Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rohlíky jako z pekárny

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 4,9 (85×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

70 min (55 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

27. 5. 2011 07:06

Suroviny pro 13 kusů

13 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 008 kJ / 2 392 kcal
Bílkoviny68,10 g
Tuky66,86 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy371,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jsou výborné, recept mam od známé a peču je každý druhý den. Jinak je to dobré těsto i na pizza rohlíky - ukázkové foto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Honza

11. 11. 2017 20:48

Super výsledek, ale je potřeba ho trochu poupravit poměry. 500 g hl. mouky, 430 ml vody, ostatní stejné.
Maslo rozpusťit v těch 430 ml horke vody s cukrem, teplou vody vlejte na mouku s rozdorbenym drozidm. 10 g je az az...zapracujte a nechte kynout alespoň 3 hodiny.
Nepomazavejte mlekem ani žloutkem. Pečte na kameni nebo šamotových cihlách. Po vyndani hojně pokropte vodou. Jsou krasně křupavé a vydrží bez problemu do druheho dne.

Jitka Bartošová

10. 9. 2017 08:40

Souhlasím, také mi vypadaly pěkně hned po upečení a do rána ztvrdly. Je v nich málo kvasnic, jak mám zkušenosti s kynutými těsty, tak se na 1/2 kg mouky dává víc, než je v tomto receptu. Nejsou nadýchané, jak je člověk zvyklý u rohlíku. Navíc ani poměr mouky a tekutin není správný. Těsto vůbec nešlo zpracovat. Musela jsem přidat víc vody... ŠPATNÝ RECEPT! Peču léta výborné housky, takže s tím zkušenost mám... tohle není dobrý recept!!!

volantka volantka

6. 4. 2017 10:09

:-( měla jsem je měkké a jak vychladly ztvrdly.Je to druhý recept na rohlíky ale vždy dopadnou stejně.A to jsem tam dala i vodu při pečení.Poraďte kde dělám chybu:-?

Lenka.

9. 2. 2017 19:01

Jsou super :) jen jsem pouzila balicek suseneho drozdi. Moc nam vsem chutnaji, super recept, diky

peta

3. 11. 2016 14:00

Spatny nejsou ale jak uz sem tu cetl je to spis piza houska nez rohlik jako z pekarny...

Anna

15. 9. 2016 23:27

Víte prosím na kolik stupňů rohlíčky péct v horkovzdušné troubě??

andris

5. 9. 2016 08:38

VítR: Trochu mě odpověď pobavila. Doma dělám chléb a sjíždějí se na něj lidé z okolí. Také prokvasím všechnu žitnou mouku a světe div se, svým kváskem, který funguje už druhý rok ... Doma lze chléb zvládnout skvěle a do krámku nemusím. Takže doporučuji každému, to zkusit, pokud se mu chce :-).

Jana Schlegelová

24. 8. 2016 18:49

Protože jsem neměla máslo, použila jsem stejné množství oleje. Dopadlo to tentokrát na jedničku. Děkuju!

Klejtopajda

22. 6. 2016 11:28

Výborný recept :-) :yes: místo máku jsem dala sezam + přidávám foto :-)

pajhuska pajhuska

12. 6. 2016 18:23

:-) Jsou dobre.

Martina

18. 5. 2016 11:38

VítR: nevim jak si muzete být tak jistý, delam si doma chleba z vlastniho kvasu a je senzační , takze doma se da udelat vynikající chleba :yes:

11hanula

15. 5. 2016 06:45

Šárka:

LUCIE

12. 5. 2016 22:39

:-// pro me hrozny recept...nic ve zlem..testo je dobre nelepi se a to je super ale vubec z toho nejsou rohliky..minule jsem delala jiny recept ale bohuzel nemohu uz ho najit a ten byl skvely..to byly rohliky jak maji byt. Ale z tohoto testa opravdu ne..

ZaSolanem ZaSolanem

8. 3. 2016 18:40

...no a nebo si upeču doma a nemusím kamsi jezdit:-p. A proč bychom jako nevedli/y doma kvasy?! Tak jistě, profík nejsem, ale recept "voda, mouka, sůl, kmín... tak ten zvládám celkem dobře a všem chutná.
Jistě, fandím malým pekárnám, kde pečou z dobrých surovin, pro ty, kdo nemají čas, nebo nechtějí doma péct, jistě ideální!

Majo

3. 3. 2016 12:13

Strašně zlý recept odporucam dat 25g drozdia a 80g masla

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tn.cz domácí domaci rohliky domaci rohliky a housky rohliky recept tn cz hruška pivní rohlík domaci rohlik domácí rohlíky recept recept na domácí rohlíky recept na rohliky recept na nejlepší domácí rohlíky rohliky cibulový rohlík domácí nadychane rohliky recept na domácí rohlík domací rohlícky recept rohlíky domácí nadychane rohliky video tn.cz recept na pivní rohlíky rohlík recept tn.cz levné recepty domácí rohlíky

Suroviny: mouka hladká, máslo, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, vejce, mléko, mák

TopRecepty.cz

Domácí rohlíky jako z pekárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8Yj