Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Energie | 5 032 kJ / 1 203 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,15 g |
Tuky | 72,35 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 143 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,65 g |
Sacharidy | 109,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Něco o samotné rybě:
TILAPIE NILSKÁ
Okounovec nilský se vyskytuje, ještě s několika dalšími druhy ryb početného rodu Oreochromis, v teplejších, níže položených oblastech Afriky. Chov této ryby je znám již od starověku. Dva druhy tilapií – tilapie mosambická (Oreochromis mossambicus) a tilapie nilská (Oreochromis niloticus), byly jako konzumní ryby vysazeny ve víc jak 80 zemích světa a jejich světová produkce jde řádově do statisíců tun ročně.
Ryby patří mezi tlamovce, tzn. odchovává svá ranná stadia v tlamě jikerňačky. Ve své domovině dorůstá hmotnosti až několika kilogramů. Ve farmových chovech je běžná hmotnost mezi 0,5-1kg. Ryba je chovaná vzhledem ke svému chutnému masu s vysokým podílem tuku.
Tento recept není přímo k přípravě Tilapie. Opsala jsem si jej dnes ráno v Albertu ze sáčku filetů..:-)) ohnutá nad mrazákem s rybami.:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 7. 2022 15:50
8. 8. 2013 19:28
8. 8. 2013 18:15
Výhoda, kterou nevyužije většina lidí - naše kočky přes tu "čepici" tolik necítily rybu, takže jsme se najedli v klidu
14. 10. 2012 14:54
14. 10. 2012 12:27
17. 6. 2011 12:53
17. 6. 2011 12:29
20. 5. 2011 13:28
20. 5. 2011 13:18
19. 5. 2011 13:13
19. 5. 2011 13:09
19. 5. 2011 13:08
19. 5. 2011 12:59
19. 5. 2011 12:42
19. 5. 2011 11:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 18 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 9 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 13 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Další recepty
Tématické fráze: tilapie pilatie recept na tilapie filet tilapie na másle tilapie recepty filet z tilapie recepty tilapie recept tilapie foto tilapie cena tilatie ryba pilatie chov tilápie tilápie ryba recepty filety z tilápie recept tilapie chov filet z tilapie recept recepty z tilapie tylápie nilská pilatie ryba ryba tilapie
Suroviny: tilapie, šťáva citronová, mouka hladká, máslo, mléko, hořčice, ořech muškátový, nať petrželová, sůl, pepř, máslo
Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nYMp
41 názorů