Sametová rajská omáčka
Rajská omáčka - sladká, hustá, trochu pikantní, milovaná napříč generacemi. Co kuchařka, to alespoň trochu odlišný recept, který pokládá za ten jediný dobrý. A určitě jsou všechny vynikající!
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 950 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,38 g |
Tuky | 33,87 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omáčku můžeme, ale nemusíme závěrečně přecedit, já to dělám spíše jen pro jistotu, máme rádi 100% hladkou strukturu. To samé platí pro zahuštění moukou - nemusí být, díky zelenině je omáčka hustá i tak - záleží na preferenci strávníků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 7. 2011 15:42
rebeka:jééé, děkuji MOC za první bodík! podle taťky, který mě tuhle pochoutku naučil by v rajdě kořenovku určitě neměla chybět. Ale je pravda, že hodně lidí ji nedává. Chce to vyzkoušet, co je lepší.
6. 7. 2011 15:17
Rebi - já osobně každou omáčku zahajuju kořenovkou (tedy zeleninou) nebo zeleninovým vývarem vlastní výroby, neumím si to prostě představit jinak. Šlehačku tam sice nedávám, dávám kysanou smetanu, ale nakonec proč ne že jo....
6. 7. 2011 15:11
hmm,já teda do rajdy smetanu nedávám,ale jak píšeš:každému chutná něco jiného... no,proč to nezkusit někdy jinak,novotám se nebráním
jenom by mě zajímalo,jestli se do rajské dává nebo nedává kořenová zelenina
nedávno jsme měli s kolegyňkama v práci bouřlivoudiskuzi na toto téma
tebe tady na Topkách vítám jako "novicku" a posílám ti první bodík
jenom by mě zajímalo,jestli se do rajské dává nebo nedává kořenová zelenina
nedávno jsme měli s kolegyňkama v práci bouřlivoudiskuzi na toto téma
tebe tady na Topkách vítám jako "novicku" a posílám ti první bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 37 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 38 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 53 minutami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Další recepty
Tématické fráze: jak dochutit rajskou jak dochutit rajskou omacku rajská o rajská omáčka perník rajská omáčka z perníku čim dochutit rajskou rajská omáčka s perníkovým kořením čím dochutit rajskou omáčku perník do rajské omáčky zahuštění rajské omáčky perník do omáčky rajska omačka rajská z perníku rajská omáčka s perníkem rajská perník rajská omáčka recept top recepty rajská omáčka rajská s perníkovým kořením rajská omáčka zahuštěná perníkem jak dochutit rajskou omáčkou
Suroviny: olej, cibule, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, rajče loupané, protlak rajčatový, kečup ostrý, ocet, cukr, sůl, mouka hladká, smetana ke šlehání
Sametová rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAGz
18 názorů