Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté kostky na cuketě s mrkví, dušené v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

19. 8. 2011 16:51

Suroviny

Porce: 4 velké porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 169 kJ / 1 952 kcal
Bílkoviny95,11 g
Tuky159,27 g
Vláknina15,58 g
Cholesterol 293 mg
Sodík 3,45 g
Sůl8,82 g
Sacharidy30,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na "gulášek"jsme chuť neměli, v lednici bylo z uvedených surovin od každého kousek a nám tím vznikl prima oběd. Šťáva byla bezvadná i bez přidání dochucovacích prostředků, ale dle potřeby si každý může sůl i pepř dodat. Ještě nám zbyly 2 porce, které po odležení budou určitě ještě lepší.

Pokud budete dělat v obyčejném hrnci, musíte hlídat a dolévat tekutinu a po 3/4 hodině občas píchnutím do masa zjistit, jak je měkké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 8. 2011 14:33

Dana61:Děkuji za reakci i komentář:-K:yes:Ano je to pravda,velice ráda vařím v papiňáku a také jsem toho názoru,že pokud se jídlo připravuje šetrně, tak chuť je stejná, jako v každém jiném hrnci:-)Jen tak jednou ze zvědavosti manžel přinesl z hospůdky zaležený guláš,vařený v obyčejném hrnci a pak jsme si jako přídavek dali gulášek"papiňákový":-*Rozdíl jsme nepoznali ani my domácí,ani fajnšmekři přes guláše,co u nás byli zastavení;-):-))

Dana61

24. 8. 2011 10:39

Aničko, opět velká dobrota a jak jsem zjistila, tak i Ty miluješ papinův hrneček - šetří čas a já bych řekla, že většina jídel si v něm zachová tu správnou chuť:-D:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 8. 2011 12:24

Moc Vám všem děkuji:-KVaše komentáře mě vždy zahřejí na duši:-8:-K:yes:

chocolate chocolate

21. 8. 2011 12:02

Opět moc hezký a šťavnatý recept Aničko, navíc báječně popsaný a se spoustou letní zeleniny:-p.+12

mysulka mysulka

21. 8. 2011 11:56

:-p:-K:yes:

Bibinka Bibinka

20. 8. 2011 10:12

Ani, tak tohle bude hezky šťavnaté jídlo a máš pěknou barvu šťávy-na ty já jsem umanutá;-):-)) Tudíž máš ode mne krásného 10.boda:yes:

spagetka spagetka

19. 8. 2011 21:56

:-p:-p:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 8. 2011 21:52

Já Vám všem moc děkuji za milé kmomentáře,které mě moc potěšily:-Kza bodíky také dík:-);-)
Pro dvě osoby se opravdu hůř vaří:-8ale když jsou k sobě pasující suroviny,tak my nemáme problém ob den si druhou várku dát znovu.Tady tohle byl takový trošku kompromis-manžel nemá rád dušenou mrkev,kterou já miluji,ale tahle kombinovaná varianta sedla oběma stranám;-):-p:-))Jde to udělat i v obyčejném kastrolu,ale chce to delší čas:-)

Eliza Eliza

19. 8. 2011 21:41

Papinovo hrnek nevlastním, ale musí to být, Aničko, veliká lahoda...:yes:+++:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

19. 8. 2011 20:13

Anicko, moc krásne, opravdu si ulozim :-K;-):-):yes:

1974andrea 1974andrea

19. 8. 2011 19:45

jojo, mrkev a slanina, to je naše, viď Aničko:-D. Krásně šťavnaté, to já můžu:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 8. 2011 19:36

No bezva!! Drahuško, ty holt umíš;-)

ivulinka ivulinka

19. 8. 2011 19:00

Nedovedu neodolat, jak je někde zelenina, tak to si umím pošmáknout:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 8. 2011 18:36

Suslajdo,Miruš-děkuji:-)):-K:-K

mirca75 mirca75

19. 8. 2011 17:51

Aničko:-), krásný způsob zpracování mé oblíbené cukety:-p. Ukládám a počkám až dorostou;-).

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dušená mrkev v papináku hovězí v mrkvi na francouzský způsob mrkev v papinaku cuketa s mrkví hovězí s mrkví v papiňáku přílohy k dušené mrkvi veprove v mrkvi v papinaku maso v mrkvi v papiňáku duše na mrkev příloha k dušené mrkvi hovezi kostky v cukete na mrkev cuketa a mrkev zpracování dušená mrkev s cuketou příloha k dušené mrkvi vepřové maso v mrkvi v papinaku štavnaté dušené hovězí maso s mrkví v papináku dušená mrkev recept veprove s mrkvi v papinaku dušená mrkev parní hrnec recepty

Suroviny: přední hovězí, špek valašský, cibule, mrkev, česnek, cuketa, olej, bujón zeleninový, voda, bylinky

TopRecepty.cz

Šťavnaté kostky na cuketě s mrkví, dušené v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgwK