Domácí rohlíky jako z pekárny
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.
Suroviny pro 13 kusů
13 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 008 kJ / 2 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,10 g |
Tuky | 66,86 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 412 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 371,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jsou výborné, recept mam od známé a peču je každý druhý den. Jinak je to dobré těsto i na pizza rohlíky - ukázkové foto.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 11. 2017 20:48
Super výsledek, ale je potřeba ho trochu poupravit poměry. 500 g hl. mouky, 430 ml vody, ostatní stejné.
Maslo rozpusťit v těch 430 ml horke vody s cukrem, teplou vody vlejte na mouku s rozdorbenym drozidm. 10 g je az az...zapracujte a nechte kynout alespoň 3 hodiny.
Nepomazavejte mlekem ani žloutkem. Pečte na kameni nebo šamotových cihlách. Po vyndani hojně pokropte vodou. Jsou krasně křupavé a vydrží bez problemu do druheho dne.
Maslo rozpusťit v těch 430 ml horke vody s cukrem, teplou vody vlejte na mouku s rozdorbenym drozidm. 10 g je az az...zapracujte a nechte kynout alespoň 3 hodiny.
Nepomazavejte mlekem ani žloutkem. Pečte na kameni nebo šamotových cihlách. Po vyndani hojně pokropte vodou. Jsou krasně křupavé a vydrží bez problemu do druheho dne.
10. 9. 2017 08:40
Souhlasím, také mi vypadaly pěkně hned po upečení a do rána ztvrdly. Je v nich málo kvasnic, jak mám zkušenosti s kynutými těsty, tak se na 1/2 kg mouky dává víc, než je v tomto receptu. Nejsou nadýchané, jak je člověk zvyklý u rohlíku. Navíc ani poměr mouky a tekutin není správný. Těsto vůbec nešlo zpracovat. Musela jsem přidat víc vody... ŠPATNÝ RECEPT! Peču léta výborné housky, takže s tím zkušenost mám... tohle není dobrý recept!!!
6. 4. 2017 10:09
měla jsem je měkké a jak vychladly ztvrdly.Je to druhý recept na rohlíky ale vždy dopadnou stejně.A to jsem tam dala i vodu při pečení.Poraďte kde dělám chybu
9. 2. 2017 19:01
Jsou super :) jen jsem pouzila balicek suseneho drozdi. Moc nam vsem chutnaji, super recept, diky
3. 11. 2016 14:00
Spatny nejsou ale jak uz sem tu cetl je to spis piza houska nez rohlik jako z pekarny...
15. 9. 2016 23:27
Víte prosím na kolik stupňů rohlíčky péct v horkovzdušné troubě??
5. 9. 2016 08:38
VítR: Trochu mě odpověď pobavila. Doma dělám chléb a sjíždějí se na něj lidé z okolí. Také prokvasím všechnu žitnou mouku a světe div se, svým kváskem, který funguje už druhý rok ... Doma lze chléb zvládnout skvěle a do krámku nemusím. Takže doporučuji každému, to zkusit, pokud se mu chce .
24. 8. 2016 18:49
Protože jsem neměla máslo, použila jsem stejné množství oleje. Dopadlo to tentokrát na jedničku. Děkuju!
22. 6. 2016 11:28
Výborný recept místo máku jsem dala sezam + přidávám foto
12. 6. 2016 18:23
Jsou dobre.
18. 5. 2016 11:38
VítR: nevim jak si muzete být tak jistý, delam si doma chleba z vlastniho kvasu a je senzační , takze doma se da udelat vynikající chleba
15. 5. 2016 06:45
Šárka:
12. 5. 2016 22:39
pro me hrozny recept...nic ve zlem..testo je dobre nelepi se a to je super ale vubec z toho nejsou rohliky..minule jsem delala jiny recept ale bohuzel nemohu uz ho najit a ten byl skvely..to byly rohliky jak maji byt. Ale z tohoto testa opravdu ne..
8. 3. 2016 18:40
...no a nebo si upeču doma a nemusím kamsi jezdit. A proč bychom jako nevedli/y doma kvasy?! Tak jistě, profík nejsem, ale recept "voda, mouka, sůl, kmín... tak ten zvládám celkem dobře a všem chutná.
Jistě, fandím malým pekárnám, kde pečou z dobrých surovin, pro ty, kdo nemají čas, nebo nechtějí doma péct, jistě ideální!
Jistě, fandím malým pekárnám, kde pečou z dobrých surovin, pro ty, kdo nemají čas, nebo nechtějí doma péct, jistě ideální!
3. 3. 2016 12:13
Strašně zlý recept odporucam dat 25g drozdia a 80g masla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 3 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 22 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 23 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 53 minutami
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 13 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 15 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak si upéct domácí rohlíky. Vyzkoušejte recept na klasické české pečivo podle názorného videa
Jak upéct domácí rohlíky. Křupavé a přitom uvnitř vláčné pečivo dá naší snídani nový rozměr
Svačiny podle horoskopu: Býkům stačí jahody v čokoládě, Raky uspokojí křupavé preclíky a Kozorozi volí klasický sendvič
Další recepty
Tématické fráze: tn.cz domácí domaci rohliky domaci rohliky a housky rohliky recept tn cz hruška pivní rohlík domaci rohlik domácí rohlíky recept recept na domácí rohlíky recept na rohliky recept na nejlepší domácí rohlíky rohliky cibulový rohlík domácí nadychane rohliky recept na domácí rohlík domací rohlícky recept rohlíky domácí nadychane rohliky video tn.cz recept na pivní rohlíky rohlík recept tn.cz levné recepty domácí rohlíky
Suroviny: mouka hladká, máslo, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, vejce, mléko, mák
Domácí rohlíky jako z pekárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Yj
118 názorů