Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka ze starých rohlíků s pórkem a sýrem-úsporná

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

5. 4. 2011 13:49

Suroviny

Porce: 2,5 litru

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 153 kJ / 275 kcal
Bílkoviny19,37 g
Tuky15,39 g
Vláknina6,25 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,54 g
Sůl8,77 g
Sacharidy12,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jedna otázka mi stačila: co se starými rohlíky? a polévka byla na světě-je dobrá, jinak bych jí sem ani nedala! Navíc je úsporná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Janapos

23. 1. 2024 18:22

Manžel je polévkový a moc mu chutnala:yes:

zizala zizala (moderátorka)

2. 10. 2013 16:05

boby k.: A co sem na ně přidat recept s přesným odvážením ingrediencí, aby se všem povedly? Hledala jsem, nějaké rohlíkové knedlíky tu jsou, ale ve všech je i mouka. Ty Vaše jsou úplně bez mouky?

boby k.

2. 10. 2013 15:56

všude jen pan.polívka nebo omáčka - proč ne panádlové knedlíky ? - _ - jsou vynikající, rychlé a mají velkou tradici ve Francii a Švýcarsku - po napoleonských válkách a I.svět.válce byly běžné i u nás - staré rohlíky nebo strouhanku smícháme s máslem, solí, vajíčkem a opatrně s muškátem, příp. zelenou petrželkou a vykrajujeme nebo kuličky z dlaně pak krátce povaříme ve slané vodě - hodí se ke všemu a bez muškátu třeba i k pečeným masům - ovšem vynalezeny byly kvůli bílé bešamelové omáčce s vařeným drůbežím masem, jehož bylo a je všude kolem domů habaděj - malé upozornění : není to recept pro českou knedlíkovou náturu, většina Čechů, zvláště těch pivních toto odmítá neb po pozření tohoto lehkého a vynikajícího jídla pro gurmány a frivolní konzumenty, zvrací - dobrou chuť !

Fantom

5. 4. 2011 19:16

:-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 4. 2011 17:57

Bibinko tento recept se mi moc líbí:yes:Já používám rohlíky kromě strouhanky na vaječnou omeletu místo knedlíků,nebo na rohlíkové placáky od Kroupovky;-)Takže další príma využití na dobrou polévečku:-p+:yes::yes:

Bibinka Bibinka

5. 4. 2011 17:54

Děkuji všem za kladné hodnocení a ROMARIO, tady si jako jedna rodina tykáme;-) a díky za polévkovou perlu:-D

mysulka mysulka

5. 4. 2011 17:25

;-):yes::-K

Romario

5. 4. 2011 16:56

Jani,co vaše polévka, to perla...:-)Tahle bude také určitě skvělá.:yes:;-)

Honza

5. 4. 2011 16:39

Obdoba staročeské panádlové polévky.:-)

rebeka rebeka

5. 4. 2011 15:10

týý jo:-O:-O:-O tak o tom jsem dodnes neměla ani tucha:-O:-!budu muset odzkoušet...rohlíků je doma habaděj;-):-D:yes:

Klára

5. 4. 2011 14:39

Jo tááák, tak to je fajne, že to tím vlastně zahustí :yes:, tak já to večer zkusim:-)

zizala zizala (moderátorka)

5. 4. 2011 14:36

Dělám podobně ze staršího chleba, jen nedávám sýr. Tohle může být taky dobré, líbí se mi, že se rohlíky předem osmahnou, budou mít lepší chuť :-p:yes:

Bibinka Bibinka

5. 4. 2011 14:20

Klára(neregistrovaná): přesně jak píše Pajaja, ty rohlíky se v tom vývaru rozvaří(čím déle budeš vařit, tím více se rozvaří) a to je účel toho, že rohlíky slouží jako jíška apolévka se nemusí zahušťovat;-)

Pajaja

5. 4. 2011 14:13

Bibinko, jééé, tak tu bych si dala. . . :-p:yes: +
Pro Kláru: Ty rohlíky to tam právě hezky zahustí ;-)

Klára

5. 4. 2011 14:11

Hernajz....:-O A nejsou ty rohlíky moc rozmočený, není z toho "šlichta"? Přece jen zalít rohlíky vývarem, to se přece rozmočí a rozpadne...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: co se starými rohlíky co z rohlíků co se starými rohlíky recepty polévka z rohlíku co se staryma rohlikama co se starým rohlíkem co uvařit z rohlíků jak osmazit rohliky panádlové knedlíčky osmažit rohlík polivka z rohliku co se starýmy rohlíky jak osmažit rohlík do polévky jak osmažit rohlík co s porkem co ze stareho rohliku domácí pivní rohlíky recept polevka z rolhliku usporna jidla polévka z rohlíků-recept

Suroviny: cibule, pórek, mrkev, bujón zeleninový, vegeta, vejce, libeček, olej, sůl

TopRecepty.cz

Polévka ze starých rohlíků s pórkem a sýrem-úsporná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NErD