Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Katův šleh

Klasické a velmi známé hospodské jídlo patří k rychlovkám, které zvládnete připravit i večer po práci. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a paprika. Ideální přílohou jsou křupavé bramboráčky.

Hodnocení receptu je 5,0 (82×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

2. 8. 2008 10:19

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 457 kJ / 587 kcal
Bílkoviny87,82 g
Tuky13,22 g
Vláknina14,16 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,40 g
Sacharidy24,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Směs je vynikající na bramborák a nebo topinku, v tom případě ale necháme lečo vydusit a jemně zahustíme moukou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

melisnicka

4. 11. 2009 13:27

:-p děkuji za bezva recept. partner chce stále něco nového a toto ho zaujalo. rychlé, výborné, dávám bod a ukládám do kuchařky:yes::yes::yes::-))

drahulin drahulin

3. 11. 2009 22:18

Scarlet ja tam zadne kapary nevidim.:-?

Scarlet-pl Scarlet-pl

3. 11. 2009 18:01

tvoje varianta zní taky zajmavě jen mi tam nesedí ty kapary.....:-O

Pavel

11. 9. 2009 01:22

To jsem čekal že se do mě pustíte, zkuste ho udělat takhle : lžíci sádla do toho vepřové maso (já používám kýtu)vcelku je jedno jaké ale musí být na pěkné nudličky (bůček ne) až začne červenat tak přidám cibuli (na kolečka)s česnekem chvilku podusím pak 2malé lžíce cukru rajčata na čtvrtiny (jak se začnou dusit stahnu šlupky)dvě feferonky (dávám bez zrníček)sterilizovaný okurek,nasekané kapary a zelený pepř,sůl,worcester, kapie červené a zelené pak přidám kečup který to zahustí kapie musí zůstat křupavé aby to nebylo jak lečo!! pak už jenom na talíř posypat křenem a k tomu chléb :-p celou přípravu dělám hodně zprudka a za 25 min je hotovo .

mariaj mariaj

10. 9. 2009 18:35

tak ja jedlo pod názvom katov šleh nepoznám, nikdy som nejedla ale tento recept sa mi páči (rýchly, ľahký....) uložila som si ho a vyskúšam a to lečo mi tam teda vôbec nevadí mám svoje zavarené a je to mnamka ....

tejaja tejaja

10. 9. 2009 18:15

Pavle , možno som stará škola, ale výrazy typu blivajs mi k jedlu nepasujú...nejde tu o chválenie, ale aj kritika sa dá povedať primeranými výrazmi, to slovo mi pri jedle vadí.

Eliza Eliza

10. 9. 2009 17:11

Podle mě se "Katovu šlehu" hodně blíží tento recept... http://www.toprecepty.cz/recept/4788-dech--z--pekl...

Jana Pá

10. 9. 2009 16:40

Pavel a samouk, kluci:-!:-D, já tedy nevím:-O, ale určitě si připravím recept podle svého - tzn. lečo zavřu do sklepa:-O, je pravda, že bych nedala jíšku ,ale zase něčím jiným (zelenina atd.) bych určitě musela masenko nějako "zahustit":-O, každý katův šleh je jiný, už jsem jedla 10x "katových šlehů":-! a pokaždé to bylo něco jiného - v restauraci:-!, doma si uvaříme svůj katův šleh a přidáme si, co máme rádi a v tom je ta "dobrota:-!", každý doma podle své chuti, si tedy myslím já:-!:-D

Merylas Merylas (moderátorka)

10. 9. 2009 16:25

Pavle, tady tento web není web profesionálů, má tady možnost přidat recept každý. Většinou to jsou recepty z našich domácích kuchyní a každý si recept pojmenuje podle svého, jak ho třeba nazývá doma. Někdo by ho pojmenoval tak a někdo zase jinak. Co donesou na talíři v hospodě, to záleží buď jen na majiteli, někde v lepším případě na majiteli i kuchaři a na interních recepturách pro danou hospodu. Někde ani takové receptury nejsou a použije se zrovna to,co je třeba spotřebovat a každý den je jídlo jiné,to je ten horší případ,ale děje se to. Setkala jsem se pod tímto názvem s hodně variacemi, hlavně aby to bylo ostré.Já osobně doma dělám jako kdy a nezatracuji ani to lečo.Jinak tady má každý právo na svůj názor, proč by ne.A jinak Pavle ti nikdo nebrání v tom, přidat tady svůj recept na Katův šleh a na další recepty, podle kterých by se lidi učili vařit. Já osobně se těším;-)

samouk

10. 9. 2009 15:14

pro Pavla: dlouho jsem zde nebyl, ale nic se nezměnilo.Máte pravdu, lečo tam nemá co dělat, zato chybí kyselé okurky, červená a zelená kapie.Nedivte se,děvčata milují hlavně pochvalu a bodíky,jinak mažou nebo přesunují příspěvky nebo neodpovídají.
Tak se mějte.

Pavel

10. 9. 2009 12:51

Jo máš pravdu pokud tomuto říkáte Katův šleh a slovu "blivajs" sprosté slovo, nemám co dodat.:-)Ale proč autor receptu nedá tomu název vepřové maso na leču? Myslím že recept na katův šleh je dán a lečo tam jistě nepatří !! Potom se člověk nemůže divit když si v hospodě dá Katák a oni mu přinesou lečo.A nakonec pokud máte web s receptama tak by měl lidi učit vařit a jist a ne kazit recepty.Taky děkuji za smazání mého prvního příspěvku (můžete smazat i tento) protože komentář je od toho asi chvalit chvalit :-D:-D

tejaja tejaja

9. 9. 2009 19:47

Pavle, prepáč, ale takto sa o jedle predsa nehovorí. Ak máš čerstvú zeleninu, tak ju použi, ak nemáš, použi lečo ( mimochodom, ten, kto zavára, ten určite použije svoje vlastné ), ak nechutí, tak to napíš slušne, ale takéto slová k jedlu nepatria. Čo nechutí tebe, môže inému a naopak. Trocha úcty k jedlu aj autorovi receptu by nezaškodilo.

Miloš V.

9. 9. 2009 09:31

Taky oblíbené jídlo u nás v restaurantu :-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 8. 2009 12:58

Oblíbené jídlo v restauracích:-p Plusík!:yes:

TerezieS

27. 8. 2009 12:53

Díky za recept. Manžel i dcera jsou milovníci červených omáček, tak se úspěch dal čekat. Dcera ale moc nejí maso, takže mne překvapilo, že svou porci spořádala včetně masa. Dala jsem jen jeden stroužek česneku, ale příště klidně dám oba. Bylo to výborné. :yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: katuv sleh veprove maso katův šleh z kuřecího masa katuv sleh z veproveho masa šleh vepřové maso recepty recepty z vepřového masa vepřový šleh katůvšleh kluci v akci lečo krůtí maso podle polreicha recept katův šleh z vepřového masa kuřecí šleh recepty-katův šleh vepřové maso šleh z vepřového masa vepřové nudličky na lecu recept na šleh šleh recept šlech kantův sleh

Suroviny: kýta vepřová, cibule, lečo, česnek, olej, sůl, pepř mletý, mouka hladká

TopRecepty.cz

Katův šleh

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxY0