Piškot s nugátem
Suroviny pro 25
25
Nutriční hodnoty
Energie | 21 865 kJ / 5 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,52 g |
Tuky | 272,68 g |
Vláknina | 16,30 g |
Cholesterol | 2,39 g |
Sodík | 927 mg |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 582,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 2. 2014 11:58
A samozřejmě přidávám bodík .
21. 2. 2014 11:57
Výborný piškot! Víc jsem z toho receptu totiž nedělala, jelikož jsem se chystala na jiný z těchto stránek a nakonec nenašla. V rychlosti jsme s dcerkou našly tento. Takže piškot mi "pomohla udělat" a pak už měla fučák. Nakonec jsem zjistila, že nemám dostatek vajec, tak jsem improvizovala a udělala navrch jablka s pudinkem. Ale recept si ukládám kvůli piškotu a tento víkend vyzkouším s nugátem - kupovaným.
5. 11. 2011 19:10
Buchta na mě vykoukla mezi náhodnými recepty a vypadá moc lákavě . Jen mi trochu nesedí ta syrová vejce v ,, nugátu"
22. 8. 2011 19:17
máma: To si uložím, díky!! Tak jsem hledala ten můj zákusek s nugátem. Je to vlastně kokosový zákusek a zjistila jsem, že ho tady snad ani nemám! Takže, kdo by chtěl, ještě nugát, jak ho dělám já.
5 lžic mlet. cukru, 5 lžic mléka, 7 žloutků, kakao. Vaříme nad parou, stále mícháme do zhoustnutí. Vychlazený natřeme na zákusek
5 lžic mlet. cukru, 5 lžic mléka, 7 žloutků, kakao. Vaříme nad parou, stále mícháme do zhoustnutí. Vychlazený natřeme na zákusek
22. 8. 2011 19:14
zkuste někdy tuto polevu: 1 celé vejce, 12 dkg cukr moučka a 3 lžíce kakaa smíchat v misce, v kastrůlku rozehřát 8 dkg másla a vmíchat směs, třít dohladka. Je to úžasně jemná měkká poleva, pokud chcete, aby víc tvrdla, stačí část másla nahradit ztuženým tukem. Jde bez problémů přihřívat, je krásně lesklá, množství stačí tak na jeden dort nebo plech. Je trochu podobná, jen vejce je tepelně zpracované
22. 8. 2011 19:08
Holky, to stačí!! Já nesleduji Klarisku nějak zvlášť, ale nesnáším pak komentáře typu, že sneseme jen chválu, žádnou kritiku. Klariska napsala svůj názor, podle mne nerýpala, jen měla výtku k nugátu, to snad může. Nevšimla jsem si žádné jedovatosti a ničeho podobného. Takže bych byla ráda, kdyby tyto komentáře ustaly. nebo se vyjadřujte k receptu, popřípadě v os. vzkazích, ale to byste musely být zaregistrované.
22. 8. 2011 18:42
Milá Klarisko, nejsem první, a věřím tomu, že ani poslední, komu leze na nervy tvé rozumování. Dost lidí se už v několika receptech ozvalo na tvoje rozdávání rozumů, a neřekla jsem, že to bylo teď někdy. Tak se prostě nenavážej za něco, co je pravda. Jseš zkrátka trapná, jak ve svým věku ráda poučuješ. Poučuj a rozdávej rozumy za dvacet let, to možná bude mít nějakou váhu a nebude to už zavánět buzerací.
22. 8. 2011 15:01
Alžbětino, buď prosím konkrétní, do koho jsem podle tebe rýpala? Protože já si nejsem žádné své "rýpací aktivity" vědoma, natož v poslední době, kdy tu spíš nejsem než jsem. Ráda uvádím věci na pravou míru. Nebojím se do svých komentářů napsat ani jiný než opěvný názor, ale nedělám to často a do nikoho se nenavážím, neurážím. Takže by mě vážně zajímalo, na základě čeho sis tento názor udělala. Na ubohé plivání neregistrované Jany nehodlám reagovat.
Omlouvám se autorce receptu, že to řeším v komentáři, ale jako neregistrované nemůžu Alžbětině napsat SZ.
Omlouvám se autorce receptu, že to řeším v komentáři, ale jako neregistrované nemůžu Alžbětině napsat SZ.
22. 8. 2011 14:17
Přesně tak Klarisko. Jana nazvala věci pravými jmény, protože s těmi rýpacími komentáři jsem si toho v poslední době taky u tebe všimla, tak si jen prostě zkus na tyhle poznámky vzpomenout, až budeš příště zase kritizovat nějaký recept kvůli zanedbatelné maličkosti
22. 8. 2011 11:05
Jana Remkova: přesně tak, Jani. Je fajn, když se věci nazývají pravými jmény .
22. 8. 2011 10:57
Jana Remková: no právě, každý má svůj způsob, a já jsem si všimla už u vícero receptů, že jediná Klariska velmi ráda rozdává rozumy. Nugát nenugát, to je prostě jedno. Já vidím na fotce buchtu, kterou večer udělám dětem, protože mě za to utrhnou ruce, a rozhodně by mě nenapadlo hned letěl do wikipedie a honem dokazovat, co je nugát. Nemám tohle prostě ráda a takovýhle rejpálci mě fakt vytáčej . Ale vzpomínám si, že naše babička taky "něco čarovala" se žloutkama nad párou... asi to bude ono
22. 8. 2011 09:53
Jana: Ale Klariska nerýpe, píše, že to nugát není a možná má pravdu. Pokud vidím dobře, recept pochválila a chválím ho i já. Já na nugát nahřívám žloutky nad parou, přesný postup tady někde mám, jen kde? U nějakého moučníku. Oříšky, ani mandle nedávám. Každý má holt svůj způsob.
22. 8. 2011 08:55
ááá, rejpalka Klariska zas nemá co na práci
Recept vypadá dobře, to bude jedlý, hlavně naše děti se po tom umlátěj , díky za inspiraci
Recept vypadá dobře, to bude jedlý, hlavně naše děti se po tom umlátěj , díky za inspiraci
22. 8. 2011 08:42
Nugát to není, ten se vyrábí z pražených ořechů nebo mandlí. Každopádně zajímavá poleva, alergici by ji mohli ocenit .
http://cs.wikipedia.org/wiki/Nug%C3%A1t
http://cs.wikipedia.org/wiki/Nug%C3%A1t
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 30 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 40 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 44 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: buchta s nugatem croasant wikipedie z čeho se vyrábí nugát nugátová buchta piškot bez vajec piskot láda hruška -croasant s nugátem piškot ze 4 vajec z čeho je nugát piskoty lada hruska recepty s nugátem láda hruška recepty croasant s nugátem moučníky s nugátem piškotová buchta hruška jde nugat rozpustit z ceho se vyrabi croasant křehký kroasant buchty s nugátem kakaový piškot.sz
Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, voda, prášek do pečiva, omega, máslo, cukr moučkový, kakao, vejce
Piškot s nugátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8X4L
14 názorů