Sirup meduňkový, mátový, levandulový - podle mne
Z čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný vodou a ochucený citronovou šťávou jako osvěžující nápoj.
Suroviny pro 1 litr
1 litr
Nutriční hodnoty
Energie | 8 368 kJ / 2 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pridávame do vody s čerstvo vytlačeným citrónom (preto nepridávam kyselinu citrónovú ako u ostatných receptov je obvyklé) a ľadom. V lete báječne osviežujúce.
Recept som zdedila po mamke, je z jej zbierky.
Robievam vždy čerstvý sirup (z 1 litra vody), preto jeho trvanlivosť neviem odhadnúť. Nepoužívam konzervačný prostriedok. Prípadne doporučujem odskúšať z 300 ml vody a 300 g cukru, alebo aj s pridaním kyseliny citrónovej.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2011 16:50
9. 6. 2011 09:49
9. 6. 2011 07:37
8. 6. 2011 22:03
8. 6. 2011 21:14
Jana R., s troškou alkoholu - taký letný drink - prečo nie? A k fotkám, som na tom ako ty. Behám teraz k fotografovi. Vtedy som mala iba mobil, aj to divný...
Maris, určite aj s menším množstvom cukru to ide, potom je sirup menej sladký, neviem ale, nakoľko to ovplyvňuje trvanlivosť...tak či tak ho drž v chladničke. Alebo je možné pridať nejaký konzervačný prostriedok. Ja to robím len v lete, mäta aj meduňka je u mňa ako plevel, stále po ruke, levandule mám menej.
8. 6. 2011 19:29
8. 6. 2011 18:57
Mám dilema - mám mátu i meduňku / levanduli ne /, tak nevím, co vybrat. Mohla bych dát míň cukru ?
8. 6. 2011 18:50
8. 6. 2011 18:46
8. 6. 2011 18:25
8. 6. 2011 18:00
8. 6. 2011 17:57
8. 6. 2011 17:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 4 sekundami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 29 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 57 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Jak konzervovat domácí sirupy? Přinášíme několik tipů, jak prodloužit jejich trvanlivost
Rychlý levandulový sirup: Na přípravu stačí jen tři ingredience a v kombinaci s proseccem vytvoříte osvěžující letní koktejl
Další recepty
Tématické fráze: domácí mátový sirup mátový sirup domácí mátový sirup za studena meduňkový med mátový med mátový med recept výroba mátového sirupu meduňkový sirup meduňkový sirup za studena mátový sirup výroba mátový džem mátový džem meduňkový sirup recept medunkový sirup výroba mátovomeduňkový sirup sirup z medunky matový sirup domácí mátový sirup za studena výroba meduňkový sirup domácí meduňkový sirup
Suroviny: cukr, voda, meduňka, levandule, máta
Sirup meduňkový, mátový, levandulový - podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA70
28 názorů