Honzovy buchty v remosce
Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 9 898 kJ / 2 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,93 g |
Tuky | 74,71 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 344 mg |
Sodík | 607 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 344,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.
Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.
Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 3. 2013 19:05
Přidám nezištně jednu radu - nevím kam, tak snad tady nezapadne. Když děláte tvarohovou náplň do čehokoliv - buchet, koláčů... je dobré tvaroh rozmíchat jen se žloutkem (a cukrem) a nastavit sněhem z bílku. Náplň v buchtách zůstane nadýchaná, nespadne v buchtě a není tak hutná, jako s pudinkem.
4. 3. 2013 18:55
cathleen: u nás byly s tvarohem.. senzační těsto
4. 3. 2013 14:41
cathleen:Ivčo, dneska jsem asi potřetí v životě pekla buchty, na přání makové, a musím říct, že tohle těsto je teda senzační, jak na práci s ním, tak chuťově. Ještě horké jsem je potřela máslem s rumem. Dělala jsem z dvojité dávky a zpracovala v pekárně ( na růčo jsem moc líná) Zatím fotka jenom v pekáči
28. 5. 2012 21:55
Nadja: aj múdra ty si mocinky ti děkuju, já jsem se zastavila na čísle 5.. dál to už nešlo
28. 5. 2012 21:45
rebeka: Rebíčku, nenamáhej si zbytečně hlavičku.
Na 500 g mouky:
25 g droždí
200 ml vody
66 g cukru
1+2/3 bal.cukru vanilkového
500 g mouky hladké
83 g sádla měkkého
špetka soli
-----------------------------------
Na 500 g mouky:
25 g droždí
200 ml vody
66 g cukru
1+2/3 bal.cukru vanilkového
500 g mouky hladké
83 g sádla měkkého
špetka soli
-----------------------------------
11. 5. 2012 08:00
maja f:nene, suroviny na omládek "odečteš" ze všeho udaného množství. A v troubě péct asi na 180°C, bez horkovzduchu
11. 5. 2012 07:55
Dobrý den, opět nás čeká výlet a já si vyhlédla tyto buchtičky
Na kolik stupňů to mám prosím péct v elektrické troubě? A když bych chtěla dělat ten omládek, tak mám ty suroviny "odečíst" z těch dalších surovin nebo jsou naopak "navíc"? Děkuju
Na kolik stupňů to mám prosím péct v elektrické troubě? A když bych chtěla dělat ten omládek, tak mám ty suroviny "odečíst" z těch dalších surovin nebo jsou naopak "navíc"? Děkuju
4. 9. 2011 09:20
katty: to mám radost.
3. 9. 2011 15:49
Tak jsem se do nich pustila a lepší buchty se mi nikdy nepodařily . Remosku mám velkou - receptík jsem si upravila, vyšlo mi 12 kousků a fotit už není co.
4. 7. 2011 18:26
Koubkova: A dobrý, povedly se?
4. 7. 2011 18:01
Pekla jsem je v pekáči v el. troubě
2. 7. 2011 20:23
MrazovaJa: Nejsem autorka receptu, ale určitě půjdou
2. 7. 2011 20:22
Mám dotaz: dají se udělat i v klasické troubě?
30. 6. 2011 11:26
jsou krásné remosku nemám velká škoda+20
23. 6. 2011 07:28
jj, našemu Honzovi by chutnaly Jen kdybych měla tu remosku - měla jsem takovou starou - dosloužila, jen ta hliníková nádoba mi zbyla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Právě bylo uvařeno:
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 53 minutami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 2 hodinami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 2 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 4 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 4 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 13 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 13 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
Pečeme s Ivou: Francouzské mléčné houstičky jsou ideální nejen na snídani
Čím naplnit moučníky? Každému chutná něco jiného. Jak připravit dokonalé náplně, aby byly naše buchty a koláče neodolatelné
Další recepty
Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky
Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
88 názorů