Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Půlroční koláčky

Půlroční koláčky pekly už naše babičky, dost možná i prababičky. Tradičně se pečou v mini verzi na svatební hostinu, ale můžete si je doma připravit s rodinou i jen tak na chuť. Těsto obsahuje droždí, přesto se nenechává kynout.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 10 min

90 min (80 min příprava + 10 min tepelná úprava)

2. 4. 2011 19:58

Suroviny pro 50 kusů

50 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 479 kJ / 3 461 kcal
Bílkoviny84,43 g
Tuky177,10 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 954 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy373,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je nutné pracovat rychle a těsto odkládat do chladu, protože rychle kyne a pak by se při pečení šátečky otevíraly.

Z toho důvodu také není dobré používat na zpracování těsta pekárnu.

Tyto koláčky velmi dlouho vydrží a jsou velmi křehké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

24. 5. 2014 21:55

tejaja:to poznám...tieto potvory kysnú aj pod rukami, ako živé...:-D:-D:-D

tejaja tejaja

24. 5. 2014 21:49

Vynikajúce koláčiky :yes::yes::yes::-) Piekla som z 5 kg múky, bolo to treba na akciu :-) Urobila som to na 4x, prvú dávku z 2 kg, a bol to veeeľmi blbý nápad :-D Cesto napriek odloženiu do chladničky bolo rýchlejšie ako ja, kvasinky sa množili a množili...proste grupensex :-D:-D:-D Keď sa mi cesto nalepilo v chladničke na poličku nad ním, tak som sa nas...la a zapla chladničku na maximum. Ďalšie dávky som robila už len po 1 kg múky. Z kuchyne bol svinčík...cesto, vyvaľkať, naplniť, do rúry a ďalšie cesto a dookola. :-((:-(( Piekla som od 4 hod ráno do cca 8,30 hod, potom rýchlo zbaliť...taxikár bol prvý ochutnávač a chválil a chválil... Chválili aj tí, pre ktorých to bolo určené. Tak som nakoniec bola rada, že som to piekla, a ďakujem Helke za radu. Prisahám ale, že ma nikdy viac piecť také obrovské množstvo nenapadne, ani keby sa predomnou plazili.:-D:-D:-D
Dávam bod, škoda, že môžem dať len jeden. :-);-)

vlastica

23. 11. 2013 17:19

Tento recept už niekoľko rokov úspešne a často používam, robím z tohoto cesta okrem koláčikov aj záviny makové, orechové a majú obrovský úspech:-p ked cesto robím pomocou elektr.pomocníka je iné, lepšie je, ak cesto vypracujem ručne.

magdalenka magdalenka

30. 3. 2013 14:01

Chválim! :-K
Zase som siahla po tvojom recepte, urobila som malú zmenu, dala som 200 g masla a 50 g stuženého tuku, kdesi som čítala, že je dobrý do kysnutého cesta. Robila som klasické koláčky, dovnútra tvaroh a von povidla, na vrch posýpka. Do pondelka budú krásne uležané. Ochutnávka dopadla skvele!

AniCiz

11. 10. 2012 19:56

Dnes jsem pekla z tohoto těsta koláč na plech a s jablky.Netroufla jsem si vzhledem ke své ,,šikovnosti" na drobné tvary..Koláč je vynikající..kde se na něj hrabou hraběnčiny řezy a běžně kynuté těsto..děkuji:-K:-K:-K:-K:-K
kdyby šlo podruhé bodovat,dala bych opět bod

bara.it bara.it

3. 3. 2012 19:11

Presne receptik, ktery jsem hledala.:-8 Ja miluju povidla:-p:-p:-p a tyhle kolacky me nezklamaly. Jsou dobre a krupavoucke - tedy prvni den, jake by byly zitra se nedozvim, protoze mizi rychlosti blesku:-O:-D:-D Takze bodik:yes:16:yes: a taky jedna fotka:-K

rebeka rebeka

10. 4. 2011 20:59

krásné jsou:yes::yes::yes:
proč "půlroční":-O:-O:-? u nás by nevydržely ani půl dne:-D:-D

jahoda:takto "nic moc" bych chtěla umět fotit :-K

jahoda jahoda

10. 4. 2011 18:14

Vyzkoušela jsem a jsou opravdu křehké a moc dobré. Jen jsem je potřela a to jsem nemusela, nečetla jsem řádně recept:-8 myslím, že tak chytly méně cukru.
Kynuté věci u nás moc neletí, ale toto těsto mi právě proto vyhovovalo. Žádná práce a koláče raz dva na stole:-)
Plnila jsem tvarohovou a ořechovou nádivkou s rybízem.
Díky za recept:-K:yes:13 a fotku, ale není nic moc.

Jiřička

8. 4. 2011 21:57

Znám a každý rok peču na posvícení. Jsou moc dobré, křehké a opravdu dlouho vydrží - pokud jejich dost. Všem doporučuji.

Hella Hella

7. 4. 2011 17:14

Těsto rozvaluju na 2 - 3 mm, musí se s ním pracovat rychle. Nejlepší je si uříznout s kus těsta, rukama ho nahrubo vytvarovat do obdélníku a pak rychle rozválet od středu k rohům. To, co se při vykrajování odkrojí tak dám rovnou do lednice, abych nemíchala studené a "nakynuté" těsto dohromady. Jako poslední "várku" zpracuji dohromady ty odřezky.

magdalenka magdalenka

7. 4. 2011 16:54

Hella, to cesto je potvora, kynie aj v chladničke! Polovicu som spracúvala, polovičku dala do chladničky, po vybratí som ho radšej ešte premiesila. Potom som radšej zrýchlila tempo a robila rohlíčky, mala som strach, že sa mi šátečky rozídu.
Foto prikladám. Ešte by som v recepte uvítala, na akú hrúbku to asi vaľkáš ty, ja som robila cca 3 mm.
Je to výborné, vďaka za dobrý recept! Šátečky som plnila tvarohom, rohlíky lekvárom - povidla. :yes:

Ivusa Ivusa

3. 4. 2011 13:15

:-K:-Kkrása...ukládám a musím vyzkoušet:yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

3. 4. 2011 08:29

AniCiz: tou trvanlivostí se myslí to, že si je můžeš připravit dopředu, třeba na nějakou oslavu, ušetříš čas a po rozbalení jsou pořád jako čerstvé;-):-)

majda 2

3. 4. 2011 08:19

Nádhera!Jsou jak přes kopirák:-D:yes:

AniCiz

3. 4. 2011 07:35

:yes::-*:-K..jen nevěřím poznámce o trvanlivosti..to tak možná při X násobné dávce..:-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláčky s práškem do pečiva jak uchovat koláče půlroční svatební koláčky puroční kolače rychlé koláčky půlroční šátečky koláčky z prášku do pečiva koláče které dlouho vydrží koláčky které dlouho vydrží jak uchovat svatební koláčky nekynuté koláčky koláčky které vydrží jak dlouho vydrží svatební koláčky křehké svatební koláčky svatebni kolacky pulrocni trvanlivost svatebních koláčků jak uchovat kynuté těsto jak uchovat koláčky pulrocni testo jak uchovat svatební koláče

Suroviny: mouka hladká, tuk, droždí, kypřící prášek, vejce, cukr, sůl, mléko, povidla švestková, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Půlroční koláčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZVY