Farmářské bagety nebo bulky
Suroviny
Porce: cca 6 - 8 ks (dle velikosti)
Nutriční hodnoty
Energie | 7 704 kJ / 1 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,25 g |
Tuky | 9,77 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 368,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Kuchařka Pečeme 100x jinak.
U tohoto receptu se píše, že jen špetka žitné mouky dodá tradiční bagetě venkovský ráz. V těstě není žádný tuk, zadělavá se pouze vodou a před pečením se ničím nepotírá a přebytečná mouka jde odstranit po obalení štětečkem. Pokud nechcete mít povrch popraskaný jako je na fotu, tak se musí nechat bagety dobře vykynout a vložit do předehřáté trouby. Já právě pekla volněji a tvarově to jsou spíš takové bochánky. Mohly by se taky jmenovat selské bulky :-)
Kdysi dávno bylo u nás malé pekařství a vždy jsem vybírala popraskaný chléb ještě místy se zbytkem mouky. Tak jsem si dnes na to vzpomněla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 10. 2011 18:31
Bahula: Děkuji
6. 10. 2011 07:21
5. 10. 2011 22:26
5. 10. 2011 21:45
5. 10. 2011 21:38
5. 10. 2011 21:28
5. 10. 2011 19:14
BILKOVAI: Ještě jednou děkuji za tolik chvály a přidané fotečky Je vidět, že se Ti moc povedly, jsou hezky "okaté"
2. 10. 2011 19:14
1. 10. 2011 20:40
1. 10. 2011 19:38
A jinak děkuji, doufám, že rcp nezklame Já jsem víc válela v té mouce, ale nemusí ji být na pečivu tolik.
1. 10. 2011 19:27
ale jsou moc hezké, ty bulečky..už jsem si receptík vytiskla
1. 10. 2011 19:20
Bibinka: Děkuji za vyzkoušení a za přidané fotečky Jsem ráda, že recept nezklamal, jen teda na tu sůl. Pokud jste zvyklí solit více, tak se Ti to možná zdálo málo. Já nevím, u nás doma jak jsme pečivo ochutnávali, nikdo připomínku k soli neměl,vždy se ptám celé rodiny, jak jim chutná a jestli něco přidat nebo ubrat. Neberu to jen podle sebe A taky musím říct, že se setkávám s různou velikostí malých lžiček. Některé jsou obzvlášť plytké, ale to určitě nebude Tvůj případ, jelikož jsi už zkušená.
i.wegy: jj,jmenuje se tak - žitná chlebová mouka Dá se koupit např. v Kauflandu a určitě i jinde. Dám odkaz, jak vypadá,je tam ještě celozrnná. Ale tady je použita ta chlebová a může být i jinak balená, od jiného výrobce
http://www.mlynyvozenilek.cz/sortiment/zitne-mouky...
1. 10. 2011 17:46
1. 10. 2011 16:40
1. 10. 2011 16:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 1 hodinou
Věnečky výborné
Přidáno před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 6 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 1 minutou
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 41 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 49 minutami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 49 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 49 minutami
Mini větrníčky s jahodami
Grinchch2010 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
Grinchch2010 uvařila před 1 hodinou
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Mahtaito uvařila před 3 hodinami
Domácí nudle
jalamo uvařil před 4 hodinami
Tatranské kotlety
zuzanax uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Další recepty
Tématické fráze: bagety z zitne mouky nejlepší recepty na bagety žitné bagety žitná bageta domácí bageta recepty výborná bageta z žitné mouky rychlé bagety rychla bageta žitná bageta recept bagety ze žitné mouky rychlé domácí bagety zitne bulky bulky z žitné mouky nejlepší recept na chlebové bagetky rychlé bagety pečeme bageta ze žitné mouky chlebové bulky jednoduchá bageta vesnicka bulka rýchlé domácí bagetky
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, mouka hladká
Farmářské bagety nebo bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmQ5
66 názorů