Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolky ze školky

Holky ze školky většinou nemají rády zelené fazolky. Ale paní učitelky je zbožňují, a tak není divu, že si recept vyprosily u paní kuchařky. Smetanová omáčka s kapkou octa se nejčastěji servíruje s vajíčky a vařenými bramborami.

Hodnocení receptu je 5,0 (91×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

28. 5. 2011 12:20

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie8 353 kJ / 1 996 kcal
Bílkoviny87,10 g
Tuky125,94 g
Vláknina21,95 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 4,17 g
Sůl10,24 g
Sacharidy117,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept vyprosila moje sestra na kuchařkách ve školce, kde učí. Děti většinou nadšené nejsou, zato učitelky se ho nemohou ujíst, stejně jako já.

Našla jsem tu podobné pokrmy, ale ne stejný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

7. 10. 2012 18:51

Ivanko, děkuji za fotku, máš to krásné.:yes::-K

Teď jsem si dočetla komentáře pod tím mým pošírovaným pangasem, co jsi vytáhla...skoro by z toho člověku mohlo být smutno, kdyby nevěděl, že "lidi jsou různé" a "přece jsme snad stále v Čechách", no né...:-/ Přitom já tuhle zemi tak miluju a jsem pyšná na její velikány a hrdiny...No co už, za projevy některých lidí se asi budu už vždycky stydět.:-(

isindy isindy

7. 10. 2012 18:20

Eli, jako malá jsem tomuto jídlu nemohla přijít na jméno ani chuť a ušklíbala jsem se, když jsem viděla, s jakou chutí se do něj pustila máma...dneska jej miluji ;-) dělám velmi podobně tvému receptu, jen výrazněji dochucuji, už nejsme ve školce :-8 takže dávám bod a foto ;-):yes:+

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

28. 5. 2011 22:51

Eliza: Pěkné ,jsou tady s temi fazolkami vždy moc pěkné receptíky, koukám ale všechny namkové podobné bašty :-K:-K:-K:-K:-K:-p

Eliza Eliza

28. 5. 2011 22:49

Klarisko, na jiné recepty také preferuji čerstvé nebo zelené fazolky a ty sterilované mi vždy připadaly příliš měkké, skoro "rozblemcané". Až v této úpravě jsem si je zamilovala a myslím, že za zkoušku to stojí. Troufám si říct, že k tomuto pokrmu patří právě ty měkké, sterilované fazolky, a i když většinou ctím čerstvé suroviny, tak sem podle mého názoru nepatří. Možná jsem až moc velký chuťový hnidopich, ale tady použití sterilovaných fazolek utváří autentickou výslednou chuť. Schválně to zkus...:-p;-)

Klariska Klariska

28. 5. 2011 22:05

Dělám skoro stejně, ale vždy jen z mražených fazolek a víc okyselím, tyhle fazolky miluju od dětství :yes:.

Petra Ku. Petra Ku.

28. 5. 2011 21:31

Jooo, tak téhle dobroty jsem schopná jíst šílený kvanta :-)

Marsi Mesi

28. 5. 2011 20:02

Miluji fazolky na smetaně a moje rodina také.:-p A vůbec školková jídla a jídla ze školní jídelny, která ostatní nesnášela, tak já je hrozně milovala :-))..rajskou, krupici, koprovku, fazolky, špenát...Elizo máš bodíka:yes: a díky za připomenutí školních let:-)):-)):-))

Lenka30 Lenka30

28. 5. 2011 19:56

:yes::yes::yes::-p

Marybar

28. 5. 2011 17:19

:-K

mysulka mysulka

28. 5. 2011 15:08

:-p:yes: moc pěkné, určitě vyzkouším:-K

aadulka aadulka

28. 5. 2011 13:49

:-*:yes:

maris maris

28. 5. 2011 13:33

Eliza: Eli, díky:-), do polévek musí být skvělá, asi někdy vyzkouším, jinak používám taky kupovanou:-)

Eliza Eliza

28. 5. 2011 13:18

Maris - DOMÁCÍ VEGETA: 1/2 kg mrkve, 1/2 kg celeru, 1/2 kg petržele, 1/4 kg cibule, 1/4 kg pórku, 1/2 paličky česneku, hrstka petrželky, hrstka pažitky, hrstka libečku. vše rozsekáš v sekáčku nadrobno, rozprostřeš vrstvičku na papír a usušíš na slunci nebo na radiátoru. Můžeš osolit, ale nemusíš, ona ta sůl vlhne.

Eliza Eliza

28. 5. 2011 13:09

Jani...:-p Tak tohle je snad jediné jídlo, které si udělám i sama pro sebe (nebo právě pro ségru). Domča to jí a má rád, tak jsem dnes vařila i pro něj, jenže nedorazil, že přijde až na večeři...Riskuje, chlapec...:-D:-D Manžel i dcera musí něco jiného..
Maris, já se ti podívám po té vegetě, někde to budu mít napsané. Ale moc ji nevyrábím, raději kupuji ty nové verze, co už nemají glutamáty.

maris maris

28. 5. 2011 13:04

Fazolková omáčka je zamilované jídlo mé dcery a moje taky:-p, nedávám vegetu, ale zajímala by mě ta domácí, to neznám:-) Eli, máš na ni recept ?;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: fazolová omáčka s vejci fazolková omáčka s vejci recepty ze školky omáčka ze zelených fazolek sterilovane zelene fazolky zelené fazolky sterilované zelené fazolky omáčka fazolky na smetane pro deti fazolky recept sterilované fazolky na smetaně zelené fazolky na smetaně s vejci recepty do školky recepty pro školky sterilované fazolky zelené fazolky omačka se zelenych fazolek zelené fazolky jako příloha fazole recept pro děti zelené fazolky pro děti fazolky pro děti

Suroviny: máslo, mouka hladká, mléko, smetana ke šlehání, fazolky zelené, kopr sterilovaný, cukr krupice, ocet, vegeta, sůl, vejce, brambory

TopRecepty.cz

Fazolky ze školky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XY6v