Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba s křupavou kůrkou

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 7. 2008 12:33

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 590 kJ / 1 814 kcal
Bílkoviny57,88 g
Tuky10,06 g
Vláknina15,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vypadá to složitě, ale opak je pravdou. Jen si musíte spočítat, kdy zadělat těsto. Nejlépe tak, že si řeknete čas, kdy chcete mít upečeno mínus 1 den (24 hod) + asi 6 hodin. Např. pokud chci mít upečeno v sobotu ve 15 hod, musím zadělat v pátek v 21 hod.

Pro zjednodušení je možno místo kynutí v utěrkách, dát těsto rovnou kynout do alobalových misek a pak v nich i péct bez předehřívání formy(zakryté víčkem nebo alobalem)- viz foto.

Protože peču často, vyzkoušela jsem, že je možno místo utěrek použít pečící papír. V papíru chleba vykyne, pak ho i s ním přendám do horkého nahřátého kastrolu. Protože používám dno od remosky (tenkostěnné) není ani nutno dávat kastrol nahřát, jen vykynuté těsto v kastrolu s pečícím papírem přikryju poklicí a peču.

Inspirace na :http://www.cuketka.cz/?p=788

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

džango

10. 9. 2009 14:34

Večer zaděláno - dneska pečeno z mouky z Kauflandu. Pečeno v remoskové nádobě - vynikající, jen peč. papír se mírně přilepil - při opakování jej namažu troškou oleje, asi to byl špatný druh peč. papíru.
Děkuji za recept :yes:

Hella Hella

28. 8. 2009 23:51

Tapii, nevšimla jsem si tvého dotazu. Do 2 alobal. misek je to z uvedeného množství. Formy ani misky se nevymazávají, jen se dno podsype moukou. Taky jsem objevila bezva mouku (obr.8), chleba z ní podle tohoto receptu je vynikající,

Tapii

29. 6. 2009 13:10

Hella,jo a ještě by mě zajímalo prosím Tě jak to dáváš do těch alobalových misek - jestli to vymázuješ a jak velké jsou a z kolika mouky to máš do těch dvou misek :-?

Tapii

26. 6. 2009 17:01

Hella,tak pak dej vědět jak dopadl v té pekárně,musím říct,že jsem nad tím taky přemýšlela :-p

jollka jollka

25. 6. 2009 17:53

No musím konstatovat že to vypadá velice dobře asi ho půjdu zadělat:-p:-)):yes:

Hella Hella

25. 6. 2009 17:26

Tapii, to s tou omáčkou určitě zkusím. Jinak mám v plánu ho upéct (bez hnětení) v domácí pekárně. A je fakt, že se dá jíst "nahoře bez" . Nedávno jsem dělala pohoštění pro návštěvu - snědli 3 bochníky a šunku a uherák nechali bez povšimnutí.

Tapii

25. 6. 2009 15:40

Hella - chlebík ani nemá větší díry i když by mi to vážně nevadilo on se da jíst i na hoře bez :-D když naplánuji pečení na 4.30 ráno tak ho zadělám ve 14 hod tak se mi nechce vstávat ve 2 ráno a přeložit ho,tak ho jednoduše nechám a rovnou vyleju do misy :-p a ještě do těsta dávám jednu lžící nějaké dehydrované omáčky třeba - zapečené kuře s žampiony a sýrem nebo vepřové s liškovou omáčkou - pak voní na celý barák :-p

Hella Hella

23. 6. 2009 22:03

Tapii, myslím, že pokud po 16ti hodinovém kynutí znovu nepropracuješ, tak má chleba až příliš velké diry, ne? Né že by to vadilo, ale asi se na něj špatně maže máslo...:-D
Hlavně že chutná !!!

Tapii

23. 6. 2009 18:25

Tento chlebík dělávám skoro každý den,jenom po 12-16 hod.kynuti přendám rovnou do nahřáté ohnivzdorné misky bez propracováni,přikryjí a peču - moc dobrý :yes:

Gabina

13. 3. 2009 09:22

Špagetko, určitě vyzkoušej, ten chleba je super. Já dávám směs mletého kmínu, fenyklu, anýzu - asi lžičku na tuto dávku. Minule jsem pekla chleba z trojité dávky, je po něm v rodině velká poptávka ;-)

spagetka spagetka

24. 2. 2009 16:21

Hello, tenhle chlebík mi nějak zmizel, určitě ho vyzkouším, podle tvého postupu.Jen si tam přidám kmín (ten v chlebu milujem), semínka by taky mohla být, ale to až při opakování receptu, jsem spíš zvědavá na to kynutí a pak pečení ;-):-p:yes:

domka

24. 2. 2009 12:02

Já bych ho taky zkusila, jen se chci zeptat, jestli je možné do těsta přidat třeba česnek, pažitku, cibuli, nebo nějaká ta semínka ? Nemáte někdo zkušenosti, jestli se tam třeba pak nedává o to míň mouky ? Díky moc.

Gabina

19. 2. 2009 09:33

CHlebík dopadnul na výbornou, včra jsem ho upekla, ráno krájela. Krásně měkkoučkej, opravdu křupavá kůrčička. Dneska musím zadělat znovu. Posílám veeelký plusko :yes:

Gabina

17. 2. 2009 13:20

Já myslela, že bych to pekla v silikonové formě na srnčí hřbet, ale mám jen jednu. Mohla bych to přiklopit alobalem. nebo možná by to šlo ve skleněné formě na zapékání, to mám i s poklicí

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chleba recept recept chleba jak upéct chleba recept na chleba chléb bez hnětení ze sušených kvasnic chleb recept chleba bez hnětení ze sušených kvasnic domácí chléb ze sušených kvasnic domácí chléb bez hnětení peču rovnou dva domácí chléb pečený v kastrolu chleba ze sušených kvasnic kořenový chléb chleba recepty chleba recpt hruškův chleba domácí chleba ze sušených kvasnic recepty na chleba recepty chleba domácí chléb recept z kvasnic recept chléb

Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, voda, sůl, droždí sušené, mouka

TopRecepty.cz

Chleba s křupavou kůrkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxRp