Pohanková slaná kaše - přílohová
Suroviny
Porce: kolik chceš
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 8. 2011 19:12
Díky za reakci všem. Kroupy opravdu jen zaliji horkou vodou a nechám stát. Potom, když je přidám k cibulce, promíchám a ponechám pod pokličkou do podávání, skutečně změknou. Mám je raději než lámanku, tu dávám spíš do polévky. No ale dojdou-li kroupy, nahradí je lámanka, viz obrázky. Jano, abych neměla z lámanky kaši po vsáknutí, jak píšeš, zalévám jí minimem vody. Ani jí nemám všechnu ponořenou, doladí jí ta horká pára, co se přikrytím udělá. Pak není třeba jí slévat. Pohanku dělám již léta a jsem zemědělcem, který jí pěstuje. Tak ať se daří a chutná. Pa
16. 8. 2011 16:58
Děkuji moc za rady.
Klarisa: pohanku neslévám, četla jsem, že to je také důležité.
spagetka: děkuji za odkaz, zkusím pohanku uvařit podle návodu.
Pohanku jsem si oblíbila, opravdu mi chutná. Moje dcera jí moc ráda nemá, ale včera jsem jí předložila pohankovou kaši z lámanky, na to jsem jí dala na větší kusy udělanou zeleninu na skus - rajčata, lilek, cuketu, papriky, žampiony, trochu posypala kořením na americké brambory a pane jak si pomlaskávala
Přeji hezký večer
Klarisa: pohanku neslévám, četla jsem, že to je také důležité.
spagetka: děkuji za odkaz, zkusím pohanku uvařit podle návodu.
Pohanku jsem si oblíbila, opravdu mi chutná. Moje dcera jí moc ráda nemá, ale včera jsem jí předložila pohankovou kaši z lámanky, na to jsem jí dala na větší kusy udělanou zeleninu na skus - rajčata, lilek, cuketu, papriky, žampiony, trochu posypala kořením na americké brambory a pane jak si pomlaskávala
Přeji hezký večer
16. 8. 2011 14:59
Jani, já vařím pohanku tak, že šálek propláchnutých krup zaliju jeden a půl šálkem studené vody a na mírném ohni přivedu k varu. Minutu povařím a zakryté nechám 20 minut dojít. Důležitější než nevařit je totiž neslévat. Snad ti to pomůže .
16. 8. 2011 14:50
Jana - v to máš sice pravdu, ale jukni sem http://www.zivotosprava.cz/index.php?akce=clanek&i...
16. 8. 2011 14:42
Pohanka se prý nemá vařit, aby se nezničila nejcennější látka rutin. Pohanku - kroupy jsem jenom zalila, podle návodu na sáčku, vroucí vodou a nechala stát asi 10 minut, někdy i déle, ale kroupy byly stále tvrdé. Takže jsem přestala kupovat kroupy a začala jsem kupovat lámanku, kde je na návodu uvedeno, že se má nechat asi 2-3 minuty vařit !!! a potom nechat asi 15 minut dojít. Voda se do lámanky vsákne a je z toho spíš taková kaše. Nevím co je správné. Na jednom návodu - s kroupy - je uvedeno nevařit a na lámance vařit Ale tvrdé kroupy dobré nejsou a za uvedených deset minut určitě nezměknou ani trochu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 2 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 8 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 16 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 59 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 3 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 3 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Další recepty
Tématické fráze: jáhlová kaše na slano jahlova kase slana pohanková kaše pohanková kaše z lámanky kase z pohanky lamanky slaná kaše slané kaše slaná jáhlová kaše pohanková krupice recepty pohanková kaše recept kaše z pohankových vloček kase z lamanky kaše z pohankové lámanky pohanková lámanka pohanka lámanka kaše pohankova kase naslano pohanková lámanka recepty pohanková kaše k čemu slane kase recepty pohanková krupice na slano
Suroviny: pohanka, cibule, česnek, voda, máslo
Pohanková slaná kaše - přílohová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p93p
5 názorů