Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu do skla

Tradiční italský dezert u nás rychle zdomácněl. Nejčastěji se podává jako dort nebo řezy. Pro snadnější servírování si ho můžete připravit ve sklence, kde vynikne jeho barevné vrstvení.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

5. 6. 2011 07:35

Suroviny pro 5 kusů

5 kusů

5 sklínek na stopce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 236 kJ / 295 kcal
Bílkoviny0,06 g
Tuky0,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud děláme pro děti, kávu a whisky nahradíme kakaem z Granka.

Opět fofr dezert pro návštěvu, jako tečka po grilovačce.

Podotýkám, že mascarpone jsme zkoušeli a nechutná nám. (vysvětlení pro ortodoxní vyznavače originálního tiramisu)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

5. 6. 2011 08:08

spagetka:se velice omlouvám...ale využívám příjemný klidný ranní čas:-* dnes jsme vstávali s malou brzo,tak jsem toho využila;-)

srettka

5. 6. 2011 08:07

Di:mě i vadí, že do toho cpou syrová vejce, to já nemusím a navíc v létě je to na pováženou. prostě tohle nám jede,o tom žádná:-p

spagetka spagetka

5. 6. 2011 08:00

Di: - můžu ti něco poradit? Když si chceš něco opravit v komentáři a nikdo po tobě ještě nepsal, tak si svůj komentář rozklikni, rozklikni UPRAVIT, chybu oprav a nemusíš psát další komentík - to jen pro ukrácení času ;-);-)

Di

5. 6. 2011 07:56

Di: \\\"mně\\\" pardon!;-(

Di

5. 6. 2011 07:54

Musím se, Srettko, přiznat, že mě tahle verze s českým pomazánkovým máslem a šlehačkou chutná stejně jako ta lepší tiramisu, která jsem jedla v Itálii. Pár už jsem jich ochutnala a vím, že "pravé" italské tiramisu je pokaždé trochu jiné, a ten krém může být někdy jen obyčejnější pudink. Taky dávám trošku alkoholu do krému, myslím, že ho to tomu italskému "originálu" přiblíží. Jen používám něco méně razantního, když nemám amaretto, tak třeba sladší ořechovou medovinu, skvělá byla domácí jablečná pálenka. :yes:

spagetka spagetka

5. 6. 2011 07:49

sretti, si piš, že dostaneš vynadáno!!!!! Takhle po ránu jo :-?:-?:-(;-):-D:-D, shodou okolmností jsem včera dělala něco podobného, ale měla jsem tvaroh s tiramisu a teda plněné piškoty,bez alkoholu, ale taky dobré - tohle si teda uložím - v tomhle vedru se mi u trouby tedy stát nechce ;-):-p:yes:

Lenka30 Lenka30

5. 6. 2011 07:48

hned bych si dala :-p krásné a určitě výborné :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tiramisu do sklenicky tiramisu do skleniček tiramisu do sklenice dezerty do skla nepečené ovocné dezerty do skla tiramisu ve sklenici tiramisu pro děti tiramisu recept mascarpone do skla tiramisu ve skleničce tiramisu do sklenic dezert tiramisu maskarpone prima recepty dezert do skla dezerty ve skle tiramisu z mascarpone do skleničky tiramisu pro děti recept sklenice na tiramisu sladký dezert recept ve skle sklenicky na tiramisu tiramisu bez alkoholu

Suroviny: korpus, káva, whisky, tresť vanilková, pomazánkové máslo, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový, tresť vanilková, whisky, kakao, kakao granko, ovoce, máta

TopRecepty.cz

Tiramisu do skla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7q9