Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše z Maďarska

Maďarské langoše se staly oblíbeným jídlem stánkového prodeje, takzvaného street food. Můžete si je ale snadno připravit i doma. Těsto není příliš složité a s přesným rozpisem se langoše z Maďarska jistě podaří.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

12. 8. 2011 08:43

Suroviny pro 6 kusů

6 kusů

Nutriční hodnoty

Energie8 492 kJ / 2 030 kcal
Bílkoviny65,15 g
Tuky22,71 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,81 g
Sůl0,38 g
Sacharidy382,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Receptov na langoše je tu dosť, prešla som všetky, ale langoše s takouto kombináciou surovín tu nie sú.

Recept mám priamo z Maďarska a langoše sú skutočne vynikajúce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

panilek

7. 1. 2024 09:55

Jednoduchá příprava a báječná chuť

HaKos HaKos

10. 11. 2023 19:28

Výborné těsto, jak chuťově tak konzistenčně při zpracovávání. Tyhle se i nas zabydli<3:yes:

Coleta

30. 5. 2021 19:11

Díky za recept. Langoše jsou moc dobré. Zařazuji do stálých receptů.

tejaja tejaja

2. 1. 2021 20:16

xendy1: Ďakujem, som rada, že chutí. :-K

xendy1 xendy1

2. 1. 2021 18:41

:-K vynikajici

tejaja tejaja

16. 8. 2017 19:06

magdalenka: Díky, zase som múdrejšia. Podplamenníky poznám, robili sa aj u nás. ;-)

magdalenka magdalenka

16. 8. 2017 14:19

tejaja: A potom je tu "kenyérlángos = langalló" = slovenský podplameník, tenké chlebové cesto sa obloží - napr. smotanou, cibuľou, slaninou, klobásou, syrom a pod. pečie v peci na chlieb. (A už sa blížime k pizze.) Aj na sladko pre deti. Lángoše aj langalló sa podávali na raňajky, kým nebol upečený čerstvý chlieb. Dnes sa pečú v Maďarsku v stánkoch rýchleho občerstenia, na kúpaliskách, na jarmokoch a pod.
Naše kuchyne sú veľmi prepletené, aj Maďari pečú napr. trdelníky ako svoj tradičný koláč. Či to Skaličania vedia, netuším.

tejaja tejaja

16. 8. 2017 08:04

magdalenka: Magduška ďakujem za info, históriu okolo langošov som nevedela. ;-)

magdalenka magdalenka

15. 8. 2017 21:42

Tieto lángoše poznám, robievali sme ich kedysi doma, naozaj cesto vydrží viac dní v chladničke, dá sa postupne odoberať a smažiť podľa potreby.
K samotným lángošom - pôvodne sa piekli z chlebového cesta pri pečení chleba, ešte keď nebol chlieb upečený. Vykysnuté kúsky cesta sa roztiahli a smažili na masti. To bol pôvodný starý lángoš. (Láng = plameň, maďarčinu ovládam veľmi dobre.) Neskôr vznikli nové verzie, napr. aj táto.

tejaja tejaja

15. 8. 2017 20:02

jemmy: Nenechám. :-) Viem, čo som napísala. Každý langoš sa potiera cesnakom s olejom alebo cesnakovou vodou. Niekto ostane pri tom, niekto si dá kečup, syr, tatarku...recept je skutočne od panej z Maďarska. Viete, u nás v Košiciach sú pozostatky kvázi Maďarov, tiež sa všetci bijú do pŕs, že sú Maďari, a keď prídu skutoční Maďari z Maďarska, tak sa s nimi nedohovoria. :-)

jemmy

15. 8. 2017 18:22

Tejaja nenechte se vyvest z miry.Mam Vase recepty moc rada a jeste me nezklamaly.Je zde same kladne hodneceni,vsem chutnalo.A mezi nama,moje holka si naplaca kecup i tatarku a strasne ji to chutna.Drive jsem je taky tak bastila:-K:-K:-K

Palika Palika

15. 8. 2017 17:30

Marcelo - máte pravdu, to není langos.
tejaja - nevím kde jste byla, ale rozhodně tento myšmaš má daleko do langose a rozhodně na něj nepatří tatarka. Ano, je věcí každého co si na to napatlá, ale receptura je jen jedna ... A neříkejte, že svíčková se nedělá jen jedním způsobem. Je prostě jen jedna svíčková a vše ostatní co se tomu podobá je jen např. alá svíčková nebo nepravá svíčková ...
Jsem Maďar, vařím originál maďarské recepty, které jsem mi diktovala babička (je mi 55 let) a recepty, které mi chybí si neustále opisuji od mamky ... Pokud si nejsem něčím jistý, píšu si přímo ke zdroji, do Maďarska a vím, že dostanu jen a jen originály a ne žádné náhražky ...
To bych si mohl dát na škodovku znak Mercedesu a říkat, že jezdím v Mercedesu ...

Jiři Adler

16. 7. 2017 11:18

marcela: :yes: Máte pravdu jen u nás se to patla až je to k ničemu... Fuuuj. Prašné vím o čem mluvíte. Od Vás je LANGOŠ !

tejaja tejaja

11. 1. 2016 18:19

marcela: Predstavte si, že recept je priamo z Maďarska. Že sa potiera cesnakom, v recepte je, a čo si na to kto dá, je jeho vec a chuť. A nájdete aj v Maďarsku kečup, aj tatarku, je to vec každého. Ani v Čechách sa nerobí sviečková jediným možným spôsobom, pravý, nepravý neexistuje. Maďarsko je veľké, aj tam sú krajové zvyklosti a rozdierly. My máme Maďarsko za rohom, cca 20 min autom, nepotrebujeme ani na dovču ísť, Maďarov je tu veľa. Aj tých pochádzajúcich z Maďarska, ktorí sa tam narodili. :-p

Mária

11. 1. 2016 07:43

Mám rovnaký recept. Duplovanú dávku na 25 bochníkov. Potieram mlieko+kečup+cesnakom. Tiež dobré.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: langoše pravé domácí langoše madarske langose madarský langoš langoše z tvarohu langoše recept langoše po madarsku slovenské langoše langoše z madarska pravé langoše originál langoše langos original madarske langose recept pravé madarske langoše prave madarske langose recept langoše original original langoš recept na langoše langos pravé langoše recept

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, smetana zakysaná, droždí čerstvé, cukr, soda jedlá, sůl, olej, olej, česnek, sůl, sýr nastrouhaný, kečup sladký, tatarská omáčka

TopRecepty.cz

Langoše z Maďarska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJRv