Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná polévka s chutí pečených brambor

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

20. 5. 2011 11:40

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 518 kJ / 841 kcal
Bílkoviny22,73 g
Tuky5,21 g
Vláknina22,09 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 733 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy164,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tato polévka patří mezi moje nejoblíbenější, opravdu zkuste:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

almur almur

14. 10. 2015 00:32

milka011::-p

Ivana79 Ivana79

29. 1. 2012 11:51

Gabi,moc ďakujem za recept,je výborná:-p:-p:yes:Už patrí aj medzi naše najobľúbenejšie:-))Tiež som tam dala nakoniec huby,ako Eliza,ale na fotke to neni vidieť:-8Budem opakovať:-!;-)

milka011

25. 1. 2012 12:34

opravdu výýýýýbornáááá:-p sklidila jsem velikou pochvalu od celé rodiny a i já jsem si moc pochutnala.Moc děkuju:-)

gabi.gabi

3. 12. 2011 21:29

Jsem ráda že polévka chutnala a děkuji za krásnou fotodokumentaci:yes::-)

1974andrea 1974andrea

9. 10. 2011 14:26

No tak to fakt vypadá moc dobře, určitě vyzkouším:-p:yes:

Eliza Eliza

9. 10. 2011 14:15

Polévka je fantastická, posílám jí velký bod a foto. Doporučuji vyzkoušet, sama jsem ji rozhodně nevařila naposledy.:-p:yes:

gabi.gabi

20. 5. 2011 22:40

Betyna:proč ne čerstvá,zmražená nebo konzervovaná??Protože prostě sušená:-D Nevím co na to odpověděť.
Jinak gramáž másla jsem zblbla, protože jsem nejdřív myslela že každý ví že myslím čtvrtku z klasické kostky a pak špatně napsala 500g.
A pokud by se vám celý postup jídla nechtěl dělat,tak ho prostě nedělejte.Já vás nepřijdu doma kontrolovat, jestli jste ji udělala k nedělnímu obědu;-)

Daniella O. Daniella O.

20. 5. 2011 21:13

Bety, ja ji budu delat asi pristi tyden, tak napisu presny recept, ale myslim, ze ma mnoho variant, takze tuhle vyzkousim. Sice trochu upravim, podle nasich chuti, ale verim, ze se uvarit da... Tu co jsem uvedla v komentari delam pokazde, kdyz grilujeme a zbydou pecene brambory ve slupce. Ty potom pouze oloupu a udelam polevku....Prece je nevyhodim :-D:-D:-D, ale polevka je z nich vazne bajecna....;-). Pridam recept s presnym postupem, mas pravdu, v mnoha bodech se lisi, ale ty pecene brambory tomu vazne daji smak....;-):-):-).

Betyna

20. 5. 2011 20:50

Daniella O.: takže z pečených brambor, bez zeleniny, ale se smetanou, sýrem, pažitkou a slaninou... hm, to mi zní jako úplně jiná polévka :-D než jako ta ze syrových brambor opékaných na másle a se sušenými houbami či zeleninou - a to tam ani nemusí být...

Daniella O. Daniella O.

20. 5. 2011 20:46

Me se polevka libi a znam ji, ale z pecenych brambor ve slupce. Pouze nedavam susenou zeleninu, ale trochu smetany, syr (muze byt i s paprickami ) a nezalevam vodou, ale vyvarem. Posypat opecenou slaninkou a pazitkou a je to dobrota :yes::-p. Nazev mi nevadi, proc :-?:-?:-?. Zarazeni je spravne, tak si tohle asi nikdo nenalije na spagety....:-D:-D:-D. V tomto pripade mi kritizovani autorky za nazev prijde zbytecne. Me spise vadi, kdyz nekdo nazve jidlo " Mexicke".....neco a s mexikem to ma spolecne pouze fazole....:-D:-D:-D. Mnozstvi masla myslim, ze si kazda kucharka odhadne sama ;-). Protoze tuhle polevku znam a je vyborna, davam bodik ...;-).

spagetka spagetka

20. 5. 2011 20:41

já (neregistrovaný/á) - jo v Albertuu a Intersparu. Ale souhlasím, že se za klasiku považuje 250 g

20. 5. 2011 20:34

Neviděla jsem ještě kostku másla s gramáží 500 g,řekla bych,že za klasickou kostku se považuje 250 g.Je někde 500 g kostka k dostání?Opravdu jsem ji ještě nikde v krámě neviděla.

Betyna

20. 5. 2011 20:32

Nelíbí se mi název ani recept. Vůbec by se mi nechtělo opékat 3/4 hrnce brambor do zlatova a pak je pražit dál s bujónem.
Klasickou kostku másla u nás prodávají 250g a říká se jí čtvrtka másla, protože je to čtvrtina z kila. Polovina z klasické kostky másla je 125g a říká se jí osmička másla, protože je to osmina z kila...
sušená zelenina nebo sušené houby - nemusí být? a co čerstvá? Nebo zmražená? Nebo konzervovaná? :-// :no:

gabi.gabi.

20. 5. 2011 20:18

Jana Remkova:
bazírujete na blbosti.Když je to v kategorii polévky a ingredience tomu též nasvědčují, tak těžko je to zaměnitelné s bábovkou.Nebuďte hnidopich:-D

chocolate chocolate

20. 5. 2011 19:30

Děvčata;-), je tu spousta receptů s jen velmi orientačními údaji, kde se píše, "že to snad každý pozná".Často jsem na to upozorňovala, takže si nemyslím, že by původní rcp Gabi byl nějak extra nesrozumitelný.
viz zde http://www.toprecepty.cz/recept/6555-jablka-v-zupa...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: polévka z pečené zeleniny brambory recepty pečená houbová polévka pečené brambory krém z pečených brambor bramborová polévka s houbami frankfurtská polévka recept kuchař ví pečené brambory ve slupce nové recepty z brambor polévka brambory recept polévka s brambory jídla z bramobor bramboracka z pecenych brambor polévka z brambor zmrazena zelenina do pecenych brambor nazev jemna polevka jemná jídla polévka z pečených bramobor 1/4 z 250g gabi zelenina

Suroviny: brambory, máslo, bujón, sůl, pepř, houby sušené

TopRecepty.cz

Jemná polévka s chutí pečených brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gx1j