Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezový sirup

Bezový sirup je stálicí mezi domácími sirupy, které se připravují už po celé generace. Pamatujete si horké letní dny, kdy vám z něj babička nebo maminka chystala limonádu? Plátek citrónu, pár lístků máty a kostek ledu, to je dokonalé osvěžení.

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby louhování

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby louhování)

11. 7. 2008 10:54

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

29. 5. 2012 19:28

Michal J.:Já teda bezinkovou šťávu dělám pouze za studena, jako všechny ovocné šťávy, přidávám kyselinu citronovou a cukr, nic víc.

Michal J.

29. 5. 2012 19:23

Bezový sirup je faj pití,ale tento recept postrádá min.kyselinu citronovou a chuť se mu zhoustnout.Ani hodina mírného vaření mu nestačila:-(

ST.alica

10. 4. 2012 21:08

ST.alica@azet.skProsim o recept na vino z bazoveho kvetu.Robievala som ho,..ale je to uz davno.Bolo vyborne.

Martina

12. 6. 2011 12:04

Ahojky,tvuj recept se mi libi...:-K protoze nedavas tolik cukru a navic,nac cpat do toho kyselinu citronovou a pripravek ke konzervovani?Je to akorat nezdrave..prave se mi vari kvety:-) tak uvidime..

rebeka rebeka

2. 6. 2011 21:40

Alzbeta:já dělám obdobně jak Magduška:převařím 2 litry vody,nechám vychládnout..nakrájím na kolečka 2 citrony,jeden pomeranč s kůrou,ale bez pecek,přidám do chladné vody,k tomu 100gr kyseliny citronové a 40 květů( i míň..podle velikosti)bezu,promíchám,nechám 24ho luhovat,pak přecedím přes plátýnko,pořádně vyždímám a vsypu 2kg krystal.cukru,za občasného promíchání až do úplného rozpuštění cukru cca po 2 dnech sliju do sklenic,nevařím,nesterulizuju,dělám to tzak už spustu let..ještě se mi nezkazil a zůstal krásně čirý celý rok

Alzbeta

2. 6. 2011 21:34

magdalenka a spagetka, diky za odpovedi!

magdalenka magdalenka

2. 6. 2011 08:53

Alzbeta (neregistrovaný/á), ja robím nasledovne za studena:
25-30 ks kvetov zalejem 2,5 litra vody a 80 g kyselina citrónová (1 balenie, čo dostať v kelímkoch bežne na Slov.)Do druhého dňa nechám lúhovať, potom scedím, zamiešam 2,5 kg cukru. Premiešavam, kým sa nerozpustí, aj hodiny - ale vždy keď idem okolo, zamiešam. Dám do 700 ml pohárov, zašróbujem viečko a držím v chladničke, neviem ako dlho vydrží bez sterilizovania. Jeden pohár sirupu je vždy vonku, kým sa neminie . Skúsila som sterilizovať, ale stratil arómu.

spagetka spagetka

2. 6. 2011 08:15

Alzbeta: postup je tu u přidaného podobného receptu - http://www.toprecepty.cz/recept/12997-sirup-z-kvet...

Alzbeta

1. 6. 2011 23:11

1974andrea:
Mohla byste prosim Vas recept na bezovy sirup za studena s pridanim kyseliny citronove popsat konkretne? Vy bez nechate pouze prejit varem, pridate cukr a kyseliny citronovou a to je vse? Diky!

1974andrea 1974andrea

27. 5. 2011 08:20

já bezový sirup nevařím vůbec,přidávám kyselinu citronovou a za studena mi tam zůstanou všechny vitamíny

zizala zizala (moderátorka)

27. 5. 2011 08:17

ferda30: sirup houstne až po zchladnutí ;-)

ferda30

27. 5. 2011 07:36

Sirup je ňam, ňam, akorát to vaření do zhoustnutí nějak nevyšlo.. Po třičtvrtě hodině varu jsem se na to vyprdla, protože jsem vyvařila všechny vitamíny a sirup ne a ne zhoustnout:-// Čím to? Všude píšou jen nechat projít varem, takže to tak příště udělám:-*

es

14. 6. 2010 20:13

Květy určitě předem propláchněte vodou, bez propláchnutí to pak chutná po pylu který při pití zůstává na jazyku

Bibinka Bibinka

28. 5. 2009 11:04

Týnko, určitě se ředí vodou tak, jak sladké máte rádi.;-)Neředěnej by se snad ani nedal pít, byl by strašně přeslazený:-S

týnka

28. 5. 2009 10:52

prosím a bezový sirup se pije už tak jak se udělá nebo se ještě potom ředí vodou?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bezový sirup z květu bez vaření sirup z bezovych kvetu bezová štáva bezová šťáva recept sirup z bezového květu štáva z bezového květu bezinkový sirup cerny bez sirup sirup z černého bezu recept bezová šťáva za studena bazový sirup šťáva z bezových květů bezové víno černý bez sirup recept šťáva z bezu recept na bezovou šťávu bezinkový sirup recept bezový syrup bezové víno recept sirup černý bez

Suroviny: květy černého bezu, citron bio, cukr

TopRecepty.cz

Bezový sirup

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JGg