Maso "po čínsku"
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 100 kJ / 502 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,24 g |
Tuky | 24,88 g |
Vláknina | 3,42 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 5,92 g |
Sůl | 14,82 g |
Sacharidy | 47,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tohle je recept, který u nás ve vesnici, v porevoluční době, dělala asi každá rodina., V tu dobu to pro nás byla neuvěřitelná dobrota, kdysi ho mamka s babičkou připravovala z prsou, z našich odchovaných moráků, to se nám dělávaly boule za ušima.
Možná tímto receptem tu vyvolám vlnu diskuze, ale věřte, hledala jsem tu tento recept, nenašla jsem ho a jinak ho nazvat jsem nedokázala, prostě od malička mám tento recept spjat s názvem "maso po čínsku".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 5. 2011 11:38
Jana Remkova:Pěkná panoramata z brambor Jani.
U nás budou na večeři, mám je už od včerejška naložené a musím se moc přemlouvat (a tužit si charakter), abych si jeden testovací neosmažila.
U nás budou na večeři, mám je už od včerejška naložené a musím se moc přemlouvat (a tužit si charakter), abych si jeden testovací neosmažila.
30. 5. 2011 11:34
Ivi, přidávám ti foto, snad ti tu krásu moc nepokazím. Mooc dobré a máš pravdu, i u nás to jednu dřívější dobu bylo národní jídlo
29. 5. 2011 19:58
Ivulinko, děkuji za odpověď. Já jsem si to myslela..., ale stejnak to podepisovat neumím a nakonec je mi to vlastně jedno, vy to tu víte, že fotím sama... a jinam nechodím...
A k receptu...Sama občas řeším, jestli recept vložit nebo ne, ale protože ze zkušeností vím, že jedna dvě ingredience či jiná technologie vytvoří jiné a třeba i chutnější jídlo - vložila bych recept také. Nakonec si každý může vybrat, od toho jsou podobné recepty...A potom - když se přidá fotka k hotovému, napsanému receptu a suroviny či postup jsou změněné, není to autentické. Takže tento recept vítám, protože sama jsem zatím vždy dávala jiné ingredience v jiném poměru...
A k receptu...Sama občas řeším, jestli recept vložit nebo ne, ale protože ze zkušeností vím, že jedna dvě ingredience či jiná technologie vytvoří jiné a třeba i chutnější jídlo - vložila bych recept také. Nakonec si každý může vybrat, od toho jsou podobné recepty...A potom - když se přidá fotka k hotovému, napsanému receptu a suroviny či postup jsou změněné, není to autentické. Takže tento recept vítám, protože sama jsem zatím vždy dávala jiné ingredience v jiném poměru...
29. 5. 2011 19:47
ivulinka:a máš recht.
29. 5. 2011 19:33
My jsme tomuto masíčku říkali zatloukané kotlety.Ivčo, je fakt, že už je tu v mnoha variacích a nováček by asi dostal kartáč, nicméně já posílám bod a díky.Dcera je u babči a na zítra si přála nějaké masíčko "na prudko" a díky tobě jsem si na něj vzpomněla.Tahle úprava nikdy nezklame.
29. 5. 2011 19:08
Eliza: Ano, fotky si podepisuji hlavně kvůli kopírování, už i já jsem měla fotky na jiných webech bez mého souhlasu.
Myšlenko: dlouho jsem váhala, jestli tento recept sem dát, i jsem dlouho, dlouho brouzdala a pročítala podobné recepty, žádný shodný tu takový není.
Více se k tomuto receptu vyjadřovat nebudu.
Myšlenko: dlouho jsem váhala, jestli tento recept sem dát, i jsem dlouho, dlouho brouzdala a pročítala podobné recepty, žádný shodný tu takový není.
Více se k tomuto receptu vyjadřovat nebudu.
29. 5. 2011 18:45
Krásný recept, škoda, že tady už je skutečně mockrát. Jsou to cikánské řízky a nic nového pod sluncem. Dívím se, Ivulinko, že ty, která to tady už znáš, nejdříve nekoukneš, jestli vkládáš určitě novinku.
29. 5. 2011 18:06
Ivulinko, takové naložené rychlovky mám moc ráda, posílám bod.
A teď: Už dlouho se chci zeptat..., tak se ptám náhodou zrovna tady u tohoto tvého receptu, Ivulinko, takže nic v souvislosti s tebou... Proč si podepisujete ty fotky? Všimla jsem si, že to dělá už celá řada z vás, tak by mě zajímal důvod... Kvůli možnému kopírování na jiné weby? (nic jiného mě nenapadá, tak to tak asi nejspíš bude...)
Předem děkuji za vysvětlení...
A teď: Už dlouho se chci zeptat..., tak se ptám náhodou zrovna tady u tohoto tvého receptu, Ivulinko, takže nic v souvislosti s tebou... Proč si podepisujete ty fotky? Všimla jsem si, že to dělá už celá řada z vás, tak by mě zajímal důvod... Kvůli možnému kopírování na jiné weby? (nic jiného mě nenapadá, tak to tak asi nejspíš bude...)
Předem děkuji za vysvětlení...
29. 5. 2011 17:01
Dělávám téměř stejně, jako plátky i nudličky+9
29. 5. 2011 15:51
Pěkné, myslím , že to bude mooc dobré
29. 5. 2011 15:39
No já si myslím, že na tomhle receptu není čínského vůbec nic až na ten název. Ale jinak je to naprosto univerzální nápad, jak za pár minut udělat skvělou, křehkou minutku, kterou si v klidu připravíte předem. Já jsem recept poznala pod názvem rošťák a byl z vepřeové kotlety. Do směsi se dávalo trochu glutasolu, aby maso nakřehlo. Tímto způsobem dělám kuřecí, krůtí, vepřové plátky a zkoušela jsem i hovězí. Nikdy nezklamalo. Ani suroviny na marinádu není nutné dodržovat, základ je vajíčko a solamyl, které ochutíte podle své vůle. Na drůbež dávám například kari a zázvor. Směs musí být hodně slaná, aby sůl trochu prosákla do masa. K drůbežím plátkům dělávám těstovinový salát s Majolkou® a zeleninovou smědí Moravankou, je to super kombinace.
29. 5. 2011 15:23
Ivulinkodělávám stejně jen taky na nudličky obvykle jako Bibinka
29. 5. 2011 15:11
Ivulinko, jejej, tohle přesně dělávám, jen místo celého plátku masa krájím nudičky a protože je to dobré, musím ti dát 4.boda
29. 5. 2011 14:08
Super dobrota a název je příhodný k surovinám
29. 5. 2011 14:02
Hmmm, naložené masíčko
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 7 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 26 minutami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 32 minutami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 48 minutami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 2 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 3 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 5 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 6 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Další recepty
Tématické fráze: maso po čínsku kuřecí maso po čínsku kuřecí nudlíčky po čínsku krůtí maso po čínsku kuřecí po čínsku kuřecí placičky po čínsku sojové maso po čínsku krůtí prsa po čínsku kuřecí prsa po čínsku řízky po čínsku krútí nudličky po čínsku,těstovina kachní prsíčka po čínsku řízek po čínsku krutí po činsku drůbeží maso po čínsku krůtí nudličky po čínsku kuřecí řízky po čínsku kachni prsa po činsku recepty kuřecí maso po čínsku mleté maso po čínsku
Suroviny: vejce, hořčice, solamyl, maggi, sůl, omáčka worcesterová, omáčka sojová, paprika sušená sladká, kečup sladký, česnek, pepř, maso drůbeží, olej
Maso "po čínsku"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgR2
31 názorů