Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem

Pokud chcete upéct a ozdobit dort, tento recept vás krok za krokem provede plněním a potahováním dortového korpusu. Korpus i krém můžete zvolit dle vlastní chuti a zdobení dortu už záleží jen na vaší zručnosti a fantazii.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava)

29. 6. 2011 23:03

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie8 851 kJ / 2 116 kcal
Bílkoviny14,25 g
Tuky209,15 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 653 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy43,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

korpus: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej...

falešná marcipánová hmota: http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc...

Občas se mi ve vzkazech objeví dotaz na tuto fázi, kterou zkušené pekařky a kuchařky zvládají levou zadní, ale pro začínající kuchařinky je záludností už příprava korpusu na zdobení. Snad se tedy ty zkušenější nebudou zlobit za tento recept/nerecept :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Frantiska Frantiska

8. 1. 2018 18:05

moc hezký návod :) klobouk dolu

isindy isindy

3. 4. 2017 22:34

zanda33 zanda33

3. 4. 2017 22:21

Dobrý večer, dort je nádherný:-) chtěla bych se zeptat, jak dosáhnu stejného vzhledu potahu jako máte vy na obrázku s dortem? děkuji

isindy isindy

5. 4. 2016 15:38

Lucie: průměr 25cm, dělám převážně korpus https://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-ole..., důležité je jednak důkladné vyšlehání bílků a pak všlehání žloutků a oleje. Vyšlehejte opravdu důkladně, aby byla pěna lehká a nadýchaná, příp. pro jistotu můžete přimíchat do mouky lžičku prášku do pečiva. Mouku s kakaem je třeba vmíchávat opatrně - ne jako míchat polévku, ale krouživým překlápěním těsta odspoda nahoru, jinak z toho vymlátíte vzduch a pak je to placka.

Lucie

5. 4. 2016 15:13

Mě se vždy korpus povede nízký :( asi mám velkou formu ? :/ v jaké děláte dorty vy ?

isindy isindy

20. 3. 2016 23:09

Marketa:rozslehejte si studeny besamel s cukrem, moučka se vám rozmicha v pohodě.do toho změklé máslo.

isindy isindy

20. 3. 2016 23:06

Marketa:já používám máslový jen jako základní nosič. Sladím 2 lžíce a odeberou tak 1/3 stranou. Do zbytku přidávám půlku tvarohu měkkého a dosladím podle sebe ... Nebo nutelu, ta je sladká dost sama. Krém tím odlehčím.

Marketa

20. 3. 2016 22:49

Děkuji, zkusím tedy 2 lžíce... Moc nesladime, kolik dáváte vy? Zustavate u 2 lžic? :-8 jinak, když už přidám besamel, curk se mi už pořádně nerozsleha že?

isindy isindy

20. 3. 2016 22:43

Marketa:podle chuti, každý dává přednost své ... Zkuste tak 2 lžíce a pak přidávejte

Marketa

20. 3. 2016 22:36

Prosím, kolik cukru do kremu? Děkuji

HanVal

14. 1. 2014 18:04

hosta:Jasny díky.

hosta hosta

14. 1. 2014 18:02

HanVal: Ivana to nahoře v postupu píše - plnit můžeš tvarohovým, ale pod marcipán je nutný máslový, stačí málo, jen přichytí marcipán na korpus

srettka

14. 1. 2014 17:41

HanVal:pod marcipán je nejvhodnější máslový, nebo třeba nugetu, vyšlehanou s máslem. Tvaroh je vlhký a naleptává marcipán. Šlehačka to samé.
Máslového dej tedy jen slabou vrstvu, aby se měl marcipán na co přichytit. On pak bude znát minimálně ve spojení s tvarohovou náplní;-)

HanVal

14. 1. 2014 17:34

Dobrý den,mám dotaz:-)Nemusím zrovna máslové krémy,mám raději tvarohové,ale stalo se mi,že mi ten tvarohový uplně zničil marcipán.Není něco vhodného mezi máslovým a tvarohovým??Díky za info:-)

isindy isindy

9. 10. 2013 20:07

Kačka: nejsem si jistá, zda v tepelně nezpracovaném stavu nebude mít chuťový nemáslový "ocásek", ale je to jen na vás :-) já Heru používám jen na pečení, ne do studené kuchyně.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: práce s marcipánem postup potahování dortu práce s marcipánem postup při potahování dortů potahované dorty máslový krém pod marcipán pečeni dortů videa-marcipán dorty s marcipanem potahování dortu video jak se pracuje s marcipanem marcipánové dorty jak pracovat s marcipánem krém na dort pod marcipán potahovane dorty postupy jak potahovat dort jak dat marcipan na dort marcipánové dorty postup jak se potahuje dort marcipánem marcipánový dort postup marcipánové dorty fotogalerie

Suroviny: korpus, máslo, mléko, mouka polohrubá, cukr moučkový, marcipánová falešná hmota, ovoce

TopRecepty.cz

Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B19x