Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

18. 5. 2011 17:42

Suroviny

Porce: 4 -6

Nutriční hodnoty

Energie4 887 kJ / 1 168 kcal
Bílkoviny99,94 g
Tuky73,45 g
Vláknina6,63 g
Cholesterol 464 mg
Sodík 925 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy24,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Štikozubec obecný je loven gillnety (svislá síť do které se ryba zamotá za skřele), longliningem - (dlouhá lovná šňůra se stovkami až tisíci navázaných háčků), vlečnými sítěmi vedenými u dna a párovými vlečnými sítěmi vedenými mezi dvěma plavidly. Gillnety pro hejky jsou známy vysokým podílem chycených nedospělých ryb, které jsou odhozeny a také zabíjí delfíny a sviňuchy. Párové vlečné sítě jsou spojovány s nechtěným chycením delfínů.

V severovýchodním Atlantiku se obsádka štikozubce obecného dělí na severní a jižní. Zatímco jižní obsádka byla po léta drancována a vědci doporučili snížit množství zde ulovených štikozubců, stavy štikozubců v severní části se zotavily z vyčerpání, ke kterému došlo v devadesátých letech. Populace štikozubce argentinského byly během devadesátých let vyloveny a po omezeních, která následovala, se pomalu zotavují.

Samice štikozubce obecného dospívá až v sedmi nebo osmi letech. Podle vědců je tento fakt důvodem toho, že populace nejen štikozubce obecného, ale i novozélandského a argentinského, jsou velmi zranitelné před rybářským tlakem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

misza misza

19. 5. 2011 12:40

:-p:-*:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2011 10:13

spagetka: takové medajlonky budou mít zítra v Penny!! Už jsem si to napsala do poznámek na mobilu a určitě je budu mít :-p
Ivo, moc hezké, super inspirace, to já můžu;-):yes: Ta poslední upravená fotka je hodně zajímavá!!:yes:

suslajda suslajda

19. 5. 2011 08:56

;-)krásný receptík :-* ukládám vyzkouším :-D:yes::yes:+9

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 5. 2011 21:55

Daniella O.: On byl totiž tak dobrý, že i 1 kg a kousek se snědl do dvou dnů, já moc většinou nejím to, co dělám, jen málo, ale toto chladné bylo namkové :-p, musím zopakovat,ale chce to jíst a nenechávat dlouho, no on ten salátek móc dlouho nezůstane:-))

Daniella O. Daniella O.

18. 5. 2011 21:26

Ivanko, salatek uz je ulozeny v oblibenych, ceka na realizaci....:-D:yes::-K. Dekuji za tip, nejak nestiham a dobre receptiky potom prehlednu....:-//. Dik...:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 5. 2011 21:19

zizala: Já ale taky, v jakékoliv podobě, nevím, co to je? Jen uzené makrely mi dělají těžko:-S, ale jak to voní a já je nemůžu,:-( to je trest pro mne, ryby jen jak někde vidim a už tam stojím,:-D neměla jsem ještě úhoře, ten prý je super, žralok je dobrý, ale dost mastný, no prostě jeje jeje:-K:-K:-):-p

zizala zizala (moderátorka)

18. 5. 2011 21:13

varilamyskakasicku: No, pokud jde o mne, já bych ryby mohla obden :-p:-p

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 5. 2011 20:59

Daniella O.:
Daniellko, koukni se u mne na recept na rybí salát, byl nedávno taky z této ryby, ale ten vážně byl moooooc a moooc dobrý, jukni:-K:-K:-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 5. 2011 20:58

zizala: \taky koukám, já už jedu dlouho teď na rybkách, :-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 5. 2011 20:55

:-):-p Daniella O.: Děkuji, Danielko, tak jsme dvě, i já:-K

Daniella O. Daniella O.

18. 5. 2011 20:54

Proc sem lezu, kdyz mam hlad????:-//. Ivanko, krasna rybka, jsem na ne ujeta.....:yes::yes::-K +8.

zizala zizala (moderátorka)

18. 5. 2011 20:47

Dneska se tu sešlo tolik krásných rybích receptů, že bych měla problém si vybrat jen jeden :-8;-):yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 5. 2011 20:16

Anna Kocikova:Děkuji, Aničko, hodná:-K:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 5. 2011 20:14

Príma dobrota:-p+:yes:a moc hezky nafocená:-K

mysulka mysulka

18. 5. 2011 19:28

:-p:yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: štikozubec argentinský štikozubec kapský štikozubec argentinský recepty štikozubec mořský štikozubec kapsky recept štikozubec medailonky z morske stiky mořská štika kapská štikozubec mořský recepty kapská štika kapská štika štikozubec kapský recepty žralok na bylinkách štikozubec argentinský recept štikozubec recepty štikozubec obecný štikozubec recept štika kapská štikozubec mořský recept svinucha recept

Suroviny: mořská štika, pórek, cibule, sůl, pepř, zázvor, chilli paprika čerstvá, petrželka, sýr nastrouhaný, mouka polohrubá, hořčice, olej, mandle, máslo, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y61R