Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický ruský boršč

Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat jinak. Společné mívají maso, zelí a červenou řepu. Ten ruský je z masa hovězího a postup tohoto receptu je tak podrobný, že ho zvládne i méně zkušený kuchař.

Hodnocení receptu je 5,0 (62×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 175 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 145 min bez doby odležení

175 min (30 min příprava + 145 min tepelná úprava, bez doby odležení)

31. 5. 2011 20:36

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 260 kJ / 779 kcal
Bílkoviny84,79 g
Tuky6,76 g
Vláknina26,16 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 478 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy84,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle chuti můžete přidat: mletý černý pepř, kopr, petržel, sůl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pajahonc

29. 2. 2016 13:35

:yes:poprvé, asi nejlepší recept na pravý boršč

Gregor

31. 1. 2016 15:38

Velmi dobry boršč. Bylo ho 5Litrů nezbylo nic . :yes::-p

Dagile

3. 3. 2015 14:12

Velmi dobry borsc. Bylo ho tolik, ze jsem musela par porci zamrazit. Velmi dobry i po rozmrazeni, ale musi se chvilku povarit. Tento recept si zaslouzi bod! ;-):yes:

konfetka konfetka

15. 10. 2014 12:03

konecne borsc ktery vypada jako borsc. kdyz jsem prohliedla tady ostatni recepty, tak jsem se docela zdesila. davam bodik

ramona

7. 10. 2014 00:09

Tento recept je pravější,než jiné co jsem nalezla je pravda,že dobrý boršč je pracný,ale zato je to výborná specialitka na občas...;-)

magdalenka magdalenka

24. 7. 2014 20:54

Leena: V podstate je to asi vec zvyku - ja strúham na hrubo, alebo krájam na drobno.

Leena

24. 7. 2014 20:52

Dobrý den, omlouvám se za hloupou otázku, boršč budu dělat poprvé a měla jsem ho jen jednou v životě. Mrkev a řepa se strouhaji nahrubo? Děkuji za odpověď

katka

25. 11. 2013 12:20

davate tam zeli kysane nebo kapustu hlavkovu?

bohdana

14. 8. 2013 12:40

:yes:Vyborny:yes::yes::-K

Katastrophe

12. 8. 2013 22:07

Chce to trošku trpělivosti a času, ale dnes jsem dělala a chutná to výtečně :)
Určitě dávám do oblíbených receptů :yes:

Věra

17. 7. 2013 11:50

Dnes jsem uvařila a skutečně skvělé

jarka skrobakova

9. 6. 2013 15:53

:-K, Tvůj boršč je vynikající. Posílám 15 bodíček a veliký dík za skvělou pochoutku. Skoro mi tleskali a všechno se...:-p Posílám foto pokud vadí tak vymažu :yes::yes::-K:-p;-)

igor

18. 2. 2013 20:20

Když dělate červenou řepu.tak pridejte malou lzicku octa. Pak pro vareni řepa neztrati barvu.

Cammelak

29. 4. 2012 22:13

Klasický ruský? Já mám dojem, že klasický Ukrajinský, Rusové nevynalezli ani kolo a v ruských kuchařkách marně hledáme to, co je v Ukrajinských...

Kačka

27. 3. 2012 10:41

Kačka: Tak jsem udělala kotel jak na svatbu a třetí den nebylo co jíst :-D Přijela návštěva a všichni si moc pochutnali :-D Skvělý recept!! Určitě už jiný zkoušet nebudu :-K:yes::-8

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: boršč s červenou řepou ruský boršč s červenou řepou boršč recepty polévka boršč bořšč recept na polévku boršč borst pravý ruský boršč boršč recept recepty boršt recept na pravý ruský boršč polévka boršč recept červená řepa polévka boršč recepty polévky boršč vaříme boršč recept borsc jak se vaří boršč pravý ruský boršč recept pravy boršč s červenou řepou borst recept

Suroviny: zelí, brambory, maso hovězí s kostí, řepa červená, pepř černý, bobkový list, cibule, protlak rajčatový, mrkev, česnek

TopRecepty.cz

Klasický ruský boršč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAVX