Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlikův "koziňon" z květů bezu

Pod názvem "koziňon" se skrývá jemně perlivé víno z květů černého bezu. Je jen na vás, jak silné ho chcete a od toho se odvíjí doba odležení. Jedná se o velmi příjemné a chutné pití, které se hodí k posezení u grilu.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min + 10 dní odležení

20 min (20 min příprava, + 10 dní odležení)

6. 6. 2011 08:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie34 003 kJ / 8 127 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky1,44 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 021,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pozor, nezašpuntovat napevno. Při neopatrném otevření totiž máte lepivou šťávu po celé kuchyni, a velice tím potěšíte mravence v širém okolí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bobobo

29. 7. 2020 15:33

Tak jsem dnes stočila 10 litrů bezinkového vína z demižonu (burčák jsem nestihla, protože jsem poslechla návod a la Babica, že když nemáte vinné kvasinky, mělo by fungovat i s kvasnicemi. Asi jako funguje, jen ty vinné kvasinky jsou zjevně trochu línější než kvasnice.... Tak jsem zvědavá.

Nevíte někdo, čim by se dalo dostat to žlutý barvivo z bezinkovejch květů z lina?8-(

medis

21. 6. 2015 20:26

pecka :yes:

Zdeněk

11. 6. 2015 19:12

Super recept, jen jsem to trochu ještě zjednodušil a dělal jen s tou sklenicí od okurek (asi 4l). :) Zhruba 3,5l vody mírně povařit s 600g cukru, pak přidat půl pytlíku živné soli. Do sklenice dát přiměřeně květů bezu a pár koleček citronu. Později přidat i tu vodu (až vychladne). Přilít ty připravené kvasinky (z půl pytlíku) a nasadit víko s kvasnou zátkou. Nějak jsem zapomněl na to scezení, takže to kvasilo vše vcelku po 10 dní. :D
Kvasnou zátku jsem vyrobil dle tohoto článku:
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/vomankovy-vino...
Hotový burčák je chuťově výborný a rychle leze do hlavy. :) Děkuji za inspiraci.

Luboš

3. 6. 2015 11:32

Kadliku, moc díky za recept. Jenom se chci zeptat, jestli tu vodu, co liješ do sklenice převaříš s cukrem nebo jakou vodu tam liješ, teplou, studenou. Já, když dělám jakékoli víno, tak převařím vodu s cukrem a nechám vychladnout.

Luboš

3. 6. 2015 11:31

Kadliku, moc díky za recept. Jenom se chci zeptat, jestli tu vodu, co liješ do sklenice převaříš s cukrem nebo jakou vodu tam liješ, teplou, studenou. Já, když dělám jakékoli víno, tak převařím vodu s cukrem a nechám vychladnout.

m

8. 6. 2014 22:00

Půl asi jak velké tašky? Já jsem do igelitky nasbíral cca 300 květů. A sklenička s kvasnicemi uzavřená, sklenice od okurek taky uzavřená a demižon pak přes kvasnou zátku? :-/ :-?

renatavasina

2. 6. 2014 19:41

:-OBezinkové víno,víno z černého bezu a spoustu dalších názvu a nic...Prostě po našem Koziňon a je to tady!!!Jdu na to:-D,doufám,že nedopadneme :-(((nějak tak).A na bez zaskočím k Rašelině.Posílám bodík!!!

Kokoska Kokoska

5. 6. 2012 17:21

takové pitíčka já můžu:-pa grilovačka,kamarádi a takový nápoj:-K:yes:

Monika1234

21. 6. 2011 10:24

:yes::-K

Kateřina

14. 6. 2011 12:28

Kadlíku já vás chci a to hned.Vařit umíte a ještě ste vtipný:-K:-))

Danca Danca

11. 6. 2011 18:18

Kadlíku, já tě chci domů!!!:-D:-D:yes:

PET-lahev PET-lahev

6. 6. 2011 21:42

jako obvykle....Kadlík nezklamal a opět se při čtení jeho receptu neuvěřitelně nasměju :-D Každopádně u nás doma to taky pamatuji, ale má matička to nedělala s tím alkoholovým účinkem, ale pouze jako sirup : )

Klariska Klariska

6. 6. 2011 19:08

Kadliku, díky. A jo, burčáček bych si hned dala, člověk ho obvykle stihne tak dva litry za rok a to je prostě málo! :-))

Daniella O. Daniella O.

6. 6. 2011 17:04

:-D:-D:-D Kadliku, babicka tomu rikala kosmsaticove sampanske :-D. Kdyz mi bylo asi 10, s bratrancem jsme si mysleli, ze je to limonada, ale uz nebyla.....V zivote na to nezapomenu :-D. Tatinek tohle vinko delaval take a chodil ho pozorovat, jak kvasi. Byl ovsem samonasiraci typ, takze ho pokazde rozcililo, kdyz sly bubliny moc pomalu nebo rychle. V poradku to nebylo asi nikdy :-D. Dekuji za pripomenuti na krasne vzpominky a posilam obrovsky bod :-K.

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 6. 2011 14:47

:-D:-D:-D:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: víno z květů černého bezu burčák z černého bezu víno z květu bezu bezove vino burcak z bezu bezový burčák bezinkové víno z květů vino z bezovych kvetu bezové víno z květů jak se dělá burčák pálenka z květů bezu víno z černého bezu burčák z bezinek pálenka z černého bezu burčák z bezového květu burčák recept burčák z květů černého bezu víno z bezového květu jak udelat burcak bezinkový burčák

Suroviny: květy černého bezu, cukr, citron, kvasinky vinné, voda

TopRecepty.cz

Kadlikův "koziňon" z květů bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QA60