Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba s křupavou kůrkou

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 7. 2008 12:33

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 590 kJ / 1 814 kcal
Bílkoviny57,88 g
Tuky10,06 g
Vláknina15,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vypadá to složitě, ale opak je pravdou. Jen si musíte spočítat, kdy zadělat těsto. Nejlépe tak, že si řeknete čas, kdy chcete mít upečeno mínus 1 den (24 hod) + asi 6 hodin. Např. pokud chci mít upečeno v sobotu ve 15 hod, musím zadělat v pátek v 21 hod.

Pro zjednodušení je možno místo kynutí v utěrkách, dát těsto rovnou kynout do alobalových misek a pak v nich i péct bez předehřívání formy(zakryté víčkem nebo alobalem)- viz foto.

Protože peču často, vyzkoušela jsem, že je možno místo utěrek použít pečící papír. V papíru chleba vykyne, pak ho i s ním přendám do horkého nahřátého kastrolu. Protože používám dno od remosky (tenkostěnné) není ani nutno dávat kastrol nahřát, jen vykynuté těsto v kastrolu s pečícím papírem přikryju poklicí a peču.

Inspirace na :http://www.cuketka.cz/?p=788

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

21. 6. 2011 18:59

Ahoj všem,
Chlebík mi nic moc nevykynul :( a po 30 min v troubě byl uplně měkký :( Peču z bezlepkové mouky. Může to být tím? Jak moc se takový chleba propracovává? Závisí vykynutí na propracování?
Skoro stejně dělám špaldový chleba a ten je mnohem větší a lepší. Tak nevim :( Asi něco dělám špatně ;-(

Iljusa Iljusa

27. 11. 2010 18:12

Včera večer zaděláno, dneska upečeno, skoro snězeno ;-) Chválím snadnou, rychlou přípravu :yes: Do těsta jsem přisypala trochu chleb. koření, už to vidím, že po 21,00 hodině zadělám znovu :-) Hodnotím bodíkem +

janatka janatka

14. 11. 2010 21:46

:-pTakže jsem ho musela vyzkoušet,protože mě to velice zaujalo.Připravila jsem si ho hned ráno,protože jsem ho připravovala k obědu.Výsledek byl takový jak dopadl.Byl chutný měkkoučký a křupavou kurčičku měl,jenže byl jen jeden a to asi protože to málo kynulo a urychlila jsem to .Takže po dojedení jsem poctivě připravila na druhý den další a to vše už bylo podle receptu.Byly z toho už dva chlebíky a povedly se:-pOpravdu vynikající a určitě budu dále péct.

aviaris aviaris

23. 2. 2010 17:47

Irrena - anebo jsi prilis blizko k tomu co fotis. Najsi si nastaveni macro (vypada jako kyticka)

jatka

1. 2. 2010 14:59

jetu neco zajimaveho:-D

spagetka spagetka

23. 1. 2010 19:30

Irrena - stisklas spoušť dřív než skončilo doostřování, ale nemaž ji, ta fotka naopak láká, fakt.:-p:-p:yes:

Irrena Irrena

23. 1. 2010 19:28

Hello nevím co s tím foťákem dělám špatně, ale ty moje fotky jsou nějaké rozmazané, asi bych ji měla vymazat.A díky za ob sáhlou informaci.On ten tvůj chléb na té fotce vypadá takový veliký, tak jsem na ten můj trošek těsta koukala jak sova z nudlí.:-//

Hella Hella

23. 1. 2010 19:17

;-)Jasně, že se nezlobím, přidej ho jako podobný, kdyby někdo hledal dobrý chleba, ať si může vybrat. Ten tvůj určitě zkusím, už jsem si ho dala do svých k vyzkoušení. I do tohoto by byl dobrý kmín, ale dcera je na něj alergická, tak ho radši nedávám.

LidaD

23. 1. 2010 19:12

Jemináčku, teď jsem vložila úplně podobný recept (nehnětený chleba "by voko"). Před vložením jsem hledala, jestli už tady něco podobného není, ale nenašla jsem, až teď. Mám ten recept tedy raději sundat? Nebo přidat Váš jako podobný recept?
Doufám, že se nebudete zlobit, opravdu jsem si to nevšimla. Zdraví Lída

Hella Hella

23. 1. 2010 19:07

Irreno, opravdu jen 1/4 lžičky sušených kvasnic. Já vím, těžko se to odměřuje. Já používám lžičku, která byla součástí domácí pekárny. Ta lžička má takové zarážky a navíc není možné jí nasypat vrchovatou, takže si na ní přesně nastavíš 1/2 nebo 1/4. Ale je pravda, že když jsem takto odměřené množství 1 lžičky poměřila s normální kávovou lžičkou, tak toho bylo o trošičku více. Co se týká toho množství chleba, opravdu toho není moc, ten vyfocený chleba leží na dezertním talíři a z tohoto množství jsou 2 kusy. A pokud zrovna nemám chlebovou mouku, peču to z normální hladké. Chuťově je trošku lepší z míchané mouky ale vzhledově je z hladké hezčí. Ale tvůj vyfocený chleba vypadá moc hezky a věřím, že i chutnal.

Irrena Irrena

23. 1. 2010 18:35

Tak Helluško upekla jsem dnes tento chlebíček, zadělala jsem včera, dnes ráno jsem ho upekla, ale jako ten tvůj rozhodně nevypadá;-(.Asi jsem udělala chybu že jsem místo chlebové mouky(kterou nemůžu sehnat)dala celozrnnou žitnou, sice vykynulo, ale zdálo se mi toho těsta strašně málo, takže můj chlebík v takovém mini provedení, nicméně je moc dobrý.:-pMěli jsme k obědu cikánsky bůček a k tomu jsme ho málem celý snědli.:-pJeště jsem se chtěla zeptat jestli toho droždí je opravdu čtvrt lžíčky?:-?:-?Jestli se neurazíš přidám fotku.

Jitkab

22. 1. 2010 03:45

Hella, dělám hodně podobný chlebík s úžasnou kůrkou, což my zbožňujeme. Já ho dělám jen z hladké chlebové mouky, mám pocit, že když se přidá jiná mouka, kůrka už tolik nekřupe. Bodík udělen. :yes:

Hella Hella

20. 1. 2010 20:35

Ano, běžně se prodávají v papírnictví. V receptu píšu, že je při pečení zakrývám víčkem (je součástí misky) nebo alobalem, aby se to moc nepeklo ze shora

spagetka spagetka

20. 1. 2010 20:01

zdenka (neregistrovaný/á) - samotné jdou koupit např. v Kauflandu nebo papírnictví - jako hliníkové formy. Jinak v Albertu v nich prodávají např rolády nebo buchty a já je vypláchnu a používám.

zdenka

20. 1. 2010 19:38

prosím, kde lze koupit ty alobalové misky ve tvaru chlebové formy? A při pečení je přikrýváte? Aby to testo mělo kam vyskočit :-O

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chleba recept recept chleba jak upéct chleba recept na chleba chléb bez hnětení ze sušených kvasnic chleb recept chleba bez hnětení ze sušených kvasnic domácí chléb ze sušených kvasnic domácí chléb bez hnětení peču rovnou dva domácí chléb pečený v kastrolu chleba ze sušených kvasnic kořenový chléb chleba recepty chleba recpt hruškův chleba domácí chleba ze sušených kvasnic recepty na chleba recepty chleba domácí chléb recept z kvasnic recept chléb

Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, voda, sůl, droždí sušené, mouka

TopRecepty.cz

Chleba s křupavou kůrkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxRp