Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušená rajčata v olejové lázni

Sušená rajčata se stávají oblíbenou součástí našich jídelníčků. Využijete je v teplé i studené kuchyni, ale pochutnat si na nich můžete i samostatně. Pokud takto zpracujete přebytky vyzrálých domácích rajčat, připravíte si lahůdku pro zimní sezónu.

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min bez doby sušení

70 min (70 min příprava, bez doby sušení)

8. 8. 2011 17:45

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 846 kJ / 3 309 kcal
Bílkoviny20,57 g
Tuky290,79 g
Vláknina38,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 153 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy133,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Správně usušená rajčata mají pokroucené, zkrabacené okraje, ale nešustí jako např. usušené hříbky. Pakliže se stane, že je přesušíme, nic hrozného se neděje, zalijeme je horkou vodou a necháme cca 2 minutky nabobtnat a dále pokračujeme dle návodu. Samozřejmě že je necháme na sítku okapat.

Zkuste, je to veliká dobrota a určitě vyjde levněji, než předražená v obchodě.

Olej samozřejmě použijeme do různých zeleninových či těstovinových salátů nebo k marinování masa.

Ze 2 kg čerstvých rajčat je cca 260 g sušených.

Pokud sušíte v sušičce, plata je dobré po nějakém čase prohazovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavelll Pavelll

7. 8. 2018 17:02

Výborný recept. Maličko jsem ho upravil ,čerstvou bazalkou i česnekem. Nemá chybu. Díky.

Lumiel Lumiel

29. 8. 2017 19:36

Tak hotovo nalozeno :-K jen si myslim, ze jsem je asi moc vysusila, priste to necham v susicce kratsi dobu :-p pridala jsem vzdy do sklenice par kousku domaciho cesneku

Marcela

12. 8. 2017 13:50

Loni jsem zkoušela váš recept poprvé a teď dodelavam letošní první várku. Rajčata jsou vynikající. Jen ta výtěžnost by mohla být větší :-p Rajčata jsem nevazila, ale z pěti plat sušičky mám čtyři sklenky (cca 300 ml). Tak snad ještě bude úroda, protože jinak to máme na chvíli! Diky za recept! :-K

Zuzu

3. 9. 2015 21:36

jahoda: jakou máte sušičku? Zrovna budeme kupovat a tak uvítán řady... :-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 9. 2013 16:19

rebeka: No, jestli do zimy vydrží..;-)

rebeka rebeka

17. 9. 2013 13:33

Jana Remkova: díky moc za realizaci rcp a fotečku ;-) snad si v zimě pochutnáš:-)

spagetka spagetka

17. 9. 2013 13:06

Jana Remkova: Jani, to není tvoje chyba, že rupla. Mohla být malinko naprasklá, ani to nemusíš vidět pouhým okem a pak je jasné, že při horké tekutině praskne. Já už taky radši všechno plním ve dřezu ;-);-);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 9. 2013 13:04

Takže hotovo..Uffffff, to bylo něco :-D. Samozřejmě, jak jsem nalívala horký olej, třebaže jsem měla skleničky umyté v horké vodě, mi praskla jedna sklenička :-(. Ještě, že jsem je pro jistotu plnila ve dřezu:-D. Ale zachránila jsem ji!!! přidávám foto a moc díky za recept. :-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 9. 2013 09:43

Bože holka, od včerejška hledám takový recept, ty ho tu máš a nic neřekneš!:-O Aby tě husa kopla babo jedna!! :-D:-D:-D

rebeka rebeka

23. 8. 2013 17:44

WS::-) budu držet palce:yes: jsem ráda, že vás to neodradilo;-)

WS

23. 8. 2013 17:40

Děkuju, i tak teda byla dobrá, to ne že ne, trošku chutnala jako grilované :-D zkusíme znovu, jednou na to určitě kápnem :-)

rebeka rebeka

23. 8. 2013 17:07

WS: no, jak píšu.. olej má mít teplotu až téměř k bodu varu... jestli vám to zčernalo, měl jste je asi přesušená, jinak nevím, proč by se tak stalo;-)

WS

23. 8. 2013 16:52

Malá otázečka - jak má být olej horký? jen teplý? zkoušeli jsme to totiž napoprvé s vařícím :-D a ano, prskalo to, bublalo...a rajčátka byla smažená, doslova :-D některá až do černa...:-D:-D

medmic

21. 9. 2012 00:01

Trošku přesněji o sušení v troubě pro ty co nemají sušičku je zde http://www.kucharka-recepty.com/susena-rajcata-v-o...
12 hodin není třeba, to jsou už přesušená příliš. Nezapomínejte při sušení troubu POOTEVŘÍT, stačí např. vložit nůž, jen na škvírku - aby vevnitř necirkulovala odpařovaná voda a nezpomalovala sušení.
Sušit je také dobré stejně veliké kousky, abychom nemuseli řešit různou dobu sušení (je dobré stejně zkontrolovat průběžně jak to jde, jestli nám např. trouba nehřeje víc vzadu než vepředu a případně plech otočit)
jinak sušená rajčátka to je super věc

rebeka rebeka

11. 9. 2012 16:31

Karol: suš.. já jsem sušila celou noc:-// ale výsledek stál za to;-):-D:-D:-D:-D

1 2 3 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sušení rajčat sušená rajčata recept sušena rajčata sušení rajčat v sušičce sušená rajčata v oleji recept jak usušit rajčata recept na sušená rajčata v oleji sušení rajčat v troubě sušená rajčata v troubě jak sušit rajčata recept na sušená rajčata jak naložit sušená rajčata jak spravne susit rajcata jak dlouho sušit rajčata v sušičce sušená rajčata v oleji sušené rajčata recepty bez masa sušená rajčata v sušičce jak sušit rajčata v sušičce jak použít sušená rajčata recept sušená rajčata

Suroviny: rajče, olej olivový, ocet, sůl, sušená bazalka, koření oregáno sušené, tymián sušený, koření provensálské, česnek sušený

TopRecepty.cz

Sušená rajčata v olejové lázni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7zG