčice:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 9. 2018 18:10

Lenunka: Já dělám lečo podle tohoto receptu již sedmou sezonu a také stále žiju:-DJiné už nedělám:-8

MilaO

7. 9. 2018 16:26

Hm, jak je vidět, některým lidem chutná úplně všechno. Do leča nacpat hořčici, ještě k tomu celé balení, to je síla! :-((

1 2 3 4 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: lečo na zimu zavařujeme lečo recept na zeleninové lečo do sklenic domácí lečo zavařování lečo jak zavařit lečo zeleninové lečo zavařování zavarovani leca do sklenic lečo do sklenic zeleninové lečo bez zavařování zavařování leča v troubě leco s horcici jak se dela leco jak se zavařuje lečo lečo na zavaření recept na vyborne leco zavařování zeleninové lečo jak zamrazit lečo zaváření leča zeleninové lečo na zimu

Suroviny: cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olej, hořčice plnotučná, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Lečo bez zavařování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoEB