Brusinky z rybízu
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou nebo švédské masové kuličky, brusinky z rybízu vám přijdou vhod.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 490 kJ / 3 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 54,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 781,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výborné ke svíčkové - husté, netečou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2013 08:16
Každý rok máme velkou úrodu rybízu a zpracování na "brusinky" patří mezi moje nejoblíbenější. Přidávám ještě na drobné kousky pokrájený pomeranč a citron (místo kyseliny citronové).
2. 8. 2012 21:59
Taky jsem letos měla dost rybízu tak jsem ho semlela(odpeckovala) a udělala napůl s jahodama(ty jsem jen pomačkala mačkadlem na brambory)jako džem.Můžu říct,veliká dobrota..Všichni se olizovali.
26. 7. 2012 07:12
Jéééé škoda že jsem tenhle recept našla až teď, hned bych věděla, co s naší rybízovou úrodou
11. 7. 2012 19:44
Chtěla bych se zeptat, jaký používáte želírovací cukr??
11. 7. 2011 19:14
Miruš,takže letos došlo i na černý rybíz,poněvadž toho červeného bylo málo,přidala jsem hvězdičku badyánu a dvě kuličky jalovce..taky toho rumíku trochu vícaby se to nezkazilo
je to teda mňamka kapánek jiná chuť,než vloni,kdy byl jen červený rybíza tuhlo to luxusně,viz fotoale je fak,že jsem za poctivého míchání vařila kapku déle
chtěla jsem ti přidat bodík,ale už jsem dala..kdysi
tak jenom fotky a ...díky
je to teda mňamka kapánek jiná chuť,než vloni,kdy byl jen červený rybíza tuhlo to luxusně,viz fotoale je fak,že jsem za poctivého míchání vařila kapku déle
chtěla jsem ti přidat bodík,ale už jsem dala..kdysi
tak jenom fotky a ...díky
6. 7. 2011 13:31
Pilgrim:Není to úplně husté hned,zhoustne to až později ve sklenkách. Dělám to také tak.
6. 7. 2011 13:09
Pilgrim:přísada určitě nechybí, jen mě napadá: - spíš používám želírovací cukr v pooslední době, ne normální. Jo a ještě něco - tu dobu vaření ber jen jako orientační, po 15 min.udělat zkoušku kapky na porcelánový talířek, pokud neztuhne, vařit ještě dál, zkoušku opakovat vždy po další minutě.
6. 7. 2011 13:05
Taky nezhoustlo Nechybí tam nějaká tajná přísada? Nebo se ten rybíz má před naložením s cukrem pomačkat?
Nicméně chuťově to bude výborný zimní čaj, ještě se slivovičkou
Nicméně chuťově to bude výborný zimní čaj, ještě se slivovičkou
7. 8. 2010 10:39
spagetka, no, nevím, jestli soudruzi udělali, či neudělali někde chybu, ale mi se stalo totéž co linda (neregistrovaný/á) , třebaže jsem postup dodržovala striktně!!
7. 8. 2010 10:24
inda (neregistrovaný/á) - pokud jsi dodržela množství a postup, tak nechápu, jak to můžeš mít řídké tohle dělám xxxlet a je to pevné a husté.
7. 8. 2010 10:22
Chuťově výborné, jen soudruzi z NDR museli někde udělat chybu - mám to dooost řídké
22. 7. 2010 22:33
Skvělý recept, díky za něj
2. 7. 2009 22:40
Rebeko, určitě to jde. Musíš ale počítat s odlišnou chutí. Pokud jsi ale na ni už zvyklá, tak jdi do toho. Jo a kamrádka dělala z půlky černého apůlky červeného - taky vynikající
2. 7. 2009 22:36
nevite nekdo,jestli by to slo udelat z cerneho rybizu?
31. 3. 2009 13:59
Nedozrálý myslím tím ještě dostatečně tvrdý, aby se nerozpadl a zůstal téměř všechen v kuličkách. Není ještě na jídlo jen tak,.. Podobně jako kdybychom nakládali hrušky na kompot a po zavaření z nich nebylo bláto, ale byly pevné jako mají kupované v konzervě.Ono trochu rozvaření u brusinek nevadí, ale ne jen takový krém(džem).NEVÍM - Asi tak. Snad jsem to objasnil.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 34 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 56 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 56 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rybíz má pestrou paletu využití. Z bílého můžete mít skvělé víno
Jak připravit brusinky z rybízu. Oblíbenou zavařeninu podáváme především ke svíčkové omáčce, ale hodí se i pod maso a do guláše
Rybíz na způsob brusinek: Fantasticky doladí svíčkovou a takhle snadno se připravuje
Další recepty
Tématické fráze: falešné brusinky červený rybíz recepty rybízové brusinky červený rybíz rybiz recepty recepty z rybízu zpracovani rybizu zavařování rybízu rybíz brusinkový kompot z rybízu brusinky recept zpracování červeného rybízu brusinky zavařování černý rybíz jako brusinky brusinky zavařování brusinek recepty z červeného rybízu bílý rybíz recepty recept na brusinky recepty rybíz
Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, skořice, kyselina citronová, koření hřebíček, rum
Brusinky z rybízu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lAj
35 názorů