Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Farmářské bagety nebo bulky

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 6. 2011 17:47

Suroviny

Porce: cca 6 - 8 ks (dle velikosti)

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 704 kJ / 1 841 kcal
Bílkoviny59,25 g
Tuky9,77 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy368,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Kuchařka Pečeme 100x jinak.

U tohoto receptu se píše, že jen špetka žitné mouky dodá tradiční bagetě venkovský ráz. V těstě není žádný tuk, zadělavá se pouze vodou a před pečením se ničím nepotírá a přebytečná mouka jde odstranit po obalení štětečkem. Pokud nechcete mít povrch popraskaný jako je na fotu, tak se musí nechat bagety dobře vykynout a vložit do předehřáté trouby. Já právě pekla volněji a tvarově to jsou spíš takové bochánky. Mohly by se taky jmenovat selské bulky :-)

Kdysi dávno bylo u nás malé pekařství a vždy jsem vybírala popraskaný chléb ještě místy se zbytkem mouky. Tak jsem si dnes na to vzpomněla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eva hubova eva hubova

1. 10. 2011 10:39

To mi nějak uniklo,krásné bulky ukládám na vyzkoušení:yes:+18

Merylas Merylas

1. 10. 2011 08:50

BILKOVAI: Ivetko, díky za tolik chvály:-8 Jsem opravdu moc ráda, že mají takový úspěch. Nedávno jsem vyhrála na jiném "vařícím" webu kuchařku, tak to byl první recept který jsem zkoušela. Vidíš, obyčejný a levný recept, přitom má úspěch. Jsem ráda:-8 a díky:-*:-K

BILKOVAI BILKOVAI

30. 9. 2011 22:40

Merylas, část bulek jsem dala synovi na oslavu narozenin - je grilovačka a nemohli si je vynachválit:-p:-p:-pJá jenom, abys věděla, že jsou fakt vynikajícííííí:-*:-*:-*opravdu:-8:-8:-8

Merylas Merylas

30. 9. 2011 21:08

BILKOVAI: Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že chutnají:-K Taky díky za přidané fotečky, bodík a upřesnění teploty trouby a doby pečení. Já mám plynovou troubu, tak jsem vždy ráda, když to někdo upřesní;-):-K:-*

BILKOVAI BILKOVAI

30. 9. 2011 18:26

Merylas, děkuji:-Kděkuji:-Kděkuji:-K Bulky jsou jedna báseň:-p:-* Jsou voňavé po chlebu, křupavoučké a nadýchané. Zítra příjde návštěva, takže peču znova. Musím se přece pochlubit...hm cizím peřím:-8 Samozřejmě dávám bod a fotečky:-K P.S. pekla jsem na 200 st. a 20 minut

Merylas Merylas

13. 6. 2011 21:15

Ještě jednou všem děkuji za milé komentáře:-K

Pajaska Pajaska

13. 6. 2011 11:59

No to jsou krásné bulky,tohle si ukládám!!:yes:Ta střídka je jak má být.:-*Fotka je moc pěkná taková jednoduchá a rustikální.:yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 6. 2011 09:34

:-D Krása!:yes::yes:

zuzi777a zuzi777a (moderátorka)

6. 6. 2011 16:50

jednoduché ,málo surovin-určitě zkusím!:yes:

maiva maiva

5. 6. 2011 19:37

Maruško super lákavé;-):-p12.musím:yes::-pa popraskané je vždy nejlepší:-!:-D

BILKOVAI BILKOVAI

5. 6. 2011 19:20

Popraskaný je přeci nejlepšííí:-)) Krásné fotky i recept. Mám uloženo a brzy vyzkouším. Bodík dávám hned teď:-D:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 6. 2011 10:44

Recept i hotové bagetky se mi moc líbí:-K+10:yes:

Iljusa Iljusa

5. 6. 2011 09:05

Popraskané pečivo :-* Často se až stydím :-8 za to, co dovedu udělat s kulatým chlebem, když je popraskaný:-D Maruško - moc se ti to povedlo :yes:

Merylas Merylas

5. 6. 2011 08:55

Všem děkuji za milé komentáře:-K Mohla jsem je spíš nazvat selské bulky:-)) Vždy se snažím, ať mi pečivo nepraská a tady jsem se o to snažila záměrně. Taky pečivo před pečením potírám , ale tady v tomto receptu se ještě schválně kousky těsta válejí v mouce.

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2011 19:56

Ó Maruško, jako z obchodu a to bych tě urazila..:-D Mńáám!!:-p:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bagety z zitne mouky nejlepší recepty na bagety žitné bagety žitná bageta domácí bageta recepty výborná bageta z žitné mouky rychlé bagety rychla bageta žitná bageta recept bagety ze žitné mouky rychlé domácí bagety zitne bulky bulky z žitné mouky nejlepší recept na chlebové bagetky rychlé bagety pečeme bageta ze žitné mouky chlebové bulky jednoduchá bageta vesnicka bulka rýchlé domácí bagetky

Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, mouka hladká

TopRecepty.cz

Farmářské bagety nebo bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmQ5