Máslové raženky (bulky)
Suroviny
Porce: 16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 8 704 kJ / 2 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 32,35 g |
Vláknina | 15,76 g |
Cholesterol | 76 mg |
Sodík | 4,89 g |
Sůl | 12,20 g |
Sacharidy | 375,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto je pěkně pórovité, raženky péřové a nádherně voňavé máslem.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2011 16:53
Irrena: Iri, vzdyt je mas krasne! Jestli je chces vic rozevrene, tak pri dorazeni k desce stolu jeste raznici malinko pootoc.
Chutnaly vam?
Chutnaly vam?
16. 6. 2011 14:50
Irrena: Irenko, máš je taky krásné, co bych za to dala, kdyby se mi tak povedly
16. 6. 2011 14:39
Cathleen dneska jsem je upekla, ale nemám je tak krásně otevřené jako tyTou raznicí to šlo krásně, nevzdávám se budu zkoušet
16. 6. 2011 09:39
magdalenka: ne, zas tak složité to není. Jen to chce mít otevřené oči - zjistila sem např., že když peču raženky na vyšší teplotu (240-250°C), krásné vyběhnout, ale vždycky se mi rozevřou.
Na nižší teplotu je to většinou OK
Na nižší teplotu je to většinou OK
16. 6. 2011 09:21
To "razenie" buliek jenormálne zložitá vec. Ja som sa vždy jedovala, prečo ich nemám také pekné ako ty...
16. 6. 2011 05:51
rebeka: Rebi, ja se takhle proderu vzdycky a naschval. Jakoby je tou raznici rozkrojim, i tak zustane testo drzet pohromade.
Kdyz mrknes na razenku z obchodu - take je prece ryhovana, rozkrojena i tam!
Kdyz mrknes na razenku z obchodu - take je prece ryhovana, rozkrojena i tam!
15. 6. 2011 21:14
cathleen:můžu taky dotaz a neproderu se s tou raznicí durchumpajzum já jsem nemehlo,u mě je to raz dva
15. 6. 2011 21:08
Cathleen děkuji za skvělé rady, už se na ně těším až je budu dělat
15. 6. 2011 17:22
Ivi, ty jsou co nejdříve vyzkouším
15. 6. 2011 09:41
Irrena: Iri, ty jsi rychlík! Je důležité narazit až bulky mírně nakynuté. Horní stranu bys měla trochu omoučit, pak narazit až dolů, k desce stolu a raženku dát kynout na plech HORNÍ stranou DOLŮ. Omoučíš je proto, aby se ti teď nepřilepily...
Teprve až před pečením je otočíš, potřeš vodou (nebo vejcem s vodou) a dáš do vyhřáté trouby.
Bulky dělej menší, aby byly "rozříznuté" až ke kraji - ona ta raznice není nic moc veliká. A peč je při 200-220°C....když bude teplota moc nízká, mohly by se vysušit a když moc vysoká, raženky se ti můžou otevřít - jako květinaVšak to vychytáš a pak s raznicí zažiješ spoustu legrace - budeš mít pečivo jak z obchodu.
Teprve až před pečením je otočíš, potřeš vodou (nebo vejcem s vodou) a dáš do vyhřáté trouby.
Bulky dělej menší, aby byly "rozříznuté" až ke kraji - ona ta raznice není nic moc veliká. A peč je při 200-220°C....když bude teplota moc nízká, mohly by se vysušit a když moc vysoká, raženky se ti můžou otevřít - jako květinaVšak to vychytáš a pak s raznicí zažiješ spoustu legrace - budeš mít pečivo jak z obchodu.
15. 6. 2011 09:35
Cathleen během dvou dnů mám obdržet objednané raznici na kaiserky, takže tyhle bulky hned vyzkoušímBod už dávám předem, protože vím že mě nezklamou
Díky tobě jsem začala dělat omládek a dělávám ho i když v receptu není napsaný, pečivo je opravdu daleko nadýchanější a podle mne lepšíCATHLEEN nemám zkušeností s těmi raznicemi, potřebovala bych radu, musí se vtlačit hluboko do těsta
Díky tobě jsem začala dělat omládek a dělávám ho i když v receptu není napsaný, pečivo je opravdu daleko nadýchanější a podle mne lepšíCATHLEEN nemám zkušeností s těmi raznicemi, potřebovala bych radu, musí se vtlačit hluboko do těsta
14. 6. 2011 07:05
Jsem ráda, že se vám raženky líbí. A budu ještě raději, když je opravdu vyzkoušíte
finneta: Omládek byl kdysi využíván jako kvásek pro bílé pečivo - zlepšoval pečivu pórovitost (mělo větší tvar) i chuť. Dnes se od něj upouští (šetří se čas) a pečivo je uměle "nafouknuto" tzv. zlepšujícími přípravky tak jsem ráda, že jsem na něj narazila, vyzkoušela a zkušenosti mohla předat dál
Přiznám se, že mi pečivo bez omládku mnohem méně chutná
finneta: Omládek byl kdysi využíván jako kvásek pro bílé pečivo - zlepšoval pečivu pórovitost (mělo větší tvar) i chuť. Dnes se od něj upouští (šetří se čas) a pečivo je uměle "nafouknuto" tzv. zlepšujícími přípravky tak jsem ráda, že jsem na něj narazila, vyzkoušela a zkušenosti mohla předat dál
Přiznám se, že mi pečivo bez omládku mnohem méně chutná
14. 6. 2011 06:55
ivčo, co mi to děláš takhle do plavek nezhubnu ale co se dá dělat. když už jsem se s tou svojí postavou vdala posílám bod a dnes budu dělat
nikdy bych nevěřila, jak těsto s omládkem dokáže být lepší než to klasické.
nikdy bych nevěřila, jak těsto s omládkem dokáže být lepší než to klasické.
14. 6. 2011 01:27
+20 za další príma recept,který si opět ukládám
13. 6. 2011 20:58
Krásné raženky a krásná fotka. Omládek je bezvadný, určitě brzy udělám+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 5 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 32 minutami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 5 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: raženky domácí raženky recept na raženky máslové pečivo recept na domácí raženky raženky recept těsto na raženky máslové žemličky domácí raženky recept razenky domaci raženky z domácí pekárny recept razenky razidlo na kaiserky recept na bůlky recept na razenky z pekarny buchta z dýně máslové raznice na raženky bulky recept máslové pečivo se zlepšujícím přípravkem kaiserky s omládkem
Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, mléko, máslo, sůl, cukr, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka chlebová pšeničná
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
81 názorů