Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí papardelle (nebo tagliatelle)

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 6. 2011 19:35

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 937 kJ / 2 375 kcal
Bílkoviny74,72 g
Tuky96,94 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 406 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy294,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Čerpala jsem z webových stránek Český kulinář Petra Stupky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

15. 6. 2011 20:53

Maris, ja mám nejaký taliansky, chce to trochu cviku, kým sa človek s ním naučí robiť...kedysi som pri ňom strácala nervy. Teraz obyčajne vaľkám ručne - váleček - a strojkom iba nudle a nudličky krájam.

maris maris

15. 6. 2011 20:40

Eli, máš je krásně pravidelné, vypadá to, že máš na ně strojek, můžu se zeptat jaký ? Já o něm uvažuji, ale nějak se nemůžu k tomu odhodlat:-8:-)

rebeka rebeka

15. 6. 2011 20:27

joooj,to je hezoučký receptík:-p;-):yes::-D
chjjo,já mám zase na něco chuť:-S
tak papa(rdelle):-D:-D
+1:-K

zizala zizala (moderátorka)

15. 6. 2011 20:17

Eliza: no vidíš, a já bych byla přísahala, že tam vidím kousky rybího masa :-O
Sýrový prášek neznám, já tyhle věci nekupuju, nejsem na ně zvyklá:-8:-8, pokud jsem někde něco z toho ochutnala, pokaždé mi to chutnalo "uměle" :-S Ale třeba jsem jen měla smůlu ;-)
Jinak Tvůj návod se mi líbí :yes: Těstoviny si někdy taky dělám svoje, většinou lasagne, protože si nakrájím kusy podle velikosti pekáčku:-)

Eliza Eliza

15. 6. 2011 19:58

Žížulko, je to u nás velmi oblíbená a rychlá úprava těstovin, ale recept nepíšu záměrně, abych nedostala sprdung od ortodoxních vyznavačů italské kuchyně (mám na mysli ty odborníky, vychované Italem v kuchyni...;-):-)) ). Jde o to, že zpěním trochu drobně nakrájené domácí slaninky z bůčku a špalíčky česneku, přidám kousky kuřecího nebo krůtího masa, opeču dozlatova a zasypu moukou. Zaliju vodou z těstovin, které se vaří a přidám lžíci - dvě sýrového prášku na zapékání "Francouzské brambory" od Kotányi, který jsem rozšlehala ve smetaně. Omáčka se provaří a pak se k ní přidají těstoviny a dobře promíchá. Ten prášek má velmi dobrou, jemnou sýrovou chuť a určitě i nějaká éčka...:-* ;-)

Do domácích těstovin jsem se pustila proto, že jsem zaznamenala jejich :-O cenu na farmářských trzích a řekla si, že to nemůže být nic zas tak složitého, když to dělaly a dělají celé generace italských kuchařů a kuchařek...;-)

zizala zizala (moderátorka)

15. 6. 2011 19:38

Ještě nám prozraď, jakou dobrotu to máš konkrétně na tom talíři? ;-):yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: těstoviny papardelle těsto na tagliatelle tagliatelle recept paperdelle angela hartnett recepty paperdele tagliatelle papardale paprdele paprdele tagliatelle těsto paprdelle italské recepty na papardelle papardalle co jsou papardelle výroba tagliatelle tagliatelle recepty papardelle s lososem strojek na nudle imperial tagliatelle výroba

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, olej olivový, sůl

TopRecepty.cz

Domácí papardelle (nebo tagliatelle)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Dnr