Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 89,32 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2012 10:06
Dělám naprosto stejně a je moc dobré
26. 9. 2012 09:59
Tak jsem to zelí teď uvařila, je úžasné, ale při ochutnávání jsem si spálila jazyk.
18. 7. 2012 15:05
Vyzkoušela jsem a vařím zelí takhle pořád. Jednou jsem i zkusila sádlo a škvarky a výborný. Jde to i bez brambory, ale chce to potom zahustit..
26. 2. 2012 17:58
vynikajicí zelíčko, všem doporucuji
11. 1. 2012 19:40
Zelíčko jedna báseň, teď ješte uzenou krkovčku a karlovarský knedlík a moje milovaná, nemocná zenská muze konecne papkat. Mela chut na zeli, tak jsem tento recept vyzkousel. DOPORUCUJI,velmi jednoduchy. Dekuji autorovi
21. 11. 2011 12:30
... tak to ja to zelicko varim rovnou ve slite vode z brambor, kde je toho skrobu az az Voda se vyvari a skrob i chut zustane, a to je pak akorat neco mezi "zahustenym" a nezahustenym :D
19. 11. 2011 11:22
A já to udělala na sádle se škvarkama, co zbylo od zabíjačky, jé to je bašta....to se bude ten můj oblizovat! Díky za recept, je supr.
12. 11. 2011 10:24
Minula:nejsem autor, ale myslím, že ano..ovšem výsledná chuť bude odlišná, než u zelí hlávkového
12. 11. 2011 10:07
dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli je možné použít zelí sterilované..Omlouvám se za dotaz ale v zelí jsem kuchařka začátečník
15. 10. 2011 20:51
Velmi podobný recept podle naší babičky http://recepty.jiribures.cz/prilohy/dusene-zeli-po... jsme měli na oběd dneska.
9. 9. 2011 15:57
Právě jsem dovařila a musím pochválit. Je opravdu výborné. Taky sem osmažila cibulku dozlatova a zelíčko má parádní barvičku
28. 8. 2011 10:04
právě jsem dovařila váš recept a zelí je opravdu vynikající!!! Nakonec jsem ještě přidala hodně dohněda orestovanou cibuli a a zamíchala do zelí - má pak nádherně zlatou barvičku
19. 10. 2010 08:18
Dělávám také tak, jen přidám trochu cukru, nebo nastrouhané sladší jablko
5. 7. 2010 09:18
Zelí podle mého gusta.VYZKOUŠENO. +bodík 22
5. 7. 2010 08:46
Supr oběd je to moc dobré
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 20 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 22 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 8 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 8 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 8 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 8 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 9 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 9 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 11 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 12 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit červené zelí? Je skvělé jako příloha a hodí se do osvěžujících salátů
Jak snadno a poměrně rychle nakrájet hlávku zelí. Po zhlédnutí názorného videa si s pevnými hlávkami snadno poradíte
Přílohové hlávkové zelí k masu a knedlíkům - to není úplně snadná disciplína. S našimi radami to ale zvládnete hravě
Další recepty
Tématické fráze: dusene zeli hlávkové zelí zeli recepty hlávkové zelí recepty hlávkové zelí recept dušené zelí recept zeli zelí recept zelí hlávkové recept hlávkové zelí recept na hlávkové zelí zelí dušené jak uvarit zeli červené hlávkové zelí recepty zelí z hlávky dušené červené zelí recept na zelí sladké hlávkové zelí jak uvarit hlavkove zeli ceske zeli
Suroviny: zelí hlávkové, sádlo, cibule, kmín celý, cukr, sůl, ocet, brambory
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
61 názorů