Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

2. 7. 2011 21:39

Suroviny

Porce: 1 koláč o průměru 26 cm

Nutriční hodnoty

Energie15 039 kJ / 3 594 kcal
Bílkoviny73,10 g
Tuky146,80 g
Vláknina9,76 g
Cholesterol 594 mg
Sodík 444 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy490,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám z kuchařky moučníků a lehce jsem ho upravila pro naší chuť.

Koláč byl krásně šťavnatý a díky višním lehce nakyslý. Mám višně hodně ráda a tak jsem si tímhle koláčem, udělala malou osobní radost ;-).

Místo uvařeného pudinku, lze do náplně přidat jen pár lžic mléka, ale díky pudinku nebyla náplň suchá a drobivá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

3. 7. 2011 09:40

mirca75: koláč vypadá nádherně, ale ten Tvůj vynález na odpeckovávání si dej patentovat, to je geniální:yes:. Možná, že by bylo dobré, kdybys to ještě napsala do Tipy a triky aby to zde nazapadlo;-):-)+

Irrena Irrena

3. 7. 2011 09:33

Mirco to je tedy nápad:yes::yes::yes::yes:Hned to jdu vyzkoušet;-)Mám odpeckovač, z jedné strany švestky, ty jdou suprově, z druhé strany na třešně, ale to jaksi nefunguje, také nepořádek všude kolem, na tričku mám zásadně fleky jak od rozprašovače:-D

Eliza Eliza

3. 7. 2011 08:55

Na vypeckování třešní používám obyčejný zavírací špendlík s očkem cca velikosti pecky. Konec špendlíku s očkem (zavřeného)se strčí do dírky po stopce, očkem se pecka podebere a sama vyskočí. Jde to velmi dobře. Už nevím, kde jsem k tomuto způsobu přišla, možná i někde na internetu.
Mirči způsob také vyzkouším...a porovnám.:-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

3. 7. 2011 08:44

Mirko. To je rada nad ZLATO. Už jsem uvažoval o vypeckoači, ale nakonec mne odradila vždy cena a na to 1x - 3x se to nevyplatí. Tento tvvůj návod by stál dát do rubliky RADY aby nezapadl. Taty ale zatím + bodík 4 k tvému receptu.

rebeka rebeka

2. 7. 2011 22:41

mirca75:máš naprostou pravdu,já bych si ho taky nekoupila...vždyť bych ho vytáhla jen jednou za rok...
ale když jsem ho podědila:-8:-D:-D

mirca75 mirca75

2. 7. 2011 22:25

Rebeko:-)podobný jsem teď někde viděla v akci za 250 Kč, ale stejně bych do toho asi nešla. Na těch mých pár třešní a višní... A kuchyň už bych taky potřebovala nafukovací... U nás jsme zvyklý péct koláče a bublaniny s peckama (mě tak i víc chutnají), ale tady jsem zkusila udělat kvůli dvojčatům výjimku a vyšlo to;-).

rebeka rebeka

2. 7. 2011 22:21

mirca75:proč trapné:-?;-) je to úžasné:yes::yes:;-)
já jsem podědila tento;-) http://www.eva.cz/zbozi/DOP03790/odpeckovac-tresni...

mirca75 mirca75

2. 7. 2011 22:19

Rebeko:-), ono je to tak jednoduché, až je to skoro trapné, ale funguje to;-):-)).

rebeka rebeka

2. 7. 2011 22:18

mirca75::-D:-D tu udělátko na pecky nemá chybu:-D:-D:yes::yes:
ty jsi nejen vynikající kuchařinka,ale i zdatný zlepšovatel a vynálezce:-D:-D:yes::yes:super:-!;-):yes:

mirca75 mirca75

2. 7. 2011 22:16

Magdalenko:-) na nobelovku určo ne, ale kdyby jsi viděla, jak mi to šlo od ruky (dělala jsem i na marmeládu) a jak málo jsem zaneřádila okolní prostory;-):-)). Jen dumám, jak to víc přiblížit lidem - když to sem vložím jako sólo věc, tak tu bude asi milión komentářů, že to není recept...:-(. A když to dám do Tipů a triků, tak to za chvíli zapadne a nikdo to nenajde. Víš, já s třešněma,... dělám opravdu jen v létě a krátce a nevyplatí se mi, kupovat si kvůli tomu orig. odpeckovávač a tohle bylo docela dobré....:-8.

magdalenka magdalenka

2. 7. 2011 22:07

Páči sa mi tvoj receptík, vyskúšam s malinami...:yes:
A ten nápad s odpeckovaním - to je na nobelovku!

suslajda suslajda

2. 7. 2011 21:53

:-Knádhera :yes::yes:+2

mirca75 mirca75

2. 7. 2011 21:52

Děkuju vám:-). Rebeko s jahodama určitě - tady byly v původním receptu maliny;-) - ale neměla jsem ještě dost zralých a tak jsem použila mé milované višně:-p. A formička - je taková malá bábovička, kterou jsem koupila Vojtíkovi, na jeho pečené mlsky;-).

rebeka rebeka

2. 7. 2011 21:46

překrásné:-8:-K i s jahodama by to,myslím,šlo;-):-p:-)
krásná formička..jablíčko;-):-?:-)

Merylas Merylas (moderátorka)

2. 7. 2011 21:43

Miruš, nádherné řezy;-):yes: Už nám taky višně dozrály, tak asi půjdu na to;-):-)):yes::-*

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohový koláč s višněmi koláč tvaroh a višně tvarohová buchta s višněmi višňová buchta koláč s tvarohem a višněmi řezy s tvarohem a višněmi višnová buchta s tvarohem dort s tzvarohovou náplní a ovocem kuchařka vypeckovač třešní domácí šťáva z višní buchta s visnemi vypeckování višní buchta z višní buchta s tvarohem a višněmi vařime a hrajeme si s tatou buchta s višněmi a tvarohem vypeckování třešní drobenková buchta s višněmi řezy z višní vypeckovavani tresni

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, žloutek, citron, tuk hera, sůl, tvaroh měkký, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, višně, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, skořice

TopRecepty.cz

Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqlr