Sametová rajská omáčka
Rajská omáčka - sladká, hustá, trochu pikantní, milovaná napříč generacemi. Co kuchařka, to alespoň trochu odlišný recept, který pokládá za ten jediný dobrý. A určitě jsou všechny vynikající!
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 950 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,38 g |
Tuky | 33,87 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omáčku můžeme, ale nemusíme závěrečně přecedit, já to dělám spíše jen pro jistotu, máme rádi 100% hladkou strukturu. To samé platí pro zahuštění moukou - nemusí být, díky zelenině je omáčka hustá i tak - záleží na preferenci strávníků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 7. 2011 12:48
Eli, takhle krasne fotky bych ani ja neudelala jasně, šlehačka se dávat nemusí nebo se může dát míň, jak kdo chce. naše rodina ale tu smetanovou chuť zbožňuje..
7. 7. 2011 12:42
Shodou okolností jsme na dnešek měli naplánovanou rajskou, tak byla podle tohoto receptu. Jen tu smetanu nechtěli všichni, přidal si jí jen někdo.
Posílám obrázky.
Posílám obrázky.
6. 7. 2011 20:21
takže jsme právě odhalily tajemství dokonalý rajský - je to perník švestky v čokoládě!!
6. 7. 2011 20:10
Raketa:teď se nechechtej joooo - jasně je to perník na strouhání, ale bacha - můj mužíček při loňské soutěži u nás tam nastrouhal přesně ten tvůj perník se švestkama a soutěž vyhrál, máme supergril, nedělám si srandu - když jsem ale prošla rodinný recepty, oni dávali švestky a strouhali perník - takže????
6. 7. 2011 19:54
A je to takový ten tvrdý perník na strouhání že? Abych tam nedala ten plněný švestkový politý čokoládou
6. 7. 2011 19:50
Jo hřebíček tlučený dávám taky, u toho perníku - to chce vyzkoušet chuť. Já dávám 2 PL a muž je pro dvojnásobek, takže je to opravdu o chuti
6. 7. 2011 19:46
dobrý nápad s tím hřebíčkem - vyzkouším. Kolik se dává toho perníku??
6. 7. 2011 19:26
Raketa:já dávám cca 2l omáčky 1-1,5cm kousek skořice a ještě 3 hřebíčky
6. 7. 2011 19:25
Raketa:tak tam skořici nedávej a najdi si svou oblíbenou rajskou , mimochodem já do rajské nedávám skořici ale perník
6. 7. 2011 19:21
Ale např. tak skořice v rajský. Zajímalo by mě, jaký je poměr těch co to maj rádi a co to naopak nemusí. Mně osobně tam skořice dost hodně vadí - už od dob školní jídelny..
6. 7. 2011 17:28
Rajská bez kořenovky není rajská.
Dělám podobně, ale na sádle, bez protlaku, bez smetany, se skořicí. Rajčata domácí zavařená do zásoby.
Dělám podobně, ale na sádle, bez protlaku, bez smetany, se skořicí. Rajčata domácí zavařená do zásoby.
6. 7. 2011 16:47
svoji druhou rajsou jsem dělala na chatě bez receptu ale protože jsem ji ještě neměla tak zafixovanou v hlavě, zapoměla jsem tam dát tu kořenovku. A ten rozdíl jsem si uvědomila až zpětně, když jsem neměla žádný odpad ze zeleniny. Chuťový rozdíl prakticky žádný.
6. 7. 2011 16:41
Bibinka:Děkuju za přivítání a tu závislost už teď začínám pozorovat. Pořád koukám na příspěvky a komentáře a na nejnovější recepty, a přemýšlím jestli nevložím nový recept, a možná se zapojím do dalších diskuzí atd.
6. 7. 2011 16:02
Raketa: Raketo, vítám tě v Topkové rodině jako nového dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo a načerpala jsi tu plno dobrých receptů a pozor, na Topky může vzniknout nemoc zvanou Topzávislost
6. 7. 2011 15:55
Bývalá synova přítelkyně dělala hotelovku a tam také dávali kořenovou zeleninu do rajdyod té doby jinak nedělám a smetany dávám jen trošku,ale do vajíčka s kořením přidávám asi 1cm celé skořiceTento recept je také zajímavý a líbí se mi+3
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 10 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 13 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 3 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 3 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 3 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 6 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 6 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 8 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 9 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Desatero rad na téma rajská omáčka: Uvařme poctivou českou klasiku tak, aby byla dokonalá
Další recepty
Tématické fráze: jak dochutit rajskou jak dochutit rajskou omacku rajská o rajská omáčka perník rajská omáčka z perníku čim dochutit rajskou rajská omáčka s perníkovým kořením čím dochutit rajskou omáčku perník do rajské omáčky zahuštění rajské omáčky perník do omáčky rajska omačka rajská z perníku rajská omáčka s perníkem rajská perník rajská omáčka recept top recepty rajská omáčka rajská s perníkovým kořením rajská omáčka zahuštěná perníkem jak dochutit rajskou omáčkou
Suroviny: olej, cibule, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, rajče loupané, protlak rajčatový, kečup ostrý, ocet, cukr, sůl, mouka hladká, smetana ke šlehání
Sametová rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAGz
18 názorů