Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová kuřecí prsa

Netradiční varianta kuřecích prsou vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem, omáčka je zjemněná máslem. Po tomto jídle se budete olizovat až za ušima.

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

29. 3. 2011 11:02

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie9 224 kJ / 2 205 kcal
Bílkoviny326,89 g
Tuky46,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 872 mg
Sodík 781 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy118,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Někdy do medové směsi přidám lžičku kari koření, maso je pak pikantnější.

Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

divozenka666 divozenka666

30. 10. 2022 15:09

Za nás výborné !!! :-K:-)

terezaforevah terezaforevah

25. 3. 2021 18:25

Tak na mě a přítele bohužel moc sladké, ale dobrá nová zkušenost a nové chutě. :)

Pepa68 Pepa68

14. 7. 2020 13:45

Vyzkoušel jsem tento bezva jednoduchý recept.Jsou ty kuřecí prsa výborná......příště zkusím přidat truchu sojové omáčky a česnek.K tomu jsem uvařil nové brabory,takže mnamka!<3:-D:yes:

Janja

8. 12. 2019 17:02

Neregistrovaní pánové, jděte se vycpat:-//! Předáváme si recepty, nápady a vychytávky. Nikoliv kritiku přidávaných surovin a ingrediencí. Med ani citron nejsou v receptu proto, aby si zachovaly své priority z hlediska zdraví, ale pro chuť.:-Q Ano, některá jídla jsou výborná (chutnají mi), jiná méně, některá už nebudu opakovat...mohu jen slušně poznamenat svůj názor a tím případně upozornit ostatní. Tento recept vyzkouším;-)

jiří

12. 9. 2017 12:50

Ely: Podle mne už nevíme co by, zničíte tou přípravou med i citron, když to tady tak čtu tak mě z toho může trefit šlak.:-//

Ely

7. 8. 2017 14:07

Josky: Tak to jste měl pobavil :-D Pokud jste to myslel vážně, tak je to spíše smutné. Tak sakra člověk snad umí trochu vařit a dá si v hlavě dohromady, co mu z receptu asi vyleze, ne? Slepě uvařit podle receptu a pak nadávat, že si akorát zkazil ingredience... Pokud jste dal 4 vrchovaté obalené lžíce medu tak se nedivím, je těžké, když někdo nepřemýšlí a jen koná. Jinak recept vypadá zajímavě, jen bych maso udělala zvlášť a až pak "vykoupala" v omáčce.

Missutt Missutt

1. 8. 2017 14:11

Výborné, taky jsem přidala ještě sojovou omáčku a česnek, k tomu jako přílohu brambory z trouby a tak dobrý oběd už jsme dlouho neměli! <3 :-) díky za inspiraci! :-)

Beee

6. 5. 2017 10:44

Vyborný. Já tam přidala ještě sezam :) <3

Benetka

8. 1. 2017 14:30

Děkuji za inspiraci,dnes tento recept dělal k obědu,a všem moc chutnalo! Dokonce i 12ti letý syn to slupl jako malinu,a řekl,že po dlouhé době normální jídlo! A to jsem měl strach jestli mu bude "sladké" jídlo chutnat. Žena v kuchyni neexperimentuje,když jsem do pánve dával med dívala se trochu podezřívavě,ale ve výsledku jí chutnalo a přistála pochvala. :-p Udělal jsem k tomu bramborovou kaši a přelil ji sosem z pánve.
Jinak jsem dal na prsa ještě trochu pepře a medu dal jen 3 lžíce,a k máslu ještě přilil trochu oleje. :yes:

Martina M.

18. 12. 2016 12:12

Právě chystám k obědu. Medu jsem dala jen 2 lžíce a přidala jsem adžiku. Vypadá to velmi dobře, sosík je výborný, jen se ještě musí trochu zredukovat a bude hotovo. Jako přílohu dělám šťouchané brambory, mám na ně hroznou chuť. Tak snad si rodina pochutná.

Dajda Dajda

11. 12. 2016 11:55

skipy: Ale je, jen se nesmí přepálit. Vždyť pravý vídeňský řízek by se měl smažit na másle! :-O Máslo je dobré přepustit, nechat zchladnout a pak vylít tzv. rajnkaši, to znamená tekutinu, která po ztuhnutí másla zůstane. Dobré je také přidat do másla trochu oleje. :-*

skipy

11. 12. 2016 10:37

:no: máslo není k opékání vůbec vhodné:-O;-(

Veronika

11. 11. 2016 11:48

Jelikož jsem měla jen trochu medu, tak na 2 lžíce, tak jsem tam přidala švestkovou omáčku.....a je to výborný :-)

Daniela

15. 10. 2016 11:46

Super! Jednoduché a moc chutnalo! :) A je na každém, kolik medu použije ;)

Petr

23. 9. 2016 07:50

Toto je známka gastronomické demence:
Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě
:-((

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kureci prsa recepty z kuřecích prsou kuřecí prsa recept kuřecí prsa recepty recepty kuřeci prsa kurecí recepty s kuřecích prsou recept na kureci prsa recept kuřecí prsa kuřeci prso kuřecí na medu recept z kuřecích prsou kuřecí plátky na medu oběd z kuřecích prsou recepty na kureci prsa kuřecí plátek na medu kuřecí maso naložené do medu kureci prsa s medem kuřecí prso recepty kuřecí prso recept

Suroviny: prsa kuřecí, med, máslo, šťáva citronová, sůl

TopRecepty.cz

Medová kuřecí prsa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEw8