Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rohlíky jako z pekárny

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 4,9 (85×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

70 min (55 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

27. 5. 2011 07:06

Suroviny pro 13 kusů

13 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 008 kJ / 2 392 kcal
Bílkoviny68,10 g
Tuky66,86 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy371,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jsou výborné, recept mam od známé a peču je každý druhý den. Jinak je to dobré těsto i na pizza rohlíky - ukázkové foto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

VítR

3. 2. 2016 00:36

Šárka: Skočte si do prodejny Pekárna Chabařovice - např. na Lidické náměstí. Nemusíte nic shánět ani řešit. Chleba máme z vlastního kvásku. Prokvašený celý objem žitné mouky. To Vám doma ani jinde nikdo neudělá .... Ochutnejte, uvidíte. ;) Složení : pšeničná mouka, žitná mouka, sůl. Na posyp eventuálně kmín. Nic víc. Doma to nedokážete udělat ani lepší ani zdravější .... (Nemáte pořádnou pec ani si nevyvedete kvasy). :)

Šárka

16. 12. 2015 23:09

cathleen:Já už vím o omládku ze tvých stránek,ale tady v Ústí nad Labem je docela velký problém sehnat sladěnku a z internetu nemám účet ani kartu a to znamená většinou dost velké náklady navíc na poštovné.Prohledávala jsem stránky několika obchodů se zdravou výživou zkoušela jsem i nějaké supermarkety a zatím jsem nikde na sladěnku nenarazila.V pečení těchto rohlíků mi taky tvoje stránky pomohli,protože tam máš odkaz na Mirkova (nejen) chlebová základna www.mitrus.cz/ kde je opravdu skvělý videonávod jak na to.Jen u plynových trub bych tam doporučila dát dolů buď prázdný plech nebo kastrůlek z horkou vodou,protože když jsem zkusila podle Mirkova návodu chrstnout vodu do plynové trouby abych jí zapařila :-D tak mi okamžitě zhasla a chcípla.Byla jsem moc ráda,že mi šla hned zapálit a nedošlo kuli namočení k prodlevě:-)) Teď ještě sháním dobrý recept na chleba,ale to mám hodně komplikované kuli té plynové troubě,kdybys o nějakém postupu věděla,tak klidně písni :-K

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 12. 2015 15:18

Šárka: však ano, je fajn, že jsi našla "ty svoje" rohlíky, které vám chutnají nejvíc!:-))
Šunkové, o kterých píšeš, jsou ty nejobyčejnější, z těsta podobného tomu na pizzu, nedělám je často. To spíš upeču Klasické české rohlíky (jsou tady pod receptem v Podobných), kde droždí pracuje v omládku, který zvětšuje velikost pečiva a zlepšuje jeho chuť;-)
A srab nebuď a zkus příště tyhle rohlíčky s uvedeným množstvím droždí - budeš mile překvapená, uvidíš. Držím:yes::yes:

Šárka

16. 12. 2015 15:04

cathleen:Když se dává máslo rozpuštěné

cathleen:Drahá cathleen s veškerou úctou k tobě vyzkoušela jsem tvoje Šunkové rohlíky a jsou vážně dobré,dělala jsem už několikrát.Ale tyhle jsou pro mě a mou rodinu vážně lepší,protože se více chuťově podobají klasickým rohlíkům.Po prostudování receptu a různých návodů ,kde se dalo,jsem dala 200ml teplé vody a máslo rozpuštěné do tekutého stavu na plynu(ale ne přepálené jen rozpustit a vypnout)Tím se dožene množství tekutiny a vážně je to akorát.Pokud bych dala více tekutiny měla bych,těsto řídké a mazlavé.Důležité je opravdu těsto důkladně propracovat hnětla jsem rukama čtvrt hodiny,potom hodinu kynutí v míse pod igelitkou a po uválení rohlíků jsem nechala ještě dalších 40 minut kynout pod folilí.Mám plynovou troubu tak jsem si na dno dala kastrůlek z horkou vodou.Za mě jsou tyhle rohlíky geniální,poměr soli a cukru opravdu akorát.Oceňuji potření vajíčkem s mlékem to dá tu správnou barvu a chuť.Jediné co jsem změnila bylo to droždí,jsem srab tak jsem dala 20g.Ode dneška rohlíky v krámě nekupuji....pečůůůůů:-*

Šárka Zitová

2. 12. 2015 08:33

nezdá se mi váha droždí na půl kila mouky bych dala víc,ale přiznám se ,že rohlíky jsem ještě nedělala,poradí někdo:-?

Iveta Kochanska

30. 9. 2015 16:35

Super rohlíčky, mňammmm:-p

cathleen cathleen (moderátorka)

10. 9. 2015 08:00

pavla : rozhodně je lepší použít jen změklé máslo;-)

pavla

8. 9. 2015 20:28

prosim o radu to maslo ma byt rozpustene na ohni nebo jenom zmekle dekuji predem
:-))

Marie

18. 8. 2015 12:45

Rohlíčky jsou opravdu výborné :yes: měla jsem však strach z kvásku z vody. Když dělám kvásek z mléka, je to "hrnečku vař" a na tom z vody se udělalo na hladině jen pár bublinek. Těsto vykynulo normálně, takže asi to tak má být. Nebo ne? Poraďte prosím...

Stánina

2. 12. 2014 21:35

Stánina:dodatek...zapomněla jsem dodat...když z těsta vytvoříme rohlíky...atd....zase necháme těsto pěkně vykynout...na to nezapomenout!...a potřít vejcem těsně před vložením do trouby....:-!

Stánina

2. 12. 2014 21:25

Kdo chce upéct cokoliv z kynutého těsta.....musí těsto vypracovat...a hlavně těsto musí být lehké=dát dost tekutiny a pak je takzvaně hedvábné...to mi říkávala moje mamka...holt,vše chce svoje.....já hnětu těsto 15 minut a pak je hodinku nechám kynout...a zkuste to také tak...a výsledek je zaručený....

mikdia

12. 6. 2014 17:04

:yes: super rohlíčky, jen místo másla dávám sádlo a zjistila jsem že čím víc jsou upečené, tím lepší ;-) Ale každý může mít jiný názor.

balarenata

24. 5. 2014 05:31

vypadajíí dobřee:-p:-p

HONZA :-)

16. 2. 2014 20:30

četli jste si celou rubriku?co si myslíte o tom jak je ten odkaz pro ty pekaře myslíte že by mi to pomohlo?

alice

16. 2. 2014 18:42

Povedly se napoprvé, výborné těsto, výborná chuť. Už je dělám zas :yes:

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: tn.cz domácí domaci rohliky domaci rohliky a housky rohliky recept tn cz hruška pivní rohlík domaci rohlik domácí rohlíky recept recept na domácí rohlíky recept na rohliky recept na nejlepší domácí rohlíky rohliky cibulový rohlík domácí nadychane rohliky recept na domácí rohlík domací rohlícky recept rohlíky domácí nadychane rohliky video tn.cz recept na pivní rohlíky rohlík recept tn.cz levné recepty domácí rohlíky

Suroviny: mouka hladká, máslo, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, vejce, mléko, mák

TopRecepty.cz

Domácí rohlíky jako z pekárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8Yj