Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický ruský boršč

Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat jinak. Společné mívají maso, zelí a červenou řepu. Ten ruský je z masa hovězího a postup tohoto receptu je tak podrobný, že ho zvládne i méně zkušený kuchař.

Hodnocení receptu je 5,0 (62×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 175 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 145 min bez doby odležení

175 min (30 min příprava + 145 min tepelná úprava, bez doby odležení)

31. 5. 2011 20:36

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 260 kJ / 779 kcal
Bílkoviny84,79 g
Tuky6,76 g
Vláknina26,16 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 478 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy84,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle chuti můžete přidat: mletý černý pepř, kopr, petržel, sůl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

22. 3. 2012 14:44

rebeka: Rebi, děkuju:-K

rebeka rebeka

22. 3. 2012 14:02

maris:krásné foto:-K:-):yes::yes: až se sliny sbíhají:-K:-K moc pěkné:-):yes::yes:

maris maris

22. 3. 2012 12:40

Boršč je výborný, ještě jsem přidala klobásku - máme ji tam rádi.:-p Dovolila jsem si přidat fotku:-) a posílám +:yes:

Kačka

21. 3. 2012 15:00

Začala sem vařit maso. Jsem zvědavá, jaká bude tato verze. Miluji bořšč, ale je pravda, že každý ho dělá jinak, v každé hospodě i domácnosti používají jiné ingred. a dokonce i postupy, které pak mění chut boršče. Určitě dám vědět, jak chutnal tenhle... Ze všech receptů tady mě zaujal jako jediný :-)

cuketka23

27. 12. 2011 17:38

jůů ráda vyzkouším :yes: :) chutnal mi boršč ve kterém byla tuším kapusta ..nemáte někdo takový recept??-velice děkuji a posílejte je na cuketka23@seznam.cz a k tomu zelí :-? :D mě nebylo jasné jestli čerstvé nebo sterilované :)

eva hubova eva hubova

22. 11. 2011 08:15

eva hubova eva hubova

22. 11. 2011 08:15

:-p:-p:yes:+8

spagetka spagetka

17. 11. 2011 17:51

amur6:lituju, krájím na nudličky i kysané nebo sterilované zelí

amur6

17. 11. 2011 17:49

spagetka:pokud je uvedeno zelí nakrajíme na nudličky,tak to musí být každému jasné.

45natalie

6. 6. 2011 17:45

Je všem ja děkuji a nebojte moje dcera ma jinej ucet.

spagetka spagetka

2. 6. 2011 10:53

Magdi, no jo, PH nemám - ale bude!!!!!!:-D:-D

magdalenka magdalenka

2. 6. 2011 10:49

Špagi, nie tlakáč - u nás varí pomalý hrniec a maká celú noc.;-)

spagetka spagetka

2. 6. 2011 10:21

Magdi - přesně - tlakáč to vyřeší a doma mě všichni milujou ;-):-D:-p:yes:, jo té řepy dávám stejně jako masa - to mě naučila moje ukrajinská snacha, a hlavně fakt vývar táhnout, jen perlit,pomalu i v tom tlakáči!!!
Ještě jednu věc k autorce - bylo by doré napsat, jaké zelí máš na mysli, zda hlávkové či už nakládané - jsou lidé,kterým to jasné nebude ;-);-)

magdalenka magdalenka

2. 6. 2011 10:06

srettka: Ja robím v PH, len to nahádžem a ono to varí samo a je o 100 % lepší ako "normálne" varený...ak svojho muža miluješ, nie je čo riešiť...;-)

srettka

2. 6. 2011 07:28

tuto sovětskou polévku miluje můj muž;-). tak jsem hledala a hledala a asi ze čtyř různých borščů jsem udělala jeden...prý výtečnej. ale je to úděsný dlouhý vaření,takže vždy jen jednou za čas;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: boršč s červenou řepou ruský boršč s červenou řepou boršč recepty polévka boršč bořšč recept na polévku boršč borst pravý ruský boršč boršč recept recepty boršt recept na pravý ruský boršč polévka boršč recept červená řepa polévka boršč recepty polévky boršč vaříme boršč recept borsc jak se vaří boršč pravý ruský boršč recept pravy boršč s červenou řepou borst recept

Suroviny: zelí, brambory, maso hovězí s kostí, řepa červená, pepř černý, bobkový list, cibule, protlak rajčatový, mrkev, česnek

TopRecepty.cz

Klasický ruský boršč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAVX