Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové raženky (bulky)

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 6. 2011 14:42

Suroviny

Porce: 16 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 704 kJ / 2 080 kcal
Bílkoviny64,03 g
Tuky32,35 g
Vláknina15,76 g
Cholesterol 76 mg
Sodík 4,89 g
Sůl12,20 g
Sacharidy375,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto je pěkně pórovité, raženky péřové a nádherně voňavé máslem.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

16. 6. 2011 16:53

Irrena: Iri, vzdyt je mas krasne! Jestli je chces vic rozevrene, tak pri dorazeni k desce stolu jeste raznici malinko pootoc.
Chutnaly vam?

maris maris

16. 6. 2011 14:50

Irrena: Irenko, máš je taky krásné, co bych za to dala, kdyby se mi tak povedly;-):-))

Irrena Irrena

16. 6. 2011 14:39

Cathleen dneska jsem je upekla, ale nemám je tak krásně otevřené jako ty;-(Tou raznicí to šlo krásně, nevzdávám se budu zkoušet;-)

cathleen cathleen

16. 6. 2011 09:39

magdalenka: :-)) ne, zas tak složité to není. Jen to chce mít otevřené oči - zjistila sem např., že když peču raženky na vyšší teplotu (240-250°C), krásné vyběhnout, ale vždycky se mi rozevřou.
Na nižší teplotu je to většinou OK:yes:

magdalenka magdalenka

16. 6. 2011 09:21

To "razenie" buliek jenormálne zložitá vec. Ja som sa vždy jedovala, prečo ich nemám také pekné ako ty...

cathleen cathleen

16. 6. 2011 05:51

rebeka: Rebi, ja se takhle proderu vzdycky a naschval. Jakoby je tou raznici rozkrojim, i tak zustane testo drzet pohromade.
Kdyz mrknes na razenku z obchodu - take je prece ryhovana, rozkrojena i tam! :yes:

rebeka rebeka

15. 6. 2011 21:14

cathleen:můžu taky dotaz:-8:-? a neproderu se s tou raznicí durchumpajzum:-8:-?:-D:-D já jsem nemehlo,u mě je to raz dva:-D:-D:-S

Irrena Irrena

15. 6. 2011 21:08

Cathleen děkuji za skvělé rady, už se na ně těším až je budu dělat;-)

mysulka mysulka

15. 6. 2011 17:22

;-) Ivi, ty jsou:yes: co nejdříve vyzkouším:-K

cathleen cathleen

15. 6. 2011 09:41

Irrena::-D Iri, ty jsi rychlík! Je důležité narazit až bulky mírně nakynuté. Horní stranu bys měla trochu omoučit, pak narazit až dolů, k desce stolu a raženku dát kynout na plech HORNÍ stranou DOLŮ. Omoučíš je proto, aby se ti teď nepřilepily...
Teprve až před pečením je otočíš, potřeš vodou (nebo vejcem s vodou) a dáš do vyhřáté trouby.
Bulky dělej menší, aby byly "rozříznuté" až ke kraji - ona ta raznice není nic moc veliká. A peč je při 200-220°C....když bude teplota moc nízká, mohly by se vysušit a když moc vysoká, raženky se ti můžou otevřít - jako květina:-)Však to vychytáš;-) a pak s raznicí zažiješ spoustu legrace - budeš mít pečivo jak z obchodu.

Irrena Irrena

15. 6. 2011 09:35

Cathleen během dvou dnů mám obdržet objednané raznici na kaiserky, takže tyhle bulky hned vyzkouším;-)Bod už dávám předem, protože vím že mě nezklamou;-)
Díky tobě jsem začala dělat omládek a dělávám ho i když v receptu není napsaný, pečivo je opravdu daleko nadýchanější a podle mne lepší:yes:CATHLEEN nemám zkušeností s těmi raznicemi, potřebovala bych radu, musí se vtlačit hluboko do těsta:-?:-?:-?:-?:-?

cathleen cathleen

14. 6. 2011 07:05

:-8Jsem ráda, že se vám raženky líbí. A budu ještě raději, když je opravdu vyzkoušíte;-)

finneta: Omládek byl kdysi využíván jako kvásek pro bílé pečivo - zlepšoval pečivu pórovitost (mělo větší tvar) i chuť. Dnes se od něj upouští (šetří se čas) a pečivo je uměle "nafouknuto" tzv. zlepšujícími přípravky:-// tak jsem ráda, že jsem na něj narazila, vyzkoušela a zkušenosti mohla předat dál;-)
Přiznám se, že mi pečivo bez omládku mnohem méně chutná:-D

finneta

14. 6. 2011 06:55

ivčo, co mi to děláš;-) takhle do plavek nezhubnu:-//:-// ale co se dá dělat. když už jsem se s tou svojí postavou vdala;-);-) posílám bod a dnes budu dělat:-D:-D:-D
nikdy bych nevěřila, jak těsto s omládkem dokáže být lepší než to klasické.:-):-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 6. 2011 01:27

:-p+20 za další príma recept,který si opět ukládám:-*:yes:

Patricie

13. 6. 2011 20:58

:-KKrásné raženky a krásná fotka. Omládek je bezvadný, určitě brzy udělám+:yes::yes::yes:

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: raženky domácí raženky recept na raženky máslové pečivo recept na domácí raženky raženky recept těsto na raženky máslové žemličky domácí raženky recept razenky domaci raženky z domácí pekárny recept razenky razidlo na kaiserky recept na bůlky recept na razenky z pekarny buchta z dýně máslové raznice na raženky bulky recept máslové pečivo se zlepšujícím přípravkem kaiserky s omládkem

Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, mléko, máslo, sůl, cukr, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka chlebová pšeničná

TopRecepty.cz

Máslové raženky (bulky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9zN