Kynuté zelňáky se škvarky
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou vám tak kuchyň našich babiček.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
20-25 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 027 kJ / 2 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,00 g |
Tuky | 63,45 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 378,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto můžeme připravit i v domácí pekárně. Tak je dělávala moje babička a nám chutnají kynuté víc, než obyčejné, jsou křehoučké a měkoučké. Druhý den jsou ještě lepší-pokud nám teda nějaké zbydou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2022 07:36
Přidala jsem malinko chlebového koření a soli menší polovinu polévkové lžíce, škvarky jsem neměla slané. Jinak moc nesolíme. Zelí a droždí jsem dala uvedené množství. Navrch jsem posypala jen kmínem.
Myslela jsem, že pořídím ještě foto, ale zmizely fakt bleskem, nedělala jsem naposledy, takže foto určitě dodám příště. Výborný recept , díky za něj .
18. 3. 2021 08:47
No, můžete zkusit i sterilované (1 sklenice i více)
18. 3. 2021 06:17
11. 3. 2019 10:55
¨
10. 3. 2019 19:54
29. 4. 2013 11:44
29. 4. 2013 11:14
29. 3. 2011 18:59
29. 3. 2011 18:11
28. 3. 2011 22:47
28. 3. 2011 11:55
28. 3. 2011 11:37
28. 3. 2011 11:30
28. 3. 2011 11:27
28. 3. 2011 11:06
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 13 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 28 minutami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 5 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 6 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Zelné placky pečené na pánvi a v troubě. Nejlepší zelňáky podle našich babiček
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: kynuté zelníky zelníky z kyselého zelí se škvarkama zelňáky z kynutého těsta domácí zelnáky škvarkové zelnaky zelňáky zelnáky z kyselého zelí kynuté těsto na zelnaky kynuté zelníky z kyselého zelí zelňáky z domácí pekárny zelňáky od babičky kynuté těsto se škvarkama zelnaky s kynuteho těsta těsto na zelňáky zelníky z kynutého těsta zelnaky v domaci pekarne zelňaky se se škvarkama recepty se škvarkama zelnaky z pekarny zelňaky recept
Suroviny: mouka hladká, zelí kysané, škvarky, droždí čerstvé, sádlo, mléko, kmín celý, sůl, slanina anglická, mák, sůl hrubá
Kynuté zelňáky se škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5l48
23 názorů