Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický ruský boršč

Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat jinak. Společné mívají maso, zelí a červenou řepu. Ten ruský je z masa hovězího a postup tohoto receptu je tak podrobný, že ho zvládne i méně zkušený kuchař.

Hodnocení receptu je 5,0 (62×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 175 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 145 min bez doby odležení

175 min (30 min příprava + 145 min tepelná úprava, bez doby odležení)

31. 5. 2011 20:36

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 260 kJ / 779 kcal
Bílkoviny84,79 g
Tuky6,76 g
Vláknina26,16 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 478 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy84,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle chuti můžete přidat: mletý černý pepř, kopr, petržel, sůl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ILCHYSHYN

6. 10. 2022 12:37

Recept je dobrej ale boršč není Ruský i nikdy in ne byl . Protože Ruský jazyk ne zná slovo boršč

ILCHYSHYN

6. 10. 2022 12:28

dastin01@seznam.cz: Ruský boršč není. Tak o pravém Ruskem boršči lze polemizovat . Česnek do bošce patří ale až nakonec

Buchyna Buchyna

23. 4. 2021 12:16

Lenunka: Omlouvám se, s pirožky:-D

Buchyna Buchyna

23. 4. 2021 12:15

Lenunka: Skvělý nápad s těmi briošky:yes:

Tonja

17. 2. 2021 23:22

Jeden z Rusů, žijících už léta v Brně, říká, že nejde definovat či vyjmenovat, co do boršče patří. Co však určitě do žádného boršče nepatří, je kukuřice.

Eja57 Eja57

16. 1. 2021 17:14

RobertM: přední, klidně i klizku

RobertM

16. 1. 2021 16:58

Která část hovězího, prosím?

mifka mifka

17. 6. 2020 16:09

:-K:-K moc dekuji za recept manzel si pochutnal

Durdas

26. 5. 2020 13:06

Moc nám chutnalo. Doporučuji vyzkušet!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 11. 2019 14:23

dastin01@seznam.cz: Česnek ano, dávám ihned k masu, aby ho trošku ochutilo. Pak vyberu a dál už v boršči zůstane jenom to ochucené maso. Pepř dávám o hodně víc! Mám velmi podobný recept , ale vše se jenom krájí nadrobno! Je velmi dobrý!

Mizera Mizera

30. 11. 2019 10:19

dastin01@seznam.cz: přidávám i kousek kys. zelí

dastin01@seznam.cz

2. 4. 2019 12:59

Myslím,že pravý ruský boršč se dělá ze tří druhů masa - hovězí s kostí,vepřový bok,a pak podle chuti -skopové,uzené
nebo pikantní klobása.Do boršče nikdy nepatří česnek.Jinak souhlasím s receptem a pokud jej vyzkoušíte jak jsem
uvedl přeji dobrou chuť.

Tatiana

7. 11. 2017 18:50

Konečně je správný recept , předpokládám že Natalie má recept od maminky. Vždy jsem četla recepty a divila se kde k nim přišlí. Kdo ještě nevyzkoušel vzhůru do vaření. :yes:

Lenunka Lenunka

27. 5. 2017 19:18

dnes jsem vařila, super, dovoluji si přidat bod a foto:-):-K:yes:
podávala jsem s domácími pirožkami:
https://www.toprecepty.cz/recept/52686-pirozky-se-...

Caroll

20. 2. 2017 13:20

:yes: Zkusila jsem ho uvařit o víkendu a povedl se. Naprosto skvělý a chválím recept.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: boršč s červenou řepou ruský boršč s červenou řepou boršč recepty polévka boršč bořšč recept na polévku boršč borst pravý ruský boršč boršč recept recepty boršt recept na pravý ruský boršč polévka boršč recept červená řepa polévka boršč recepty polévky boršč vaříme boršč recept borsc jak se vaří boršč pravý ruský boršč recept pravy boršč s červenou řepou borst recept

Suroviny: zelí, brambory, maso hovězí s kostí, řepa červená, pepř černý, bobkový list, cibule, protlak rajčatový, mrkev, česnek

TopRecepty.cz

Klasický ruský boršč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAVX