Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brusinky z rybízu

S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou nebo švédské masové kuličky, brusinky z rybízu vám přijdou vhod.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 24 hodin odležení rybízu

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení rybízu)

7. 7. 2008 23:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 490 kJ / 3 463 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy781,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Výborné ke svíčkové - husté, netečou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petram petram

15. 3. 2013 08:16

Každý rok máme velkou úrodu rybízu a zpracování na "brusinky" patří mezi moje nejoblíbenější. Přidávám ještě na drobné kousky pokrájený pomeranč a citron (místo kyseliny citronové). :yes:

Irena

2. 8. 2012 21:59

Taky jsem letos měla dost rybízu tak jsem ho semlela(odpeckovala) a udělala napůl s jahodama(ty jsem jen pomačkala mačkadlem na brambory)jako džem.Můžu říct,veliká dobrota.:-p.Všichni se olizovali.

Daranea Daranea

26. 7. 2012 07:12

Jéééé škoda že jsem tenhle recept našla až teď, hned bych věděla, co s naší rybízovou úrodou:-)

Hanka

11. 7. 2012 19:44

Chtěla bych se zeptat, jaký používáte želírovací cukr??

rebeka rebeka

11. 7. 2011 19:14

Miruš,takže letos došlo i na černý rybíz,poněvadž toho červeného bylo málo;-),přidala jsem hvězdičku badyánu a dvě kuličky jalovce..taky toho rumíku trochu víc:-8aby se to nezkazilo:-8:-D:-D
je to teda mňamka:-p:-p kapánek jiná chuť,než vloni,kdy byl jen červený rybíz;-)a tuhlo to luxusně,viz foto;-)ale je fak,že jsem za poctivého míchání vařila kapku déle:-)
chtěla jsem ti přidat bodík,ale už jsem dala..kdysi:-K:-K
tak jenom fotky a ...díky:-):-K:-K

1974andrea 1974andrea

6. 7. 2011 13:31

Pilgrim:Není to úplně husté hned,zhoustne to až později ve sklenkách. Dělám to také tak.

spagetka spagetka

6. 7. 2011 13:09

Pilgrim:přísada určitě nechybí, jen mě napadá: - spíš používám želírovací cukr v pooslední době, ne normální. Jo a ještě něco - tu dobu vaření ber jen jako orientační, po 15 min.udělat zkoušku kapky na porcelánový talířek, pokud neztuhne, vařit ještě dál, zkoušku opakovat vždy po další minutě.

Pilgrim

6. 7. 2011 13:05

Taky nezhoustlo :-( Nechybí tam nějaká tajná přísada? Nebo se ten rybíz má před naložením s cukrem pomačkat?

Nicméně chuťově to bude výborný zimní čaj, ještě se slivovičkou :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 8. 2010 10:39

spagetka, no, nevím, jestli soudruzi udělali, či neudělali někde chybu, ale mi se stalo totéž co linda (neregistrovaný/á) , třebaže jsem postup dodržovala striktně!!;-)

spagetka spagetka

7. 8. 2010 10:24

inda (neregistrovaný/á) - pokud jsi dodržela množství a postup, tak nechápu, jak to můžeš mít řídké tohle dělám xxxlet a je to pevné a husté.

linda

7. 8. 2010 10:22

Chuťově výborné, jen soudruzi z NDR museli někde udělat chybu - mám to dooost řídké ;-(

stanik

22. 7. 2010 22:33

Skvělý recept, díky za něj

spagetka spagetka

2. 7. 2009 22:40

Rebeko, určitě to jde. Musíš ale počítat s odlišnou chutí. Pokud jsi ale na ni už zvyklá, tak jdi do toho. Jo a kamrádka dělala z půlky černého apůlky červeného - taky vynikající :-p:yes:

rebeka rebeka

2. 7. 2009 22:36

nevite nekdo,jestli by to slo udelat z cerneho rybizu?

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

31. 3. 2009 13:59

Nedozrálý myslím tím ještě dostatečně tvrdý, aby se nerozpadl a zůstal téměř všechen v kuličkách. Není ještě na jídlo jen tak,.. Podobně jako kdybychom nakládali hrušky na kompot a po zavaření z nich nebylo bláto, ale byly pevné jako mají kupované v konzervě.Ono trochu rozvaření u brusinek nevadí, ale ne jen takový krém(džem).NEVÍM - Asi tak. Snad jsem to objasnil.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: falešné brusinky červený rybíz recepty rybízové brusinky červený rybíz rybiz recepty recepty z rybízu zpracovani rybizu zavařování rybízu rybíz brusinkový kompot z rybízu brusinky recept zpracování červeného rybízu brusinky zavařování černý rybíz jako brusinky brusinky zavařování brusinek recepty z červeného rybízu bílý rybíz recepty recept na brusinky recepty rybíz

Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, skořice, kyselina citronová, koření hřebíček, rum

TopRecepty.cz

Brusinky z rybízu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lAj