Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí svíčková

Srnčí maso je velice jemné, svíčkovou doporučujeme k minutkové úpravě v podobě medailonků, vzhledem k její křehkosti upřednostňujte úpravu vcelku. Srnčí maso obsahuje velmi málo tuku a nesvědčí mu příliš dlouhá úprava při vysokých teplotách – snadno se totiž vysuší.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

26. 5. 2011 21:39

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 156 kJ / 2 666 kcal
Bílkoviny153,51 g
Tuky193,22 g
Vláknina11,05 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 4,06 g
Sůl10,10 g
Sacharidy72,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

suslajda suslajda

30. 1. 2022 17:39

Děkuji za vyzkoušení :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 1. 2022 13:44

Výborné!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 1. 2022 11:15

suslajda: Právě ji mám v troubě!:-D

DrahusMartin DrahusMartin

18. 10. 2020 13:31

Výborně jsme si pochutnali. Maso jsem prošpikoval špekem a rychle orestoval,aby se zatáhlo. Na nakrájenou zeleninu i s kořením vložl maso, zalil vývarem a uložil do chladu. Druhý den jsem všechno přelil do tlakového hrnce a za cca 45minut bylo maso měkké. Zbytek v hrnci rozmixoval a zahustl. Domácí brusinky od mé mamky tomu daly ten správný šmrnc. DOBROU CHUŤ VŠEM.<3:-K

Durdas

1. 10. 2019 22:07

Právě jsem dílo dokonala dle receptu a musím Vám (i sobě) ho moc pochválit. Lepší svíčkovou jsem snad nejedla. Jen omáčka je trochu říší ale bojím se, že by po zahuštění změnila chuť a za to mi to nestojí ;-) Takže dekuji a rozhodně doporučuji :yes::-K

Jana Mazurková

22. 10. 2015 11:09

budu poprvé dělat svíčkovou se srnčího a dělám ji podle autora sodovka jsem zvědavá ,příšti týden dám vědět:-)

Josef

15. 7. 2015 18:33

Muzete mi poslat tento recepis na meil ? dik;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 3. 2015 21:04

Josef Čech:Mám asi ještě 8 kilo srnčího a docházejí mi recepty.Tu zeleninku vařit jenom ve vodě nebo ve vývaru. V jakém poměru dát zeleninu z vývaru a zeleninu do pekáčku k masu?:-p

Josef Čech

28. 3. 2015 09:12

Vypadá ta svíce velice dobře dělám ji podobně,maso používám falešnou svíčkovou kterou prošpikuji a nechám v mořidle dva dny přidám k tomu mořidlu velkou sklenici Halaly,nedávám hořčici maso peču se zeleninou tři hodiny, část zeleniny uvařím-celer mrkev petržel,po třech hodinkách vyjmu maso a smíchám zeleninu z pekáče a vařenou v hrnci a propasíruji, vyjmu koření a zbytky po pasírování rozmixuji přidám smetanu dochutím cukr citron a trošku převařeného Bzeneckého octa popř.přidám karamel z přepáleného cukru na barvu.Jinak kdyby měl někdo zájem každou první sobotu v Září je na Červeném hrádku u Chomutova mistrovství ve vaření svíčkové-už mám tři diplomy,lze nahlédnout na MS ve svíčkové Červený hrádek

chocolate chocolate

28. 5. 2011 09:15

Sodovko, mám od babičky stejný nálev a je výborný, takže pro např. hovězí kýtu vřele doporučuji.Taktéž přidávám do výpeku k zelenině hořčici a cukr (popř. ocet nebo plátky citronu), ochucený výpek nám pak ulehčí práci s dochucováním v závěru.
V poslední době ale vařím svíčkovou z tzv. falešné svíčkové a tu nenakládám do láku, ale pouze opepřím, vetřu čerstvě drcené koření (bobk.list, nové koření, špetka tymiánu)a zaleji přepuštěným máslem a nechám v chladu odležet.Nikdy nevařím, ale vždy peču, ale to už je o zvyku;-).

Sodovka Sodovka

28. 5. 2011 00:28

Když přidávám komentář ve kterém popisuji určité zkušenosti, tak to neznamená, že kritizuji recept. :-)) Vím velice dobře, že zejména na svíčkovou jsou různé postupy a každý ji dělá podle svého receptu. ;-) Proto je velká škoda, že v komentářích se málokdo zmiňuje o různých vychytávkách... Člověk se učí celý život a myslím si, že zejména mladé kuchařinky uvítají jakoukoliv drobnost navíc, která recept doplní. Doplnění, ale neznamená kritika receptu. :-)) To již záleží na každým, jestli se bude striktně držet receptu, anebo něco pozmění podle komentářů. I já bych si ráda v komentářích přečetla, jak někdo jiný nakládá maso na svíčkovou.:-) I na stará kolena se ráda přiučím. :-))

Dana61

27. 5. 2011 08:53

Hani, svíčková vypadá velmi lákavě:-D:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 5. 2011 08:43

Každý má svůj postup a každý může být super.:-p;-) Jajajaaaj, dala bych si;-)

suslajda suslajda

27. 5. 2011 05:42

Sodovka:Taky někdy nakládám i když trochu jinak irčitě vyzkouším i podle tebe děkuji

suslajda suslajda

27. 5. 2011 05:38

Jana Remkova:Jani občas dostaneme od známého jinak ti děkuji:-*

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková ze srnčího masa svíčková ze srnčího srnčí recepty svíčková ze srnky srnčí svíčkova na smetaně mořidlo na srnčí maso mořidlo na svíčkovou srnčí svíčková,jak naložit srnčí recept na srnci svickovou recepty na srnčí maso svíčková nálev na maso na svíčkovou srnci na svickovou jak se naklada svickova srnčí maso svíčková svickova z srnciho jak naložit srnčí maso moridlo na srnci recepty ze srnčího svíčková mořidlo

Suroviny: plec srnčí, slanina uzená, mrkev, petržel, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, cukr, citron, voda, bujón hovězí, sůl, smetana na vaření

TopRecepty.cz

Srnčí svíčková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6RJ