Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hlávkové zelí

Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků.

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

18. 7. 2008 13:01

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 692 kJ / 882 kcal
Bílkoviny3,78 g
Tuky89,32 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 81 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

10. 6. 2010 22:11

Dano, toto zelí mám moc ráda, říkáme tomu Moravské zelí(to je právě s přidáním té syrové brambory místo mouky a není tak sladké), ale jen upozorňuji - opatrně s octem, raději malou lžičku a podle chuti přidávat, pokud přeoctuješ;-(, tak s tím nic nenaděláš (je to jak se solí, raději méně a přidávat...);-)

Dana

10. 6. 2010 20:59

Jahodo diky, v sobotu vypuknou zelne orgie :yes: no dobra, trochu pecene veprove pecene k tom taky prihodim. Diky.

jahoda jahoda

10. 6. 2010 20:01

Dano, já dávám zásadně syrovou, obsahuje škrob, který Ti zelíčko zároveň zahustí....(je to uvedeno v Surovinách)

Dana

10. 6. 2010 19:12

porad tady mluvite o pridani brambory, ale to myslite syrovou nebo varenou? Slysim to poprve a zkusim to hned v sobotu :-))

haslerka

10. 4. 2010 18:09

velmi dobry recept, dakujem:-p

blancka

22. 10. 2009 15:00

Dějuji za prima recept vyzkoušela jsem zahuštění bramborem prvně a je to vážně super:yes::yes:

vybusna vybusna

14. 9. 2009 11:48

prave vcera som robila...a nezahustovala som jiskou....nejako sa mi urobila tak fajne, ze nebolo treba...cervene zahustujem vzdy...

paajus

14. 9. 2009 11:31

U nás zahušťujeme moravské zelí jak jíškou s cibulkou, tak i nastrouhanou bramborou a je to báječné.:-p Dávám bodík.:yes:

STARa18

22. 2. 2009 14:01

S bramborou dělám zelí kysané,o zabijačce. Je super.Ale to se jen dusí na osmahlé cibuli. Bez octa a cukru. Jasné je, že hlávkové se musí ochutit.:-p

Bibinka Bibinka

22. 2. 2009 11:36

Vašku, já zelí zahušťuji nastrouhanou bramborou, to by možná vaši jedli.:-p Máme to tak moc rádi a obkoukala jsem to kdysi na Moravě. Fakt vynikající a přírodně zahuštěné a ne moc. Jinak já nakrouhané zelí povařím ve slané vodě, scedím, dám na osmaženou cibulku na sádle, osolím,dám trochu cukru, trochu octa a kmín a dusím -ta chuť musí být vyvážená. Až ke konci dám tu nastrouhanou bramboru, zamíchám a hotovo.;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

22. 2. 2009 09:52

Naše rodina zelí žádné (čerstvé ani kysané ani sterilované) nezatrušuje a ženu k tomu nemohu přesvědčit. Je pravda, že nám to velice chutná chutná i tak jak to dělali i naši předci.Ale zkoušet se má aby člověk mohl posoudit i něco jiného.Snad se mi podaří rodinu přesvědčit o zkušební změně.Václav;-)

STARa18

22. 2. 2009 00:54

Už jsem vyzkoušela spoustu receptů, nejvíc uspělo zelí nevím jestli moravské či české? Zelí vařím s trochou vody, solí a kmínem, přidám zásmažku s cibulí a nakonec k ní přidám cukr, který musí zkaramelizovat.No a nakonec podle chuti dosladím, okyselím octem a nezapomenout na kostku bujonu - karpatského. Nemusí být celá!:-?:yes:

olda

21. 2. 2009 19:10

Nemyslím si, že je jedno jak se co jmenuje. Nakládané zelí dělám po moravsku, hlávkové na oba způsoby - záleží na tom, ke kterému jídlu QQQ. Pokud v hospodě dělají celoročně jen moravské zelí, tak v sezonu si je nedám, protože často to bývá "zelná omáčka". Často také druhý den bývá zelňačka s klobásou QQQ

Jana

21. 2. 2009 18:36

Zavařuji hlávkové zelí jíškou, doma pěkně upraženou. nesmí se jí dát moc, zelí má vynikajíécí chuť. Smaženou cibulku dávám až když je zelí vařené.

renča

16. 1. 2009 10:09

výborné ta brambora tomu dá skvělou chuť,zdravím všechny kuchařky a kuchaře:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dusene zeli hlávkové zelí zeli recepty hlávkové zelí recepty hlávkové zelí recept dušené zelí recept zeli zelí recept zelí hlávkové recept hlávkové zelí recept na hlávkové zelí zelí dušené jak uvarit zeli červené hlávkové zelí recepty zelí z hlávky dušené červené zelí recept na zelí sladké hlávkové zelí jak uvarit hlavkove zeli ceske zeli

Suroviny: zelí hlávkové, sádlo, cibule, kmín celý, cukr, sůl, ocet, brambory

TopRecepty.cz

Dušené hlávkové zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYYM