Sushi
Propadli jste kouzlu sushi? Není těžké ho připravit. Vše potřebné seženete v každém supermarketu. Základním kamenem je dobře uvařená a ochucená rýže a mořská řasa otočená správnou stranou nahoru. Plnit už můžete dle fantazie.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 428 kJ / 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 25,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je potřeba krátkozrnná Californská rýže Nishiky nebo Premium- Korejská rýže, v nouzovém případě může být i normální ale musí lepit. Jako pomůcku potřebujete bambusovou podložku
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2015 22:24
ahoj, kde kupujete potraviny na sushi? Doporučí mi někdo nějaký obchod v centru Prahy? Zatím objednávám odsud http://www.asijske-potraviny.eu/88-vse-na-sushi
9. 6. 2013 12:25
Sushi miluju . Akorat tam přidávám víc rýže. Jak opticky tak i chuťové to vypadá lip. Kdyz to mám v te bambusové podložce přidám ze stran ještě opatrně trochu ryze a nemusím skoro vůbec odřezávat .
31. 5. 2011 14:21
Přidávám podrobný návod na to jak udělat rýži!
Rýži propláchněte několikrát pod tekoucí vodou, neměla by odtékat bílá voda, ale skoro čirá. Dejte rýži a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a vařte nepřikryté 2 až 3 minuty na prudkém ohni, jakoby ji zavařte. Voda by se měla vsáknout do rýže. Poté hrnec přikryjte a vařte na velice mírném ohni další 3, 4 či 5 minut, což nemusí být vždy pravda. Mělo by se vařit do doby, než se z vody vyvaří všechna voda.
Stáhněte z ohně a nechte 10 minut odpočinout. Mezitím si nechte rozpustit ve 2 lžících octu 1 lžíci cukru a 1lžičku soli-Udělejte si takový nálev.
Vyndejte rýži z hrnce do mísy, přidejte nálev z octa, cukru a soli. Přidávejte dle chuti a míchejte opatrně, ať rýži nezničíte, spíše se s ní mazlete! Míchejte chvilku, poté nechte rýži v misce dokud rýže nevychladne.
Rýži propláchněte několikrát pod tekoucí vodou, neměla by odtékat bílá voda, ale skoro čirá. Dejte rýži a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a vařte nepřikryté 2 až 3 minuty na prudkém ohni, jakoby ji zavařte. Voda by se měla vsáknout do rýže. Poté hrnec přikryjte a vařte na velice mírném ohni další 3, 4 či 5 minut, což nemusí být vždy pravda. Mělo by se vařit do doby, než se z vody vyvaří všechna voda.
Stáhněte z ohně a nechte 10 minut odpočinout. Mezitím si nechte rozpustit ve 2 lžících octu 1 lžíci cukru a 1lžičku soli-Udělejte si takový nálev.
Vyndejte rýži z hrnce do mísy, přidejte nálev z octa, cukru a soli. Přidávejte dle chuti a míchejte opatrně, ať rýži nezničíte, spíše se s ní mazlete! Míchejte chvilku, poté nechte rýži v misce dokud rýže nevychladne.
31. 5. 2011 10:29
. . . tak toto jde absolutně mimo mně.
31. 5. 2011 10:24
Tajomstvo sushi je priprava ryze, bez spravnej pripravy nikdy nebudu sushi ako maju byt, cim to naplnime to zalezi od kazdeho individualne.
tu je postup : www.youtube.com/watch?v=pYtB3Qs9BRw" target = "_blank">
www.youtube.com/watch?v=pYtB3Qs9BRw
tu je postup : www.youtube.com/watch?v=pYtB3Qs9BRw" target = "_blank">
www.youtube.com/watch?v=pYtB3Qs9BRw
31. 5. 2011 09:58
Ahoj, jen bych chtěl něcododat k octu na rýži. Na sushi se používá speciální Sushi ocet, ve kterém jsou všechny přísady ve správném poměru. Nebo více pracnější je použití nejlépe rýžového octa, do kterého vložíme cukr a sůl a vaříme dokud se vše nerozpustí. Je důležité správně určit množství soli a cukru.
31. 5. 2011 08:27
31. 5. 2011 07:38
asi to průbnu, ale bez syrové ryby,abych nechytla nějakýho kapřího roupa
p.s. máš to pěkný
p.s. máš to pěkný
31. 5. 2011 04:07
sushi nam moc chutna kupuji si hotove,ale mohla bys upresnit jak se vari ta ryze ?kolik octa diky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 11 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 15 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 18 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Právě bylo uvařeno:
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 8 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 9 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 10 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 11 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 12 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 14 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 14 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 15 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Antiperle stály 1,80 Kčs, původně se prodávaly v plechových krabičkách a skvěle osvěžovaly dech
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Luxusní banánovou buchtu s kakaem vykouzlíte za pár minut: Stačí několik ingrediencí a mikrovlnná trouba
Další recepty
Tématické fráze: sushi recept recept na sushi sushi suchi sushi ryze recept recept sushi sushi recepty nálev na sushi jak udelat sushi rýže na sushi recept příprava rýže na sushi recept na suchi recepty na sushi suchi recept susi recept suchi recepty recept na suschi jak se dělá sushi ryže na sushi příprava suschi recept
Suroviny: rýže na sushi, mořské řasy, voda, ocet, ocet, cukr, sůl, avokádo, omeleta vaječná, krabí tyčinky, mrkev, mango, okurka čerstvá, ředkev, paprika, okurky sterilované, šunka, pasta wasabi, omáčka sojová, ředkvičky, zázvor
Sushi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4WQx
9 názorů