Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dřevorubecká pomazánka

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 8. 2011 12:28

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 381 kJ / 1 764 kcal
Bílkoviny30,39 g
Tuky178,38 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 912 mg
Sodík 571 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy8,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tuto pomazánku nebudete určitě jídávat denně a všichni, tak doufám, že se pod receptem nerozproudí "smysluplné" debaty o používání sádla.

Kdo má sklony k obezitě, vysoký cholesterol nebo sádlo nemiluje, prostě recept přejde. Doufám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BlaV.

13. 8. 2019 19:45

každý má jiné chutě, sádlo mám ráda, rybičky také, ale dohromady - musela bych u někoho zkusit, protože fakt nevím, jeslti by mi to chutnalo :-((

pes.filipes

17. 8. 2011 11:13

cathleen: :-)) já to chápu, to je prostě pakárna a malinké rybičky se jí prostě celé. Jenže jak je člověk naučený a odkoukaný z domova, s tím nic neudělá :-) moje mamina vůbec dělala ciráty s jakýmkoliv masem, všechno čistila a okrajovala až do mrtě, a já to mám prostě po ní ať dělám co dělám, z masa mi zbyde fůra odřezků a jeden malý čistý kousek :-p

cathleen cathleen

17. 8. 2011 07:20

pes.filipes: tak to mě mrzí, že nenadchla...u nás patří opravdu k těm nejoblíbenějším.
A popisem mačkání hlaviček rybiček jsi mě rozesmála :-D (promiň) - vzpomněla jsem si, jak jsme před více než 15 lety koupili poprvé grundle (asi půl kila) a kámoška prohlásila, že je bude jíst jedině vykuchané....tak jsem na nich jak trubka pracovala s manikůrovýma nůžkama:-D:-D A když pak řekla, že tam nechce ani rybí očíčka, už jsem ji poslala někam:-))

pes.filipes

16. 8. 2011 18:18

tak tedy je hotovo, pomazánka mě upřímně moc nenadchla, přes všechny přípravy - přijde mi to prostě jako obyčejná rybičková pomazánka. Tím ale neříkám že není dobrá, to ne, jen jsem asi čekala dle komentářů něco víc. Navíc se mi udělalo špatně, když jsem mačkala celé rybičky včetně hlaviček a toho obsahu (použila jsem obyč sardinky). To je můj soukromý problém - mám to bohužel po mamce, takovéhle šproty atd. nekupovala, protože se jí to "eklovalo" dát je tam celé, a tak i ty pidirybičky preparovala, ale to je zas babračka.
Takže bodík jsem dala za nápad se sádlem, ale příště udělám svou osvědčenou pomazánku z uzené makrely a Majolky® :-8

cathleen cathleen

15. 8. 2011 12:54

pes.filipes: kdyz mame na tuhle pomazanku chut, vemu jakekoliv olejovky, co mam doma. Pouze uzene nepouzivam, ty daji pomazance zas uplne jinou prichut ;-)

spagetka spagetka

15. 8. 2011 12:51

pes.filipes: já myslím, jakékoli, které chutnají ;-):-p:yes:

pes.filipes

15. 8. 2011 12:49

tak luxusní sádlíčko od vyhlášeného řezníka mám doma :-p a ještě jeden dotaz k této pomazánce prosím, jaké používáte "olejovky"?? V obchodě je kdeco - šproty, sardinky, makrely, a já nevím co ještě. Děkuji :-K

srettka

11. 8. 2011 10:40

cathleen:ja si to nelajzla,kdyz jsem videla,jak moc se umi ty spiraly rozpalit:-p jo a nakonec podle babicky pridam 1-2 lzice mleka,pry pro zjemneni;-)

cathleen cathleen

11. 8. 2011 10:37

srettka::-)sretti, já ani tou vodou nepodlévala.

srettka

11. 8. 2011 10:31

janicka58:ja delala sadlo v dp uz 2x a jinak uz jej delat nebudu. Prvne jsem sadlo krajela,pak uz jen prohnala mlejnkem na hrubo. Hodila jsem do dp,dala trosku vody,dala program marmelada a obcas promichala. Kdyz je sadlo pokrajeno na vetsi kousky,dam program jeste jednou a ohlidam si to.
Barvu skvarku si vyberes uz sama. . .svetle,hodne zlatave,podle toho skvareni ukoncis.
Sadlo krasne voni a chutna mi vic nez z plotny:-p Doporucuju:yes:

rebeka rebeka

11. 8. 2011 08:41

janicka58

11. 8. 2011 08:36

Prosím vás,toslyším poprvé,ono jde sádlo udělat i v pekárně?Mám tu klasickou,jde tam i marmeláda,sekaná,to jsem sice nezkoušela,ale chleba pečeme.Poradil by mi někdo,kdo sádlo škvařil v pekárně,nebo jsem to špatně pochopila?

monikaK

11. 8. 2011 05:36

Se sádlem se u nás dělávala pomazánka z rybiček v tomatě,taky skvělá pochoutka:-*:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 8. 2011 18:40

jiřka::-))

jiřka

8. 8. 2011 18:38

cathleen:Co si budem namlouvat,sádlo vyškvaříme čerstvé v domácí pekárně,než nám sádlo ztuhne dáme péct chleba a když budete mít štěstí jako já tak tuto pomazánku ochutnáte přímo u autorky a je fakt moc dobrá.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: dukanova dieta recepty pomazánka ze sádla pomazanky ze sadlem pomazánka se sádlem pomazánka z olejovek pomazanky ze sádla dřevorubecká pochoutka pomazanka na chleba dřevorubecka omeleta pomazánkové sádlo pomazánky na vysoký cholesterol dukanova marmeláda dukanova dieta pomazánka dukanova dieta a rybičky v tomatě pomazánky se sádlem dukanova dieta tiramisu olejovky pomazánka z makrely dukanova dieta výsledky pomazánka z makrel v tomatě

Suroviny: olejovky, sádlo, hořčice, sůl, pepř mletý, vejce, cibule

TopRecepty.cz

Dřevorubecká pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7pG