Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší

Hledáme-li alternativu ke smaženým hranolkům, můžeme vyzkoušet pečené máslové hranolky. Jedná se o velmi jednoduchý recept a když dodržíme postup, vytáhneme z trouby skvělé a lehce křupavé hranolky s jemnou máslovou chutí.

Hodnocení receptu je 4,9 (63×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava)

25. 6. 2011 13:05

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 603 kJ / 383 kcal
Bílkoviny6,14 g
Tuky16,70 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy48,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

26. 10. 2012 10:06

Dobrý den...recept vypadá hezky a chtěla bych ho i vyzkoušet. Jen se chci zeptat. Ty hranolky obalíme v másle na plechu, na kterém to budu péct nebo v jiné nádobě a pak to přendám na plech? Omlouvám se, ale v kuchyni teprve začínám!:-):-p

Eliza Eliza

14. 10. 2012 18:01

Děkuji Vám všem, kteří jste recept vyzkoušeli, za realizaci a komentáře. Jsou už stálicí v mé kuchyni, a to jsem bramborové hranolky nikdy ráda neměla, zejména ty z restaurací a fast foodů.:-)

14. 10. 2012 17:11

recept jsem dnes zkusila a jsou výborné!kam se hrabou ty kupované:-):yes:

Veronika

21. 9. 2012 18:59

Díky za recept, dělala jsem je na ghí, měla jsem obavy, co by při tak vysoké teplotě udělalo máslo a pekla jsem jen na 220. Ale byly super, fakt moc dobré.

Veronika

18. 8. 2012 22:50

Tak dnes mi to nedalo a musela jsem tyto hranolky vyrobit. A výsledek? Hezky nazlátlé, křupavé a chuťově jemné hranolky. Asi nejlepší co jsem kdy jedla:yes::-p Nějaké brambory mi ještě zbyli tak udělám zítra znovu, protože byly skoro hned snězené:-D

Veronika

14. 8. 2012 15:32

Vypadají suprově:-) Běžně si dělám i předsmažené hranolky s trochou másla v troubě a chutnají i voní potom moc dobře. Co teprve tyto domácí - úplně jsem na ně dostala chuť:-8 Asi je v týdnu vyrobím:-))

head chef head chef

8. 3. 2012 14:06

Dnes jsem je vyzkoušela a byly opravdu výborné. Všichni si je pochvalovali. Přidávám bodík :yes:

AniCiz

29. 7. 2011 20:29

:yes:já dělám hranolky ve fritéze ACTIFRY..tak zkusím místo lžíce oleje dát máslo..;-)

Eliza Eliza

15. 7. 2011 00:53

suslajda: :-K moc děkuji za bod a hlavně za krásnou fotičku...:-K:-K
Všimla jsem si, že řada restauraček už vyrábí svoje vlastní hranolky, začínají je podomácku krájet a péct - nebo i smažit...Tak třeba časem vymizí ty suché, nahnědlé kousky přeškvařených brambor, vydávané za pommes-frites a nahradí je dozlatova upečené plátečky, plné chuti...:-p;-)

suslajda suslajda

14. 7. 2011 18:14

:-Kjsou výborné zařazuji do jídelníčku jiné už nedělám dovoluji si přidat foto a bodík

Lenca Kovi Lenca Kovi

10. 7. 2011 20:27

Zdravím všechny mlsné jazýčky. Já dělám hranolky podobně, plech vytřu mašlovačkou máslem, nasypu na něj nakrájené brambory na hranolky a ty pak ještě tím máslem znovu "omašluju" a posolím a peču v troubě do zlatova. Po upečení je promíchám s rozetřeným česnekem a pokapu tatarkou.. To je bašta, že k tomu nepotřebuji ani flákotu:-p

Pavla

9. 7. 2011 16:57

No mňami :yes:. To může být fakt dobroučký s máslíčkem, já je teda (přiznávám) vždycky jenom máchám v oleji, tak tohle zkusím hned zítra k obědu. A přesně Eliz, já bych taky vysušný hranolky z pečícího papíru snědla jenom kdyby mě mučili :-D

Eliza Eliza

5. 7. 2011 22:17

Koubkova, Ivanko a Merylásku - děkuji za důvěru ve mně vloženou...;-) Doufám, že si pochutnáte...
No coment - klasické bramborové hranolky nejím a téměř nevyrábím. Za prvé mně nechutnají a za druhé mě odrazuje představa smažení ve vrstvě oleje. Neodsuzuji nikoho, kdo je má v oblibě, to není můj styl. Nakonec spousta lidí, které miluju, proti hranolkům nic nemá, ba naopak. Ovšem pokud máš něco proti máslové chuti, která je základem každé dobré kuchyně, tak o něco přicházíš. Je to každého věc, každopádně na tvoje vysušené kousky brambor bych se pozvat nenechala...;-):-) Jídlo je o chuti, ne o asketismu.

Merylas Merylas (moderátorka)

5. 7. 2011 21:22

no coment : Proč by ne? Když je recept nazvaný Domácí máslové hranolky, tak to budou hranolky a s máslem. To je logické, ne?

Eliza: Bude to dobrůtka;-):yes:

Ivana41

5. 7. 2011 21:08

Hned zítra vyzkouším a věřím, že budou skvělé:-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí bramborové hranolky z trouby domácí bramborové hranolky výborné domácí hranolky z trouby bramborové hranolky hranolky recept steakové hranolky recept hranolky do trouby steakové hranolky bramborove hranolky v troube domácí smažené hranolky hranolky z brambor jak udělat křupavé hranolky domácí bramborové smažené hranolky v troubě recept křupavé hranolky hranolky v troubě hranolky z trouby hranolky z brambor do trouby hranolky z brambor v troube jak delat domácí hranolky výborné domácí hranolky

Suroviny: brambory, máslo, sůl

TopRecepty.cz

Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8X6